Патладжан бюрек

Патладжан бюрек

10239 | 24 юли 2019 | 13:33


Необходими продукти:
1 бр. патладжан
120 г бяло саламурено сирене
2 с.л. зехтин (олио)
1 скилидка чесън
копър


За панировката:
2 бр. яйца
около 1/3 ч.ч. брашно
около 1/4 ч.ч. галета
около 10 с.л. олио за пържене


Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжана на дълги парчета с дебелина около 5 мм. Желателно е при нарязването да се получат четен брой филийки.

 

Посоляваме и оставяме до пускане на тъмен сок. Намачкваме сиренето с вилица, добавяме ситно нарязаната скилидка чесън, зехтина и нарязания копър. Намачкваме всичко с вилицата.

 

Измиваме филийките патладжан, подсушаваме и пържим в загрято олио. 


От сиренето с ръце оформяме яйцевидни топки, които разстиламе и поставяме върху една филийка пържен патладжан. Покриваме с друга филийка и притискаме. Овалваме така оформените двойки патладжани в смес от брашното и галетата, после потапяме в разбитите яйца и пържим в загрято олио до получаване на златиста коричка. Обръщаме и пържим и от другата страна.

 

Да ви е сладко!


От категорията

Панирани тиквички с джоджен

Панирани тиквички с джоджен-1589881152.jpg

19 май 2020 | 12:38

Какво да сготвим на Гергьовден – традиционни рецепти

-1493822812.jpg

На трапезата присъстват зелени пролетни продукти - зелен лук, пресен чесън, ...

5 май 2020 | 13:49

7 причини да пием безалкохолно вино

7 причини да пием безалкохолно вино-1589743551.jpg

Деалкохолизираните напитки са 4 пъти по-малко калорични – това ги прави идеални ...

17 май 2020 | 22:25

Шницели от спанак

Шницели от спанак-1588066740.png

28 апр. 2020 | 12:37

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.