Печена пълнена тиква с локум, ядки и плодове

Печена пълнена тиква с локум, ядки и плодове

2707 | 30 окт. 2017 | 15:04


Необходими продукти

  • 1 бр. тиква
  • 1 бр. ябълка
  • 1 бр. дюля
  • 1 шепа орехи - едро нарязани
  • 5 с.л. мед
  • канела
  • 150 г локум (1 кутия)
  • 1-2 шепи сушени плодове по избор

Начин на приготвяне

Тиквата се измива. Отрязва се горната част около дръжката като капаче. Почистват се семената. Вътре се сипват всичките съставки. Тиквата се затваря с капачето и се пече на силна фурна до омекване - около два часа и половина. В тавичката се долива по малко вода за да не изгори тиквата отдолу.


От категорията

Какво да сготвим на Сирни Заговезни – традиционни рецепти

Сн. БНР-1518777005.png

17 февр. 2018 | 11:25

Храни за влюбени: На Св. Валентин на почит е червеното вино, поднесено с красиви ястия

Храни за влюбени: На Св. Валентин на почит е червеното вино, поднесено с красиви ястия-1518597439.jpg

14 февр. 2018 | 10:36

Сиропиран сладкиш за Св. Валентин

Сиропиран сладкиш за Св. Валентин-1518534936.jpg

13 февр. 2018 | 17:10

Печени кюфтенца с риба тон

Печени кюфтенца с риба тон-1518438239.jpg

12 февр. 2018 | 14:22

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018