Патладжан бюрек

Патладжан бюрек

9090 | 24 юли 2019 | 13:33


Необходими продукти:
1 бр. патладжан
120 г бяло саламурено сирене
2 с.л. зехтин (олио)
1 скилидка чесън
копър


За панировката:
2 бр. яйца
около 1/3 ч.ч. брашно
около 1/4 ч.ч. галета
около 10 с.л. олио за пържене


Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжана на дълги парчета с дебелина около 5 мм. Желателно е при нарязването да се получат четен брой филийки.

 

Посоляваме и оставяме до пускане на тъмен сок. Намачкваме сиренето с вилица, добавяме ситно нарязаната скилидка чесън, зехтина и нарязания копър. Намачкваме всичко с вилицата.

 

Измиваме филийките патладжан, подсушаваме и пържим в загрято олио. 


От сиренето с ръце оформяме яйцевидни топки, които разстиламе и поставяме върху една филийка пържен патладжан. Покриваме с друга филийка и притискаме. Овалваме така оформените двойки патладжани в смес от брашното и галетата, после потапяме в разбитите яйца и пържим в загрято олио до получаване на златиста коричка. Обръщаме и пържим и от другата страна.

 

Да ви е сладко!


От категорията

Какво да сготвим на Голяма Богородица – вкусни рецепти

-1543834129.jpg

14 авг. 2019 | 13:00

Домашна лютеница по рецептата на баба

-1422358346.jpg

13 авг. 2019 | 16:20

Традиционна рецепта за баклава за Курбан Байрам

-1504167497.jpg

9 авг. 2019 | 17:05

Гръцка салата по оригинална рецепта

Гръцка салата по оригинална рецепта-1565255697.jpg

8 авг. 2019 | 12:14

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.