Печен гювеч с картофи

Печен гювеч с картофи

4966 | 26 ноем. 2019 | 15:44


Необходими продукти:
800 г картофи
1 бр. тиквичка
1–2 стръка пресен лук
200 г зелен боб (може и замразен)
2 бр. пресни домати
25–30 бр. бамя
по 1 шепа пресен магданоз и копър
100 мл доматено пюре
1 ч.л. червен пипер, сол, зехтин 


Начин на приготвяне:
Картофите се нарязват на едри кубчета, тиквичката също. Прибавят се лукът, нарязан на полумесеци, зеления боб, пресните домати (обелени) на ситно и бамята. Слагат се копъра, магданоза, солта, зехтина, червения пипер и доматеното пюре. Всичко се разбърква добре, изсипва се в тава и се залива с вода, толкова, колкото почти да покрива зеленчуците.

 

Пече се за около час или до готовност на зеленчуците в предварително загрята фурна най–отдолу на 180С градуса.

 

Гювечът не трябва да остане воден, а на мазнина.


От категорията

Традиционни рецепти за Никулденската трапеза

Сн. Архив
-1575540821.png

5 дек. 2019 | 12:09

Света Варвара е! Направете пита с мед за омилостивяване на Баба Шарка

-1543834267.jpg

4 дек. 2019 | 10:48

Скумрия с доматен сос на фурна

Скумрия с доматен сос на фурна-1575279930.jpg

2 дек. 2019 | 11:43

21 ноември - Ден на християнското семейство - какво да сложим на трапезата?

-1478604863.jpg

21 ноем. 2019 | 14:05

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.