Петър Стоянов

В името на националното ни достойнство трябва да спрем с тези гнуснарски истории, пише бившият син депутат Христо Марков

Петър Стоянов - Президентът, който още събира омраза и злоба... Е, няма агент "Виктор"!

20896 | 11 ян. 2019 | 14:20

Не може телевизия „Европа”, която тръби, че е дясна, да се занимава, с една толкова недостойна история. При това в предаването на журналист, който официално е обявен от Комисията по досиетата за агент Алберт!


Христо Марков

бивш депутат от СДС

 

Рядко пиша такива статии, но този път наистина възмущението ми прехвърли нормалните граници.

Става дума за клеветите срещу президента Петър Стоянов през последните седмици в жълтата преса.

Написани толкова плитко, с толкова озлобление и със задължителните въпросителни. Естествено като щит от съдебни дирения.

В България може да се напише всичко, какво значение има, че липсва какъвто и да е автентичен документ.

Нищо!

А се лансират страшни неща – „бил комсомолец, та даже се говорело, че е агент на ДС. Причината? Може да са хиляди, но основната е една и тя идва от средите на управляващите от „европейската” ГЕРБ.

 

Тълмачите на „правата вяра” разбраха, че няма да се отърват от фактите около комунистическото наследство на лидерите си и предприеха ответен удар, който звучи така: „Абе, вярно е че нашите хора са били комунисти, но пък я вижте другите . Те всички са били от ДС”.

 

Ами и гадно, и непочтено и много, ама много глупаво.

Е, разбира се за тая операция най-подходящ е „високата топка” на сините Петър Стоянов.

Другата им цел е да се заличи голяма част от историята, от времето, когато наистина се водеше фундаментална битка за бъдещето на България, за пътя, по който ще завием – към Русия или към НАТО и ЕС !?

 

Няма как да си замълча в този случай!

Отнеха ни толкова много неща бившите комунисти и днешни „европейци”, останаха ни толкова малко неща, че замълчаването ще е предателство към читавите хора, които изнесоха тежестта на прехода с цената на лишения, обиди и мачкане.

Не, този път номера им няма да мине!

 

Преди промените почти не се познавах с Петър Стоянов, знаех го само като адвокат. И то като най-добрия спец по имотните проблеми, даже не като „бракоразводен адвокат”.

 

После искрено се зарадвах, че сме заедно, когато синята еуфория ни отмъкна по площадите. Искаше се толкова малко, но ценно за някои – смелост! И малко кураж да загърбиш личния си интерес.

 

А тогава /края на 1989 и началото на 1990 г./ къде са били някои блюстители на днешната „права вяра”? Къде са били тогава /с извинение/ - Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Фандъкова, Караянчева, Атанасова и цял сонм „демократи” с днешна дата!?

 

С много караници, обиди, скандали успяхме в Пловдив да регистрираме листите на СДС за първите избори след 45 години.

Петър Стоянов бе тогава първият говорител на СДС и май единственият юрист. На 28 години се оказа, че аз трябва да водя битка във втория най-голям район в страната – 99 мажоритарен / 4 и 5 кметство/. Районната избирателна комисия за него бе в тогавашното 4 кметство /сега там е район „Централен”/.

 

Един ден седим и пием там кафе с адвоката Пламен Николов /Доктора/ и той ме пита изведнъж откъде толкова добре ме познавал Петър Стоянов след като аз съм левскар, а той е върл привърженик на „Ботев”. Отговарям му, че се знаем от СДС и си имаме пълно доверие- толкова малко бяхме тогава.

Пламен ми обяснява, че седели с колеги и някой го попитал: „Откъде намерихте това момче за нашия район, бе Петре? Дойде с дънки, с дънкова риза в последния момент. Имаше вид на коцкар от „Тримона”, даже не поздрави!?”.

Петър му отвърнал: „Момчето е много умно и борбено. Ще се пребори, ще му напишете удостоверението след един месец!”. Наистина, написаха го още след първия тур. Бях само на 28 год. , слабоизвестен в Пловдив, зареден само с хъс… След това се раздалечихме - аз бях сред близките на Стефан Савов. Петър Стоянов бе от групата на Филип Димитров. По едно време даже не си говорехме.

 

Но сега да чета гнусотийте за „Пешо” с тридесетлетна давност… Ще има да чакате, другари и другарки, няма да стане, простичко е…

 

Две думи за „доносничеството” на нашия президент. Беше към края на предварителните избори с Президента Желев. Демократическата партия подкрепяше Желю. Предварителните проучвания сочеха убедителна победа на Стоянов.

 

Една вечер на „Дондуков” Стефан Савов попита Желев дали има нещо в досиетата за Петър Стоянов, а Желю леко ядно му отвърна: „Няма, бе, няма! Ако мислиш, че не сме проверили…”.

 

Не ще и съмнение, че са го направили, защото шеф на НРС бе ген. Бриго Аспарухов, а съветник му бе ген. Стоян Андреев!

Нали разбирате, че и най-малкото съмнение да имаше Желю не би се поколебал да го извади. В това отношение той бе безкомпромисен. Случаят с харизматичния Петър Берон е най-яркото доказателство.

По-късно на същинските избори и Ренета Инджова прави опити да измъкне нещо, но и там – ядец. Нали не се съмнявате в почтеността и?!

 

И накрая – нещо в което лично се убедих.

Откакто има либерален закон за досиетата и същинска комисия, много време си загубих в ровене на архивите. Почти три години заради един мой проект. Преровил съм хиляди досиета, за всички пловдивски депутати съм си направил картотека.

 

Най-пазеният документ на Комисията по досиетата е т.нар. „Регистрационен дневник”. Това е една грамадна книга, в която са записвани всички доносници от 1946 год. Тя се води само на ръка, т.е. служителките записват всичко на ръка. Със специална заповед на ген. Иван Райков още през 1948 г. изрично е указано, че не могат да се нанасят поправки, не може да се заличават имена, да се късат страници. Записват се уникалния номер на съответния агент, неговото агентурно име, от кое Областно управление на МВР идва сведението, кога е записан като агент и кога е свален.

 

Този „регистрационен дневник” е най-строга пазената тайна в Комисията по досиетата. Последно се пазеше под десет ключа в БНБ. Попаднеш ли в нея излизане няма, затова и Комисията печели всички дела от недоволни от решенията и бивши сътрудници. 

Това е положението, направете справка, ако искате.

 

Ами там просто НЯМА агент „Виктор”, регистриран от РДВР-Пловдив! Снимал съм всички документи от Пловдив и ви предлагам за демонстрация копие от тях.

 

Хайде сега – можете да си правите проучвания, аз много дълго съм ги правил и съм получил много отговори, но – Агент „Виктор” просто НЯМА там, където са регистрирани всички!

Сигурно съм разочаровал много любители на „жълтичкото”, но – това е положението!

Клеветниците продължават да ни уверяват, че търсели „агентурни компромати ” за Петър Стоянов.

Ами като ги намерите- тогава пишете аланкоолувци!

Тъжната новина за вас обаче е, че такива не съществуват!

 

Не може цяла една телевизия „Европа”, на която доскоро вярвах и която тръби, че е дясна, да се занимава, с една толкова недостойна история. При това в предаването на журналист, който официално е обявен /а и сам си призна/ от Комисията по досиетата за агент Алберт.

Какъв кафкиански сценарий!

Преди доста години бяхме даже приятели, но „светът е цветен и помия извира отвсякъде…”.

И умът ми не го побира, че основният рупор на тази лъжа, Антон Тодоров, когото Петър Стоянов доведе от Стара Загора в София и го направи директор на възобновения вестник „Демокрация”, си отмъщава толкова гнусно на благодетеля си. И това помня.

След скандала във вестника Антон трябваше да бъде освободен и оттогава си „отмъщава” … Ама че долна история!

 

Спокойно!...Бих могъл да завърша така, но ще кажа още няколко изречения.

 

Трябва в името на националното ни достойнство да спрем с тези гнуснарски истории.

Нали без подписа на Петър Стоянов нямаше да бъдем членове на НАТО, да сме част от ЕС и да получаваме милиони от еврофондовете, които са радост и гордост за управляващите!

В крайна сметка Петър е част от фондацията на Бил Клинтън, член е на управителното тяло на … Александрийската библиотека. Там преди него е бил носителят на нобелова награда Умберто Еко! Как ви се струва? Представяте ли си там Гоце или Бойко Борисов? Или може би тези световни организации не знаят какви хора канят в управителните си тела?

Абсурдно е, толкова абсурдно е това, което се вихри около един достоен български президент, че чак не е за вярване, но за малките душички спиране няма!

Май наистина държим първенството по злоба и завист!

 

 http://toross.blog.bg/politika/2019/01/10/petyr-stoianov-prezidentyt-koito-oshte-sybira-omraza-i-zloba.1641797

 


От категорията

Живодар Терзиев: В последните две години сме се превърнали в държава на бидоните, на тубите

Живодар Терзиев-1563442540.png

Истинската девизна стока на контрабандния пазар е дизеловото гориво. Много ...

18 юли 2019 | 12:31

Тихомир Безлов: Източените данни от НАП могат да "родят" повече скандали от Апартаментгейт

-1559135329.png

В изтеклата информация има сметки на български граждани в чужбина до 2018 г., ...

18 юли 2019 | 12:47

Мирела Костадинова: Писателят Константин Константинов се увлича по последователка на Айседора Дънкан

Константин Константинов-1563539527.png

Съдбата разделя трагично двамата. Балерината загива на 10 септември 1944 г. при ...

19 юли 2019 | 15:29

Пат Бюканън: Америка може и да няма изход от последната си близкоизточна криза

Пат Бюканън-1486196596.jpg

„Великите държави не водят безкрайни войни“, заяви Тръмп. Да, така е. Както ...

19 юли 2019 | 14:52

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Georgi Bardukov


12 ян. 2019 | 13:37Антон Тодоров Фейсбук преди 20 часа Разбрах че нещастният човечец и бивш СДС арски депутат Христо Марков е забъркал името ми в някакъв пасквил в собствения си блог. Прочетох какво е написал и реших да публикувам документите които открих в архива на Комисията по досиетата в които ясно се вижда че в ОУ на МВР Пловдив към март 1989 г. Е СЪЩЕСТВУВАЛ агент Виктор . Христо Марков пише цитирам: Преровил съм хиляди досиета за всички пловдивски депутати съм си направил картотека. Най пазения документ на Комисията по досиетата е т.нар. Регистрационен дневник . Това е една грамадна книга в която са записвани всички доносници от 1946 год.Този регистрационен дневник е най строга пазената тайна в Комисията по досиетата. Последно се пазеше под десет ключа в БНБ. Попаднеш ли в нея излизане няма затова и Комисията печели всички дела от недоволни от решенията и бивши сътрудници.Това е положението направете справка ако искате. Ами там просто НЯ


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Georgi Bardukov


12 ян. 2019 | 16:20Ами там просто НЯМА агент ??Виктор ?? ?? регистриран от РДВР Пловдив! ?? Край на цитата! Публикувам документите ?? за да покажа за хиляден път разликата между мен и плювачите срещу мен никой ?? никога ?? нито веднъж НЕ ПОКАЗА документ ?? който да удостовери по солиден начин многобройните гнусни клевети и измислици ?? които се тиражират по мой адрес. Обратно ?? аз никога ?? нито веднъж не съм си позволил да кажа нещо ?? без да мога да го защитя с документи ?? който при това има ясен ?? проверим и солиден произход. И накрая вчера в предаването ??Свободна зона ?? с водещия Георги Коритаров коментирахме този документ ?? но изрично подчертахме и се обединихме около заключението ?? че той единствено удостоверява ?? че в края на режима на Живков в регистрите на ОУ на МВР ДС в Пловдив Е ИМАЛО РЕГИСТРИРАН агент ??Виктор ??. Кой е той? Засега не знаем. https: www.facebook.com photo.php?fbid 500421337148631&set pcb.500421707148594&type 3&theate


сара


11 ян. 2019 | 18:14Така ли? Може и да няма, но аргументацията ти е много хилава!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Тодор Ботев


11 ян. 2019 | 17:39През 2019 г. на българския политически коментатор му предстои велик подвиг. Той ще трябва някак си да осмисли 30 годишнината от 10 ноември. Чувам, че 39 съвременници вече пишат мемоари. От тях поне 20 ще сравнят българския преход с библейския Изход, когато еврейският народ 40 години се скитал из пустинята, защото първо трябвало да измрат тези, които помнят робството (демек комунизма). И понеже такива като мен са още живи, преходът така и не иска да свърши. Аз обаче не смятам, че библейският Изход е подходяща за нашия преход алегория. Ние нито избягахме от Египет, нито вървим към нова територия, където да се плодим и множим все сме си тук, в България. Не ни се предлагат плодородни земи като на древните евреи, а по скоро разпродаваме земеделските си земи. Не сме единни в битките срещу чуждите племена, а обратното воюваме помежду си. И не бягаме от робството, а обратното сами се колонизираме. Явно е, че най важните парични потоци са к


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Тодор Ботев


11 ян. 2019 | 17:38Филибелиец съм. Познавам Пешо. Човекът и целия му род бяха ляво ориентирани, ортодоксално предани на социализма. Не зная дали е бил агент Виктор, но зная, че беше активен комсомолски секретар и имаше голямо желание да стане член на БКП! Тъй, че истината е по средата.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ефект 13


11 ян. 2019 | 17:20Марков е бил по дънки и дънкова риза, защото е демократ. Само,че 30 години демокрация нищо не направихте освен анархия и присвояване на държавни имоти и пари, о извинете това беше приватизация. и сега дънки 1 500 марки вместо 5 марки като в корекома и голяма демокрация настана.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


antimultikulti


11 ян. 2019 | 17:19"В крайна сметка Петър е част от фондацията на Бил Клинтън",........ Какъв "достоен" аргумент. Само това е достатъчно за да го нарека,.. ПЪЛЕН БОКЛУК!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Antikiller


11 ян. 2019 | 16:53Е, то Тончо Тодоров си е класически лайномет...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


БОРИСОВ


11 ян. 2019 | 16:49Не се целят където трябва. Антонина е ключът. И ДС служителите МВР Пд, Петър Ганчев и Димитър Вълков. И все пак Стоянов беле един достоен президент, убеден демократ и високоерудиран юрист.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Osama Mi Re


15 ян. 2019 | 10:33"достоен президент, убеден демократ и високоерудиран юрист"...и искаше да сменя Свещената Българска азбука със "съвършената" латиница.


Лулчев


11 ян. 2019 | 16:42Другарят Бойко Борисов, т.е. комунистът сикаджия и министър_председател на Република България, дори за втори път да прочете "Винету", пак няма да знае 1 1 000 000 част от това, което е в главата на Петър Стоянов. Мили Господи, прости ме! Моля те от все сърце, спаси България и прибери сикаджийската мутра, простака, син на Лойола и брат на Юда, министър председателят Бойко Борисов, и обслужващите го олигофрени!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Bigman1


13 ян. 2019 | 22:38Моля ти се Господи, от сърце ти се моля, прибери тоя Лулчев червен дебил при себе си, че явно тук това лайно само умирисва земята...


смърт за сорос


11 ян. 2019 | 16:14Ко каза, Ко??? КОНььььь, ихааааа ))) единия от продажниците с куфарчетата ;)


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Стършел


11 ян. 2019 | 15:55Какво излиза ,че комунистите не могат да се доберат до ДС от така наречените демократи.Ръка не могат да хванат.То сигурно за това нашия преход няма край,защото го правят най големите антикомунисти от ДС.Хвала на такива антикомунисти и демократи,умни,красиви,злобни и сръчни.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Боба Есемесо


11 ян. 2019 | 15:37Брей агент Виктор не вярва на агент Алберт та даже не вярва и на агент Рудолф!!!!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Woldemars


11 ян. 2019 | 15:18Никак Стоянов не е достоен президент, единственно: по добър от Плевнелиев.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Woldemars


11 ян. 2019 | 15:17Той е! Президент.кон.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.