Пикантни моркови

9499 | 18 февр. 2015 | 18:01

Автор:


Необходими продукти

 

1 кг пресни големи моркови
200 мл олио
2 средно големи глави кромид лук
1 ч.л. прясно смлян кориандър
сол, оцет на вкус
1 с. л. захар
4-5 скилидки чесън

Начин на приготвяне

1.Настъргваме морковите на дълги тънки лентички. Посоляваме ги и ги намачкваме ги добре с ръка.
2.Прибавяме оцета, смления кориандър, смачкания или смлян чесън. Разбъркваме добре.

3.В тиган изливаме 200 мл олио, загряваме го и пускаме вътре нарязания на полумесеци кромид лук. Пържим лука във врящото олио, докато добре се зачерви, и го изваждаме с решетеста лъжица.
4.Врящото олио, без лука, изсипваме върху морковите.
5.След като се охлади, прибираме добре разбърканата салата в хладилника, където трябва да престои няколко часа или една нощ, като междувременно е добре от време на време да се разбърква.


Още по темата

Табуле

-1423495965.jpg

11 февр. 2015 | 07:32

Табуле с киноа

Снимка - Стефан Сучев.-1422373992.jpg

1 февр. 2015 | 17:52

Салата „Фатуш“

Салата Фатуш-1419873975.jpg

23 дек. 2014 | 11:03

Табуле (магданозена салата)

Табуле-1419863212.jpg

17 дек. 2014 | 11:11

Салата „Истанбул“

-1421597388.jpg

18 ян. 2015 | 18:09