Печена пълнена тиква с локум, ядки и плодове

Печена пълнена тиква с локум, ядки и плодове

1929 | 30 окт. 2017 | 15:04


Необходими продукти

  • 1 бр. тиква
  • 1 бр. ябълка
  • 1 бр. дюля
  • 1 шепа орехи - едро нарязани
  • 5 с.л. мед
  • канела
  • 150 г локум (1 кутия)
  • 1-2 шепи сушени плодове по избор

Начин на приготвяне

Тиквата се измива. Отрязва се горната част около дръжката като капаче. Почистват се семената. Вътре се сипват всичките съставки. Тиквата се затваря с капачето и се пече на силна фурна до омекване - около два часа и половина. В тавичката се долива по малко вода за да не изгори тиквата отдолу.


От категорията

Карамелени круши

Карамелени круши-1511434256.jpg

23 ноем. 2017 | 12:48

Жадната монахиня

Жадната монахиня-1511348167.jpg

22 ноем. 2017 | 12:53

Проф. Байкова съветва какво да хапваме по време на Коледните пости

-1471001764.jpg

За да се използват постите за редуциране на определени килограми, трябва човек ...

16 ноем. 2017 | 11:24

Какво да хапваме по време на Коледните пости - вкусни рецепти

-1479187802.jpg

15 ноем. 2017 | 16:25

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.