Печена пълнена тиква с локум, ядки и плодове

Печена пълнена тиква с локум, ядки и плодове

3723 | 30 окт. 2017 | 15:04


Необходими продукти

  • 1 бр. тиква
  • 1 бр. ябълка
  • 1 бр. дюля
  • 1 шепа орехи - едро нарязани
  • 5 с.л. мед
  • канела
  • 150 г локум (1 кутия)
  • 1-2 шепи сушени плодове по избор

Начин на приготвяне

Тиквата се измива. Отрязва се горната част около дръжката като капаче. Почистват се семената. Вътре се сипват всичките съставки. Тиквата се затваря с капачето и се пече на силна фурна до омекване - около два часа и половина. В тавичката се долива по малко вода за да не изгори тиквата отдолу.


От категорията

Зимна салата

Зимна салата-1544452545.jpg

10 дек. 2018 | 16:35

Мераклийско свинско

-1495457356.jpg

7 дек. 2018 | 13:18

Какво да приготвим за празничната трапеза на Никулден - традиционни рецепти

-1512557981.jpg

5 дек. 2018 | 14:24

На Савинден се правят мекици за здраве и берекет през годината

мекици-1543850122.jpg

4 дек. 2018 | 13:06

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.