Пиле по баварски

Пиле по баварски

9581 | 26 февр. 2018 | 12:08


Необходими продукти:

1 бр. пиле
200-250 г гъби
200-250 г кашкавал
500-600 г картофи
500-600 мл прясно мляко
За соса:
3-4 с.л. брашно
течен маргарин
сол, черен пипер


Начин на приготвяне:
Пилето се сварява и се обезкостява. Месото се нарязва на кубчета. Гъбите се измиват и нарязват на ситно. Картофите се сваряват и се правят на пюре.

 

Брашното се запържва в маргарина до златисто, прибавят се 400 мл мляко и подправките. Отстранява се от котлона.

 

В подходящ тиган се запържват гъбите с малко маргарин. След като поомекнат, се прибавят пилешкото месо и подправките и се пържи още малко. Добавя се половината от соса и се разбърква добре. Сместа се изсипва в тавичка, но така, че отстрани да остане равномерно празно място. В празното място се изсипва картофеното пюре и се заравнява на нивото на сместа. Отгоре се изсипва останалото количество от соса и се разпределя равномерно навсякъде. Най отгоре се настъргва кашкавала.

 

Пече се, докато се запече кашкавалът. Реже се в тавата по диагонал на триъгълни парчета, но след като изстине. Преди сервиране може да се загрее в микровълнова фурна.


От категорията

Какво да сготвим на Еньовден - традиционни рецепти с полезни билки

-1435143946.jpg

22 юни 2018 | 16:38

Огретен със сезонни зеленчуци

Огретен със сезонни зеленчуци-1529334373.jpg

18 юни 2018 | 18:01

Салата "Лютика" по традиционна българска рецепта

Салата "Лютика" по традиционна българска рецепта-1528984935.jpg

14 юни 2018 | 16:59

Черешов фъч

Черешов фъч-1528713887.jpg

11 юни 2018 | 13:43

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.