Вчера тя провела спешна среща с всички заинтересовани страни

Петкова: От енергийната борса обясниха високите цени на тока за индустрията с повишено търсене

1357 | 6 дек. 2018 | 16:44

"Няма как да бъдем равнодушни, когато българският бизнес и индустрия са обезпокоени от скока на свободния пазар", заяви министърът на енергетиката


От енергийната борса обясниха покачването на цената на електроенергията със завишено търсене от страна на участници на пазара. Това каза пред журналисти министърът на енергетиката Теменужка Петкова, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Няма как да бъдем равнодушни, когато българският бизнес и индустрия са обезпокоени от скок в цената на електроенергията на свободния пазар. Това е свързано с конкурентоспособността на икономиката, с работните места на хората, които работят в съответните предприятия. За нас това е изключително важно. Вчера в късния следобед направихме среща в Министерство на енергетиката с колегите от работодателските организации съвместно с колегите от Регулатора, дружествата от държавната енергетика, българската независима енергийна борса“, каза Петкова.

„Разговаряхме с колегите от бизнеса. Колегите от Българската независима енергийна борса дадоха информация по отношение на техния анализ, който е свързан с това покачване на цената. Само трябва да обясним, че това е покачване в определени дни и в определени часове. Така че колегите от борсата обясниха това покачване на цената със завишено търсене от страна на участници на пазара“, посочи Петкова.

 


От категорията

Теменужка Петкова освободи цялото ръководство на Българския енергиен холдинг

-1543045268.jpg

Решението на енергийния министър влиза в сила след вписване в търговския ...

19 юли 2019 | 10:50

Разписанието на БДЖ вече и в Google maps

-1480949205.jpg

Още през февруари БДЖ стартира кореспонденция за включването на националния ...

19 юли 2019 | 11:39

Планира се догодина минималната работна заплата да стане 610 лева

-1486629822.jpg

Бизнесът още не е заявил минималните осигуровки по браншове

19 юли 2019 | 15:48

Москва: Киев не е в състояние да поставя условия за транзита на природен газ

-1552749391.jpg

"Време е "Нафтогаз" да ограничи амбициите си", подчерта ...

19 юли 2019 | 15:34

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Иван Иво Иванов


6 дек. 2018 | 19:18Енергийният сектор отдавна е терен, където шетат партийни функционери...направо си го приемат за партийна касичка. Предприятията отдавна реват, че има манипулация с търговете на промишлено електричество. В началото на годината се пускат лотове за износ (който капацитет може да не се изпълни), и се създава изкуствен дефицит, при който цените растат...и бизнесмените са принудени да мушат подкупи, за да вземат търг.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.