Снимки Пресцентър на БСП

Кандидатът за кмет на Велико Търново от БСП отиде в един от най-големите квартали на града по покана на жителите му

По кози пътеки и полусъборени стълбища мина Весела Лечева в кв. „Колю Фичето“

1973 | 9 окт. 2019 | 15:01

Хората я посрещнаха с цяла папка жалби и сигнали, които са подавали до Общината и след които са получавали съвети да си намерят експерт по вертикална планировка и да му платят

Снимки Пресцентър на БСП-1570622647.png-1570622706.png-1570622683.png-1570622663.png

_mestni_izbori_2019_02


Междублокови пространства, които тънат в прахоляк през сухите месеци, а когато завали - в кална тиня, разрушени стълбища, които са толкова порутени вече, че са почти неизползваеми, неосветени кози пътеки, по които хората се прибират у дома, лош градски транспорт и микросметища - това видя в кв. „Колю Фичето“ кандидатът за кмет на коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“ Весела Лечева.

 

Тя се разходи из един от най-големите квартали на града по настояване и покана на живущите там. Близо три часа търновци разхождаха Весела Лечева и кандитатите за общински съветници, които се отзоваха на поканата.


„Когато помолим общината за съдействие, обикновено досегашният кмет Даниел Панов ни казваше - вие живеете в най-благоустроения квартал на Велико Търново, не ме занимавайте. А вижте в каква кал газим и сега дори не вали. Завали ли, мазите ни са пълни с вода, повечето от тях въобще не ги използваме. Да не говорим, че се прибираме по неосветени кози пътеки, които познаваме до сантиметър и само това ни спасява от счупени крака и ръце“, оплакаха се живущи на „Оборище“ 6.

 

Хората посрещнаха Весела Лечева с цяла папка жалби и сигнали, които са подавали до Общината и след които са получавали съвети да си намерят експерт по вертикална планировка и да му платят. „В същото време признават, че планировката е сбъркана още при самото издигане на тези блокове, а сега се оказва, че ние трябва да плащаме за нещо, което се е случило преди повече от 40 г. и за което нямаме вина. Прилича ли му на заместник кмет да каже: Еми, нямали сте късмет“, казват още живущите на „Оборище“ 6.


Девет входа, около 150 семейства и повече от 700 търновци се оказват потърпевши само на номер 6.
„Много ми харесва това, че хората стават взискателни. Докато ние, като общество, не поставим изисквания, няма да се променят условията, в които живеем. След като си плащаме данъците и сме наясно, че всичко това се случва с нашите данъци, трябва да сме по-изискващи и да знаем къде се харчи всеки лев“, категорична беше Весела Лечева, която прекара близо час само в парка в кв. „Колю Фичето“, за да успее да се здрависа с всеки човек и да чуе какво хората очакват от нея като кмет на Велико Търново.


„Често чувам да ми казвате, че нито тревата е окосена, нито паркът е обезпаразитен, че междублоковите пространства са превзети от коприва и треви. И аз искам да ви кажа, че същите хора, които трябва да се грижат именно за зелените площи и сметопочистването на града, в момента са кандидати за общински съветници. Това е такъв конфликт на интереси, че дори няма нужда от коментар“, заяви още Весела Лечева.
Заключени спортни площадки, изградени в дните на предишната кметска кампания, при това по проекти и с европейски пари, показаха житулите на квартала на Весела Лечева и колегите й.


„Крайно време е да сложим точка на това беззъбо и безхаберно управление. Крайно време е да кажем стига, защото продължават да ни лъжат. Всяко изречение, в което ви казват, че Европа ще ни даде много пари и за следващия програмен период, е лъжа, защото в момента Европа ври и кипи заради Брекзит и няма човек, който да ви каже колко пари ще има ЕС и колко пари ще получи България“, заяви Весела Лечева.


От категорията

Борисов уволни Красимир Живков и назначи Славея Стоянова за зам.-министър на околната среда

Колаж. Епицентър-1591022165.jpg

Славея Стоянова е досегашен директор на дирекция „Управление на отпадъците и ...

1 юни 2020 | 17:14

Вучич в джипа на Борисов инспектира "Балкански поток": Много съм щастлив как вървят проектите!

Кадър: Фейсбук-1591004379.jpg

България е най-добрият приятел на Сърбия, заяви президентът. "Където има ...

1 юни 2020 | 12:31

Ренета Инджова: Кризата е шанс да претрансформираме системите

Ренета Инджова-1581488285.png

По думите ѝ правителството няма експертен потенциал да усвои средствата, които ...

1 юни 2020 | 21:32

Емил Димитров: Славея Стоянова е единственият човек в системата, който може да е зам.-министър

Емил Димитров-1583941667.png

"Заместник-министърът трябва да бъде политическо лице. Ние проведохме ...

1 юни 2020 | 21:23

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.