Пиле жулиен

Пиле жулиен

6919 | 2 ноем. 2017 | 13:35


Необходими продукти:
•    1/2 кг пилешко филе
•    300 г кисели краставички
•    150 г топено сирене
•    250 мл. готварска сметана
•    200 г гъби
•    150 мл. бяло вино
•    1 с.л. горчица
•    3 с.л. олио
•    1 ч.л. босилек
•    1/2 ч.л. черен пипер
•    сол
Начин на приготвяне:
Пилешкото филе и киселите краставички се нарязват на ивици. Гъбите се нарязват на полумесеци. Топеното сирене се нарязва на парченца.
Месото се запържва от всички страни до златисто в сгорещеното олио и се овкусява. Щом се позлати, към него се добавят гъбите и киселите краставички.
Щом гъбите се задушат, се добавят бялото вино, горчицата и сушеният босилек. Ястието къкри, докато виното се изпари.
Накрая се добавят течната сметана и топеното сирене. Ястието се разбърква, докато течността се сгъсти.


От категорията

Огретен със сезонни зеленчуци

Огретен със сезонни зеленчуци-1529334373.jpg

18 юни 2018 | 18:01

Салата "Лютика" по традиционна българска рецепта

Салата "Лютика" по традиционна българска рецепта-1528984935.jpg

14 юни 2018 | 16:59

Черешов фъч

Черешов фъч-1528713887.jpg

11 юни 2018 | 13:43

Спагети Карбонара със сметана

Спагети Карбонара със сметана-1528368718.jpg

7 юни 2018 | 13:50

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.