Патладжани с карамфил

3318 | 16 дек. 2014 | 15:54

Автор:


Необходими продукти за 1 буркан

 

800 г патладжани
2 зрънца карамфил
½ връзка магданоз
1 ч.л. сол
200 мл вода

 

Начин на приготвяне

 

1. Патладжаните се обелват и се нарязват на кубчета. Посоляват се и се оставят настрана, за да пуснат горчивия си сок.
2. След като е минало необходимото време, патладжаните се изплакват със студена вода и се пълнят в буркана. Между тях се разпределят ситно нарязаният магданоз, карамфил и вода.
3. Бурканът се затваря и се стерилизира.


Още по темата

Кисело зеле с цвекло

-1418732844.jpg

16 дек. 2014 | 14:26

Зелен фасул с оцет и захар

-1418663814.jpg

15 дек. 2014 | 19:16

Голямата тема в СЪБОТА

Зимнината на знаменитостите

-2301йхгйгйгх_1024x680.jpg

Рецепти за домашна зимнина на известни българи

26 окт. 2013 | 13:09

Картофена салата с риба

-1418737785.jpg

16 дек. 2014 | 15:48

Пастет от печени чушки и сирене

-1418741668.jpg

9 дек. 2014 | 16:38

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.