Патица с круши и винен сок

Патица с круши и винен сок

1815 | 26 дек. 2018 | 10:00


Необходими продукти: 

• 220 г патешко филе 

• 1 бр. круша 

• 25 г масло 

• 15 мл коняк или бренди 

• 50 мл червено вино 

 2-3 листа мента 

• 2 г канела 

• 1 ч.л. захар 

 

Начин на приготвяне: 

Филето се изпича до златисто. Крушата се нарязва на резени и се запържва в маслото. 

 

За приготвянето на соса се слагат обелките и семките на крушата, виното, захарта и канелата в тенджерка на котлона. След като заври се изчаква да стане като сироп и се прецежда. 

 

Патешкото филе се нарязва на филийки и се слага с крушата в тиган, залива се с прецедения сос и се фламбира с коняка.

 


От категорията

Панирани тиквички с джоджен

Панирани тиквички с джоджен-1589881152.jpg

19 май 2020 | 12:38

Какво да сготвим на Гергьовден – традиционни рецепти

-1493822812.jpg

На трапезата присъстват зелени пролетни продукти - зелен лук, пресен чесън, ...

5 май 2020 | 13:49

7 причини да пием безалкохолно вино

7 причини да пием безалкохолно вино-1589743551.jpg

Деалкохолизираните напитки са 4 пъти по-малко калорични – това ги прави идеални ...

17 май 2020 | 22:25

Шницели от спанак

Шницели от спанак-1588066740.png

28 апр. 2020 | 12:37