Той написа в т.нар. "Книга за откровения на Общността" поелание, което завършва с думите "Съединението прави силата"

Педро Санчес използва девиза на България, за да окуражи испанците

2760 | 21 септ. 2020 | 16:33

Въвеждането на нови епидемични мерки обаче не се хареса на голяма част от столичани, което доведе до известен хаос в обществото и до организирането на протести срещу новите рестрикции, включващи квартални карантини


Испанският премиер Педро Санчес проведе среща с областния ръководител на Мадрид Исабел Диас Аюсо, за да обсъдят заедно предизвикателствата, пред които е изправена испанската столица в условията на пандемията от COVID-19. Срещата се проведе в офиса на Аюсо на площад "Пуерта дел Сол" в Мадрид.

Срещата между двамата ръководители беше договорена още в края на миналата седмица, след като стана ясно, че местните власти ще затегнат мерките в столицата в опит да овладеят тежката ситуация с новозаразени с новия коронавирус. Въвеждането на нови епидемични мерки обаче не се хареса на голяма част от столичани, което доведе до известен хаос в обществото и до организирането на протести срещу новите рестрикции, включващи квартални карантини.

За да успокоят страстите, между Санчес и Аюсо бе договорена среща, която се проведе днес. Около час след нея източници до правителството и местната власт в Мадрид обявиха, че е било "постигнато споразумение", но какво точно - не беше уточнено.

Преди началото на официалната среща испанският премиер написа в т.нар. "Книга за откровения на Общността" окуражаващо послание до испанците и в частност до жителите на Мадрид, което завършва с думите "Съединението прави силата", информират испанските медии.

Въпросът относно налагането на общо или частично извънредно положение на територията на Мадрид не е бил дискутиран по време на срещата, а и, както информират местни агенции, "правителството на Санчес вече не е такъв поддръжник на такава идея, както допреди няколко седмици".

Припомняме, че от днес в редица райони на Мадрид и околностите влизат в сила нови мерки срещу разпространението на коронавируса, които ще засегнат над 850 хиляди души. Те няма да имат право да напускат кварталите си, освен за да отидат на работа, за обучение или на медицински преглед.

Според испански анализатори срещата между премиера и областния управител на Мадрид е била най-вече с цел да се демонстрира ясно "пълната подкрепа" от страна на държавата спрямо мерките, предприемани от местната управа на Мадрид.

 

Източник: Новини.бг


От категорията

СЗО: Планетата е в критичен момент от пандемията. Следващите месеци ще са много трудни

СЗО: Планетата е в критичен момент от пандемията. Следващите месеци ще са много трудни-1603691470.jpg

Междувременно стана ясно за пореден случай на Covid-19 в Белия дом. Това е ...

26 окт. 2020 | 07:50

Нападнаха института „Роберт Кох“ с коктейли "Молотов"

Нападнаха института „Роберт Кох“ с коктейли "Молотов" -1603655623.jpg

"Роберт Кох" е основният институт по обществено здраве в Германия. ...

25 окт. 2020 | 21:52

Роумингът в региона на Западните Балкани ще бъде напълно премахнат от 1 юли 2021 г.

-1497504596.jpg

Тазгодишната среща на високо равнище, организирана от албанското правителство, ...

26 окт. 2020 | 15:29

Зам.-председателят на Бундестага почина след припадък по време на интервю

Сн. БГНЕС-1603714876.jpg

Германският министър на труда Хуберт Хайл изрази съболезнования в Туитър за ...

26 окт. 2020 | 14:20