Патладжанена апетитка

7949 | 11 февр. 2015 | 17:44

Автор:


Необходими продукти

 

3 големи патладжана

2 стръка целина

350 г зелени маслини

1 глава червен лук

1/4 ч. каперси

1/2 ч. бял винен оцет

1 ч. зехтин екстра върджин

700 мл доматено пюре

скилидки чесън

1 с.л. захар

половин люта чушка

сол на вкус

 

Начин на приготвяне

 

1. Патладжаните се нарязват и поставят в тиган със зехтин. Готвят се около 15 минути, докато станат меки и крехки.

2. Целината се нарязва и сварява в подсолена вода. Чесънът се смачква и нарязва заедно с лука. Прибавят се към патладжаните. Добавят се каперсите и сол на вкус. Слагат се и нарязаните на едро маслини.

3. Щом патладжаните станат готови, се отцеждат върху домакинска хартия. Връщат се с другите продукти в тенджера, разбърква се добре. Прибавя се доматеното пюре и готвенето продължава около 5 минути.

4. В отделен съд захарта и оцетът се смесват, след което се изсипват към зеленчуците. Сместа се пълни в буркани и се затваря.


Още по темата

Патладжани с карамфил

-1418738104.jpg

16 дек. 2014 | 15:54

Хайвер от патладжан

-1418746665.jpg

10 дек. 2014 | 09:00

Туршия – сарми

Туршия - сарми-1419867099.jpg

18 дек. 2014 | 10:15

Туршия с ябълки

-1421685725.jpg

20 ян. 2015 | 18:00