Пърленки

16666 | 24 март 2015 | 19:37

Автор:


Необходими продукти

 

500 г брашно

7 г (1 пакетче) суха мая

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. захар

1/2 ч.л. чесън на гранули

риган, мащерка, млян чер пипер

100 г натрошено сирене

400 мл хладка вода

кашкавал

шарена сол

 

Начин на приготвяне

 

1. Замесва се меко тесто и се оставя да втаса за около час. След това се разделя на малки топки, които се разточват върху набрашнен плот. Отгоре им се правят по няколко прореза.

2. Изпичат се от двете страни на загрят и намазан със зехтин или с олио грил тиган.

3. Веднага след това, още докато са топли, се поръсват с настърган кашкавал и с шарена сол (или с друга подправка по избор).

4. Запичат се, докато се стопи кашкавалът, само на горен реотан или на парти грил. Тестото може да не се ползва веднага след замесването, а да се остави в хладилника. Един час преди консумиране се изважда и пърленките се изпичат.


Още по темата

Солени кексчета с билки и пармезан

-1423670509.jpg

Бианка Йовчева-Бети: Моето най-голямо изкушение в кулинарията са сладкишите

11 февр. 2015 | 09:01

Соленки с извара

-1423668264.jpg

НЕЛИ КОЛЕВА: Впечатляваме чужденците със семпли рецепти

11 февр. 2015 | 17:23

Питка с лимонада

-1419951782.jpg

30 дек. 2014 | 09:05

Равиоли с тиква, рикота и сос от кафяво масло с орехи

-1422895865.jpg

2 февр. 2015 | 18:48