Сн. Гласове

Най-големият враг на ГЕРБ е самият ГЕРБ, каза Борисов

Петко Добрев: Откъде дойде залпът по апартаментите в ГЕРБ

86744 | 21 март 2019 | 17:31

Борисов няма как да замете апартаментгейт. Това не е суджукгейт и да се измъкне с това, че суджуци не яде. Борисов най-вероятно осъзнава, че ако нещо може да възмути истински народа то това е демонстрацията на лукс.


Апартаментите, придобити от високопоставени членове на ГЕРБ, са тема на много сериозен политически скандал. Този скандал обаче има интересна история.

Няма как да не ни направи впечатление, че скандалът тръгна от публикация в „Свободна Европа“. „Свободна Европа“ не е просто новинарски сайт. Просто е само и единствено „Свободна Европа“.

Централна фигура в апартаментгейт е Цветанов. Поне така изглежда на пръв поглед. Ударът срещу Цветанов е тежък. И тежестта не е толкова заради самия апартамент, а заради първоначалния източник на информацията –„Свободна Европа“.

 

 

Когато „Свободна Европа“ говори за апартаментите на властта,  не е логично властта да говори за борба с корупцията, правова държава, евроатлантически ценности и т.н. Така е прието в демократичния свят.

Важен е въпросът за посланията, идващи от САЩ и които са свързани с България.

Преди няколко седмици посланикът на САЩ бе в МС във връзка с венецуелските петродолари.

После посети БНБ и Димитър Костов подаде оставка.

Иван Гешев се върна от САЩ и сам сподели, че няма да се кандидатира за Главен Прокурор.

Сега „Свободна Европа“ удари властта с апартаментите им.

Това не са случайни ходове.

Към името на Цветанов се присъединиха и имената на Цачева и Рашидов. Списъкът продължи със зам.министър на спорта, която е близка на Цветанов.

И това в навечерието на евроизборите.

Няма специалисти по правене на избори, които да приемат, че този скандал няма да повлияе върху доверието в ГЕРБ. Затова тази тема трябва по всякакъв начин да изчезне по време на кампанията за евроизбори.

Но това поставя под въпрос участието на Мария Габриел, тъй като нейното име беше замесено отново за скандал с апартамент, но общински.

Слуховете спрягаха Цачева като кандидат за Главен Прокурор. Сега вече няма да има и слухове на тази тема.

В момента на скандала се произведе новината, че ГЕРБ се коалира със СДС. А това означава, че изборите вероятно няма да бъдат по модела на Цветанов. Сега ще се търсят и хора, които би трябвало да мобилизират бившите седесари. Т.е. влиянието на Цветанов при формиране на листата с кандидати за евродепутати ще бъде поне с една степен понижено.

И така да се върнем към фактите.

Най-важни от тях са източникът на информация и моментът на нейното оповестяване.

Анализът на фактите показва, че апартаментгейт вероятно е активно вътрешнопартийно мероприятие на ГЕРБ. Може да се направи обосновано предположение, че вътрешни хора от ГЕРБ са споделили случайно информацията за апартаментите. Така случайно споделената информация заживява свой собствен живот.

 

Пряко влияние апартаментгейт ще окаже върху кариерното битие на Цветанов и Цачева. Индиректно това ще повлияе и върху Мария Габриел. За да може ГЕРБ да проведе пълноценна кампания по време на евроизборите, тези имена трябва да не се споменават. А това е невъзможно.

 

Би било логично при загуба на ГЕРБ да се търсят виновниците за това. Много лесно може да се предположи, че този скандал в навечерието на евроизборите е повлиял върху доверието в ГЕРБ.

И като нарочени виновници тези политици може да се наложи да понесат и своята отговорност пред партията.

В този смисъл Мария Габриел ще трябва да се откаже от евродепутатство. Цачева трябва да се оттегли като министър на правосъдието. Тя вече не може да участва и в надпревара за Главен Прокурор.

А Цветанов ще трябва да понесе най-голямата отговорност. Политическата логика при загуба на ГЕРБ ще изисква неговото оттегляне.

Ако той не се оттегли, ще трябва да се оттегли Борисов. Но това ще е пагубно за ГЕРБ.

Към всичко това може да се прибави и фактът, че този скандал изненада и БСП.

Всичко това навежда на мисълта за използване на апартаментгейт за вътрешно разчистване на сметки в ГЕРБ.

 

Дали някой не използва този скандал да си подсигури възможно място във властта след евроизборите на една от трите позиции – евродепутат, министър на правосъдието или главен прокурор?

Дали някой вътрешен човек не отстрелва Цветанов като човек владеещ партията ГЕРБ? Защото ако днес органите трябва да проверяват сделката на Цветанов, то утре ще трябва да проверяват дали няма извършени фиктивни сделки в полза на Цветанов. Става въпрос за това дали сделката със вече заменените апартаменти не е фиктивна. Както и дали закупеният апартамент от Ваня Колева не прикрива Цветанов като негов владелец.

Очевидно е, че този, който е споделил жилищната информация, е чакал удобния момент –в навечерието на евроизборите. Моментът е избран с изключителна прецизност. Ефектът от споделената информация е повече от предвидим.

Предвиден и ефектът, че медии могат да стигнат до януари 2017, когато са гласувани промени в ЗТУ. От тези промени се оказва, че се възползва фирмата, която е замесена в апартаментгейт. Тази фирма пък се оказва, че първа е подала сигнал срещу Иванчева. И т.н.

Това са факти, които показват, че този, който е замислил апартаментгейт, е човек от кухнята на ГЕРБ.

Има и още една подробност във връзка с момента на създаване на скандала апартаментгейт. Вярно, че това се случва в навечерието на евроизборите. Но още по-точно трябва да кажем, че това се случва след като Елена Йончева беше избрана за водач на листата на БСП. С апартаментгейт кампанията на БСП и Елена Йончева ще бъде много по-лесна, тъй като ГЕРБ сами се вкараха в луксозна жилищна криза.

И за да завърша размислите си по отношение на луксозната жилищна криза в ГЕРБ ще се върна към думите на Борисов:

„Най-големият враг на ГЕРБ е самият ГЕРБ“

Апартаментгейт ще даде отговор на два важни въпроса:

Изтече ли времето на Цветанов в ГЕРБ?

Ще използва ли Борисов апартаментгейт , за да започне обновление на партийния елит?

Борисов няма как да замете апартаментгейт. Това не е суджукгейт и да се измъкне с това, че суджуци не яде. Борисов най-вероятно осъзнава, че ако нещо може да възмути истински народа, то това е демонстрацията на лукс. Няма как Борисов да си говори с обикновените хора на темата лукс. Няма как да си говори на темата лукс и с десетки хилядите малки търговци, които трябва всяка година да сменят касовите си апарати.

БСП вече припомни на Борисов неговото задължение да пуска сините лампи. И така ще бъде дълго време. Борисов трябва да избира кой и за кого да пусне синята лампа.

Първият вариант е Борисов да пусне синята лампа срещу лукса в ГЕРБ. Вторият вариант е народът да гласува за Елена Йончева, която от ЕП да пусне синята лампа за лукса в ГЕРБ.

На ход е Борисов.

 


От категорията

Емил Караниколов: "Фолксваген" не е единствената възможна голяма инвестиция за нас

Емил Караниколов: Фолксваген не е единствената възможна голяма инвестиция за нас-1566213631.jpg

Инвеститори не бива да идват у нас заради евтина работна ръка, а заради ...

19 авг. 2019 | 13:54

Посланието на Тръмп към Европа: Вие сте следващите

-1540276553.jpg

Европейският съюз е по-лош от Китай, просто по-малък, избухна той

18 авг. 2019 | 16:11

"В България всичко е позволено!": германска телевизия за двете лица на българския туризъм

-1563797528.jpg

Документалният филм на Никол Конерт и Даниел Розенкранц е от поредицата на ...

20 авг. 2019 | 08:03

Д-р Калоян Методиев – консерваторът-бунтар, който се гмурна в реалната политика

-1566212206.jpg

Политологът пое щафетата от Иво Христов и ще бяга бързо. Категорична е ...

19 авг. 2019 | 20:23

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ефект 13


15 апр. 2019 | 11:29Когато не се грижиш за народа си, като не се актуализират пенсиите и заплатите във всички държавни структури, на които се крепи една държава, няма как народа да не се дразни от тяхното престъпно обогатяване Сега чакаме банковите сметки от радио Свободна България, извинете Европа..


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Сурвакар Балкански


22 март 2019 | 22:43Цветанов и Цачева разследване от прокуртатурата и Спецсъда и след това оставки и съд!Този път няма как главния прокурор да не се раздвижи ,но не да замазва ,а да разследва и наказва?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Николай Попколев


22 март 2019 | 07:15Ще подменим партийците в кафеза, препълнен с некадърници и празнодумие... И всичко ново пак ще бъде старо, и пак с горчиво кисел вкус ще псуваме, и пак ще сме препълнени с очакване . НО ТОЗИ ПЪТ БЕЗ ПРАВО НА ОПЛАКВАНЕ! И яко ще духаме супата .......


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Боба Есемесо


22 март 2019 | 05:28"Тоя ПЕЗЕВЕНК със завършен ВЪРШЕЦКИ "УНИВЕРСИТЕТ" за недоклатени барнал 7(седем) ЛУКС апартамента, а не мога да си представя колко ли щяха да са ако беше завършил СОРБОНАТА!!!!!!"


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Иванов


22 март 2019 | 03:59European members of NATO assume the average charge of 34 % of the cost of the US forces and bases present on their territories. But we do not know how much of the annual cost they currently pay to the USA. The only estimation 2,5 billion dollars was made 17 years ago. ПОНЕ 2,5 МИЛИАДРА господа плащат всички ОТКУП, затова че ги пазят, германци, корейци, саудитци и ние . НЕВЕЖИ ЛИ СА НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ ЛИЦЕМЕРНИ ЛИ СА , Сидеров например, които твърдят , че Щатите трябвало да плащат за базите си у нас. И ДВЕТЕ, ма то четенето е АБСОЛЮТЕН ЛУКС ЗА НАШИЯ ПАРАЗИТЕ ЕЛИТ, а мисленето още повече.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Иванов


22 март 2019 | 03:51За световния бандит е писано твърде много , но у нас нищо, съвсем като в колония. Video: The Price of US Protection Is Skyrocketing. Donald Trump s Ransom Money Exacted from America s Allies https: www.globalresearch.ca us protection 5671315


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Иванов


22 март 2019 | 03:35Дали информацията тръгва от Свободна европа може само да се гадае. Но веднъж подадена е малко трудно да се потули, щото съвсем прясна е смазващата оценка на Пентагона. Друг е въпросът с какво международно право Щатите си позволяват да дават оценки за УЖ суверенни държави. Това,че Щатите имат космически задължения едната страна на медала, ТЕ , в лицето на своя президент третират всичките страни, навряни насила в НАТО ДОСУЩ както всеки бандит, който иска ОТКУП от фирмичките защото ги пазел. Такъв окромен откуп плаща и Саудитска Арабия, това сме длъжни да платим и ние с покупката на безбожно скъпите им изтребители.. Световен Бандит, така въоръжен, че не понася никакво неподчинение цели 70 години. Е тая проклета Русия има наглостта да не е съгласна, въпреки , че досега изнесаха от нея милиарди.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Рада


22 март 2019 | 00:02Бързали са да се уредят докато са на власт, че утре не се знае. Сега си имат фирма, свои прокурори и т.н.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


FuckEU


21 март 2019 | 23:47Айде пак някой от българският народ се е размечтал някой друг да му свърши работата като свали от власт турците под прикритие от Гроб. То народеца 500 г. чакал Русия да го освободи от турско робство, сега що да не почака още толкова? Този прикрит агитатор очевидно е пил наглосаксонски любовен еликсир, щом се опитва да изкара джендаркраварите герои. Тези мръсни твари от години ни бутат в ръцете на турция, а голяма част от този народ им прави като климатик.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Катя


21 март 2019 | 23:44Който и да го е осветил, важното е, че няма безкрайно и вечно щастие за лъжите. Все някога истината излиза, но в случая с Цветанов се позабави. Първо излезе сметката за присъдите от Страсбург, които България плаща. Сега апартаментите. Може да има и трети рунд.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Анани Ананиев


21 март 2019 | 21:45Защото тя, Елена Йончева, в дървена колиба в Столипиново живее...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Анани Ананиев


21 март 2019 | 22:21Е, вие с Йончева по добре го правите, къде ще се меря с вас...


смърт за сорос


21 март 2019 | 22:17анални д у х а й х у я ;)


Анани Ананиев


21 март 2019 | 22:05Не, спестявала е от закуски....


смърт за сорос


21 март 2019 | 21:51На тебе какво ти влиза в работата, какво има Елена? Да не би да го е придобила с министерската си запалата?


смърт за сорос


21 март 2019 | 21:05Абе, господинчо... сега няма ли да посъветваш бочко да излезе, да си признае и готово? :D Вече ай не си толкоз ербап? ;)


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Mari Paunova


21 март 2019 | 20:34Най големият враг на България е борисов иОПГ герб!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Kai


21 март 2019 | 19:59Божке, Петко, колко си наивен! Тоя ще се оттегли, оня ще се оттегли! Ти от Луната ли падаш, бе? Тия ще се оттеглят когато цъфнат налъмите.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


pert


21 март 2019 | 18:37Точен анализ. Трудно ще кажеш на американците, че е фалшива новина. Мисля , че с молитвените закуски се приключи. Кой закусвал , закусвал. Наистина е вероятно да се прикриват фиктивни сделки на Цветанов.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.