Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова се срещна с кмета на Перник Станислав Владимиров. Снимка Монитор

Предложението предстои да бъде внесено официално от ВиК Перник в утре

Петя Аврамова: Водният режим в Перник става по-суров - вода ще има от 16 до 22 ч, в селата през ден

1430 | 10 дек. 2019 | 16:42

Причината е, че възникват много аварии по мрежата заради пускането и спирането на водата. Уточнено беше, че ако не се мине на по-строг режим, водата може и да не стигне до пролетта


Водният режим в Перник става по-суров. Жителите ще имат вода веднъж на ден във времето от 16 до 22 ч., а в някои населени места в региона вода ще има през ден. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова след приключилата си среща с кмета на Перник Станислав Владимиров, зам.-министъра Николай Нанков, предаде репортер на БГНЕС.

Предложението предстои да бъде внесено официално от ВиК Перник в утрешния ден, след което ще се пристъпи към новия режим на водата.

От 18 ноември в Перник и в още десет населени места в общината, е въведен воден режим. До тежката ситуация посред зима се стигна заради драстичния спад на обема на язовир „Студена”.

Водната криза в миньорския град се случва за пръв път от 1993 година. Така Перник мина на воден режим всеки ден по 10 часа – пет часа сутрин и пет часа вечер. По настояване обаче на регионалния министър Петя Аврамова, режимът ще стане по-суров. Вода ще се пуска само веднъж през деня за шест часа. Причината е, че възникват много аварии по мрежата заради пускането и спирането на водата. А и беше направено уточнението, че ако не се мине на по-строг режим, водата може и да не стигне до пролетта.

Кметът на миньорския град съобщи, че в някои квартали има изключително тежки проблеми, там въобще няма вода – в Батановци няма близо 10 дни вече, в кв. „Църква“ е същото положение – нямат никакъв достъп до питейна вода


От категорията

Пожарникарите в протестна готовност, искат отмяна на новото им работно време

-1479814610.jpg

Наредбата, която е обнародвана миналия петък, слага край на 24-часовите ...

19 ян. 2020 | 09:40

Ново незаконно сметище под АМ "Струма"

Ново незаконно сметище под АМ "Струма"

-1579421066.jpg

Не е известно кой изхвърля животинските остатъци, предполага се, че наблизо ...

19 ян. 2020 | 09:52

Водата в Свищов вече е годна за пиене

-1573648336.jpg

Продължава работата в района на село Вардим по отстраняване на аварията по ...

19 ян. 2020 | 15:41

Паргов: Общинските съветници на БСП имаме положително становище за транзита на вода от "Белмекен"

-1572610329.jpg

Предстои обсъждане на бюджета, заявки много имаше как ще се връщат парите при ...

19 ян. 2020 | 14:02

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.