Пленумът на БСП с критика към Елена Йончева - прекалила с атаките си срещу Борисов

Водачката на евролистата на БСП се отклонила от основни идейни ценности на партията

Пленумът на БСП с критика към Елена Йончева - прекалила с атаките си срещу Борисов

33792 | 8 юни 2019 | 14:31

Според част от вътрешната опозиция, левицата е загубира евроизборите, заради "предозиране на критиките към Борисов" по време на кампанията.

Пленумът на БСП с критика към Елена Йончева - прекалила с атаките си срещу Борисов-1559995123.pngПленумът на БСП с критика към Елена Йончева - прекалила с атаките си срещу Борисов-1559994412.jpg

Елена Йончева, водачът на евролистата на БСП, е отнесла доста критики от пленума на БСП за поведението си по време на предизборната кампания, научи Епицентър.бг.

Според част от вътрешната опозиция, левицата е загубира евроизборите, заради "предозиране на критиките към Борисов" по време на кампанията, научи Епицентър.бг.

Било отчетено като грешка това, че в цялата кампания Йончева е говорила само за корупция и се фиксирала върху личността на премиера.

В своите послания Йончева се е разминала с „основни ценности, изразяващи, идейната същност на партията” и това е придобило съществено значение в  рамките на кампанията, били част от изводите на пленума, които са залегнали и в доклада на Идейната комисия към НС на БСП.

 

В изказване Юрий Асланов посочил, че след като решението на ръководството на БСП било да се проведде позитивна европейска кампания, в действителност партията направила негативна кампания и това отблъснало периферията, а в същото време ГЕРБ са успели да активират разколебаните.

 

Сергей Станише също смята, че евроскептимната реторика на БСП е е дано т причините хората да не отидат да гласуват. Според него е трябвало да се говори за бъдещето, не за грешките,  а за това какво искаш ти да промениш и как да го направиш.

 

Йончева не присъства на пленума. В интервю по БТВ вчера тя отхвърли критиките, че е водила  негативна кампания. Обясни, че е изнасяла само факти, които според нея, хората трябвало да знаят.

Йончева върна топката в градината на БСП като заяви, че на БСП и предстои много работа, за да спечели доверието на гласоподавателите. "БСП трябва да намери сили в себе се и да докаже, че може да управлява", подчерта избраната за евродепутат от листата на БСП. 

 

На пленума се чули гласове, според които с отхвърлянето на Истанбулската конвенция БСП се е отклонила от лявата идеология на партията, а ръководството тласкало партията към консерватизъм.

Критика срещу линията на "левия консерватизъм" има и в доклада на Идейната комисия към НС на БСП.  Отбелязва се, че „левият консерватизъм” не се връзва с Програмата на БСП, с "Визия за България" и с европейска Платформа "Визия за Европа.

Според критиците на Нинова идеята за "левия консерватизъм" внесла объркване сред електората на партията по отношение на ценностите, които изповядва левицата. 

 

Очаквайте подробности

 

 


От категорията

Кирил Петков обобщава: Разговорите до този момент са мегаконструктивни (ВИДЕО)

-1637480406.png

Дискусията води съпредседателят на "Продължаваме промяната"

26 ноем. 2021 | 15:53

Кирил Петков и Асен Василев по тайна доба на крака при Корнелия Нинова

Кирил Петков и Асен Василев по тайна доба на крака при Нинова-1637912037.jpg

Малко сред 23 часа харвардците паркират колата си пред главния вход на ...

26 ноем. 2021 | 09:30

Искра Михайлова: България няма да се радва на парите от бюджета на ЕС през 2022 година

-1634492680.jpg

Не са договорени оперативните програми, Планът за възстановяване все още не е ...

26 ноем. 2021 | 22:06

Шофьорите на изгорелия автобус не са били служители на „Беса Транс“, единият бил с изтекла книжка

-1637670888.jpg

Според публикуваното в медиите единият от шофьорите е Кадрим Мемеди, той е на ...

26 ноем. 2021 | 22:05