Ердоган знае, че не бива да губи България като доверена страна поне засега. За после, не се знае.

Петко Симеонов: Срещата във Варна беше разговор с Дявола

11739 | 27 март 2018 | 20:15

Ердоган беше себе си. Той води война на чужда територия! Нахлул е! Агресор е! Ако това беше направил Путин, например в Украйна, жална ни майка.


Петко Симеонов

Фейсбук

 

Срещата във Варна беше успех за България.
Колкото ние се интересуваме от мнението на полската опозиция за дейността на Туск, толкова в държавите от ЕС се интересуват от мнението на българската опозиция за дейността на Борисов. Равнището на интереса е друг.


На срещата във Варна ББ беше рядко напрегнат. Бих казал - стресът му личеше от два километра. Меко казано, без да е изящен, не каза нищо глупаво и анти национално на пресконференцията. Напротив успя да похвали България и Варна. Личеше си - неговият интерес е на българската граница да няма емигранстки натиск. Това беше във фокуса на всичко, което каза и свърши. Може би това е бил мотивът му за уреждане на срещата.


Туск беше ясен - не постигнахме нищо конкретно, но разговаряхме. Да се говори е добро!


Ердоган беше себе си. Той води война на чужда територия! Нахлул е! Агресор е! Ако това беше направил Путин, например в Украйна, жална ни майка. Много би бил важен коменатарът на Александър Йорданов Александров и на Константин Мишев, които ценят политиката на #Ердоган.
Ердоган се показа такъв, какъвто е. Амбициозен, силен водач на Турция, който има съзнание за момента на отличната демографска структура на своята държава. След двадесет години палачинката ще се обърне. Той иска! И знае - не бива да губи България като доверена страна поне засега. За после, не се знае. 


ББ, Туск, Юнкер не му вярват за две стотинки. Но тримата знаят, че представляват най-мощната модерна империя в Света, която сега се събужда, а отсреща им е "събуден" потенциален агресор, който трябва да кротне поне няколко години. После сам ще знае къде му е мястото.
На срещата блесна - обща защитена граница на ЕС, обща армия, общи служби за сигурност, общо правителство. Това е условието такива срещи да нямат значение и смисъл. Маха се с ръка. Пуска се туит. Проблеми с Турция няма.


Рязко си смених мнението за Юнкер. Това беше човек от друга категория. Той каза всичко - и за времето, и за къде се намира, и за разходките си по време на разговора, и за православния Великден и за протокола... Думите му за "протокола" бяха заради "войник до войник, майно льо", макар че не знае песента, но това рече...


Кой разбрал, разбрал. Срещата беше разговор с дявола. 
Всевишният, да ме прости, че мисля имета му, само Той знае какво ще стане по-нататък.


От категорията

Проф.Тасев: Процедурите на НЕК за продажба на ел.енергия са детайлно изпипани,за да няма манипулации

-1464502898.jpg

Твърденията за опит за изкуствено генериране на хроничен недостиг на ...

19 юни 2019 | 17:42

Собствениците на "Зора" ген. Милушев и синът му Стефан: Как се прави чист бизнес от нулата!

-1560939933.jpg

Ние носим позитивна енергия. Няма ли любов и уважение, нищо не може да се ...

19 юни 2019 | 23:18

Д-р Калоян Методиев: Опозицията на Нинова каза „хоп“ преди да е скочила. И се преби

-1559543879.jpg

Оттеглянето на Нинова би се превърнало в последния партиен ключодържател в ...

17 юни 2019 | 12:50

Васил Василев: Борисов не можа да осъществи мечтата на третия си мандат - да се освободи от Нинова

-1537119115.jpg

Ако Иран затвори Ормузкия проток и горивата поскъпнат двойно или тройно, Европа ...

18 юни 2019 | 16:49

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.