Печени свински пържоли

12267 | 30 дек. 2014 | 10:06

-1419949866.jpgМаги Йорданова-1419949883.jpg

Автор:


Маги ЙОРДАНОВА: С любов приготвям всяко ястие и задължително експериментирам в кухнята

 

Лъчезарната Маги Йорданова, един от най-популярните, търсени и ценени кулинарни блогъри в Интернет, е днешният гост в „Гурме“. За читателите на „Преса“ родената във Велико Търново дама, автор на сайта „Кулинарен блог на Маги“, предложи две от любимите на семейството Ӝ рецепти, специално избрани от коледно-новогодишното празнично меню. „Любовта ми към кулинарията се отключи още през тийнейджърските ми години и „вина“ за това имат майка ми и бабите ми, които бяха великолепни готвачки. Обичах да се навъртам покрай тях в кухнята, а те ме оставяха да творя и изявявам фантазията си свободно при забъркването на различни блюда“, разкрива Маги как е развила любопитството си към гурме пиршествата. Идеята за авторско място в интернет, в което да споделя с други любители на храната специалитети, се появява преди 7 години, но сериозната дейност на Йорданова се завихря малко по-късно, когато тя има повече време да твори в кухнята. Днес Маги е категорична, че всяко ястие, с което радва близките си, е приготвено с много любов и задължителен експеримент с вкусове.

 

Печени свински пържоли

 

Необходими продукти 
около 1 кг свинско контрафиле 
За маринатата: 
3 с.л. горчица 
3 с.л. кетчуп 
3 с.л. соев сос 
1/2 к.л. чесън на гранули 
1/2 к.л. розмарин, стрит, сух 
1 ч.л. захар 
млян чер пипер на вкус

 

Начин на приготвяне

 

1. Филетата свинско се нарязват на парчета с дебелина 1 см. Начукват се леко и се 
посоляват. 
2. Подреждат се в тава и се намазват от двете страни с предварително приготвената марината. 
3. Пържолите се оставят поне за час в хладилника, за да се овкусят добре. 
4. Преди да се сложи във фурната, към месото в тавата се налива чаша вода, капват се 2-3 супени лъжици олио. 
5. Филетата се покриват с фолио и се пекат в загрята фурна на 200 градуса за 2 часа, след което фолиото се маха, пържолите се обръщат и се допичат открити, докато почервенеят. Поднасят се с гарнитура по избор.


Още по темата

Свинско филе в панчета с пюре

-1418751784.jpg

16 дек. 2014 | 18:00

Пълнени пуешки бутчета със сушени кайсии

-1419939548.jpg

24 дек. 2014 | 11:03

Кюфтенца от риба с доматен сос

Кюфтенца от риба с доматен сос-1418730756.jpg

3 дек. 2014 | 11:00

Пълнен шаран с бекон и кашкавал

-1418737457.jpg

16 дек. 2014 | 15:43

Пълнен шаран с кускус и стафиди

Пълнен шаран с кускус и стафиди-1418730282.jpg

3 дек. 2014 | 11:00

Пълнен никулденски шаран

-1418660979.jpg

2 дек. 2014 | 15:27

Кускус с агнешко и зеленчуци

-1418744436.jpg

10 дек. 2014 | 12:00

Боб по манастирски

-1418749887.jpg

11 дек. 2014 | 07:00

Боб по манастирски в тесто

-1418738863.jpg

9 дек. 2014 | 10:00

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.