Факсимиле: "Ню Йорк таймс"

Докато Западът приказва, Кремъл действа, предупреждава украинският президент

Порошенко в "Ню Йорк таймс": Путин трябва да бъде наказан, той е по-слаб, отколкото мислят на Запад

2566 | 7 дек. 2018 | 13:05

Русия в момента трупа предизвикателно множество бойни кораби в Черно море, като по този начин заплашва и членките на НАТО - Румъния, България и Турция, твърди украинският държавен глава


"Путин трябва да бъде наказан". Статия с това заглавие, подписана от украинския президент Петро Порошенко, публикува авторитетният американски в. "Ню Йорк таймс". В нея се твърди, че руският президент е много по-слаб, отколкото Западът си мисли.

Според Порошенко международната общност трябва да въведе нови санкции срещу Русия в отговор на агресията в Черно и Азовско море. Само така, според него, може да бъде спряна агресията на Путин.

"Кражбата на Кримския полуостров предизвика осъдителни реакции и икономически санкции срещу режима на Путин. Но, докато възникваха нови заплахи, започнаха да забравят за Москва и тя започна нова атака - мост с дължина 12 км между руската територия и Крим", пише Порошетко.

"Украинският народ няма да гледа със скръстени ръце, докато Русия продължава своята пълзяща анексия на наши територии. Днес ние сме изпълнени с решимост и сме готови да се изправим срещу Русия… Но ни е нужна подкрепата на международната общност под формата на по-нататъшни санкции срещу Москва заради последната ѝ агресия", продължава украинският президент.

"Доколкото Крим и Донбас се намират под окупация, нашата обща задача е да не допуснем Русия да разгърне агресията си в Азовско море. И "азовският пакет санкции" срещу Русия би бил най-естественият отговор на света. Докато Западът приказва, Путин действа. Дойде време за отговор", призовава Порошенко.

"Последните събития са директно предизвикателство срещу сигурността и НАТО. Русия в момента групира предизвикателно множество бойни кораби в Черно море, като по този начин заплашва и членките на НАТО - Румъния, България и Турция. И това е само началото. Русия има значително присъствие в Балтийско море. Наскоро руски изтребители бяха засечени над Балтика, без да са попълнили летателни планове. Кой ще гарантира, че това не са тренировки за патрулиране над прочутия газопровод "Северен поток 2", който Русия строи, за да предизвика Европа?", пита Порошенко.

"Целта на Русия е ясна - тя се опитва да се върне към ерата, в която земи и собствености се заграбваха чрез сила. Тя започва от Украйна и ще стигне толкова на Запад, колкото демократичният свят ѝ позволи. Демократичните страни са длъжни да направят избор: Да се изправят в защита на правата си или да продължат да "умиротворяват" Владимир Путин. Ако историята ни е научила на нещо, то е че такова "умиротворяване" води до смъртоносни последици. Независимо от пропагандата на Кремъл, Путин е по-слаб, отколкото Западът си мисли. Западът може, като увеличи цената за неговата агресия, да го изтласка обратно", пише още украинският президент.

"Какво още трябва да се случи, че Западът да разбере, че Русия разбира единствено от силата? Тя използва химически оръжия във Великобритания; предприе кибератаки и хакерски акции из целия Запад; бомбардира ивилни граждани в Сирия; разпали война в Източна Украйна, която причини над 10 000 украински жертви; и разпръсква дезинформация, за да обърка, ядоса и уплаши гражданите по целия свят. Не е ли крайно време за действия?", пита риторично Петро Порошенко.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 


От категорията

Битката на социолозите! Кой усети най-вярно пулса на народа?

Битката на социолозите! Кой усети най-вярно пулса на народа? -1558617523.jpg

Истината ще стане ясна в нощта на 26 май, след като приключи изборният ден

24 май 2019 | 08:14

Иван Гранитски: Светлината на Българските букви! Честит празник, България!

Iветлината на Словото, светлината 
на Буквите, които са живото въплъщение на Божия промисъл -1558446499.jpg

24 май е един Великден, Великден на духа и на просветата, на възкресението на ...

24 май 2019 | 00:11

Александър Симов: Резултатът е болезнен, но не мисля, че е отчайващ

-1555678358.jpg

Срещу БСП имаше изправена огромна медийна машина, премиер, който не слизаше от ...

27 май 2019 | 01:10

Проф. Анна Кръстева: Климатичните промени и популистката вълна сред предизвикателствата на евровота!

-1491221952.jpg

Младите не гласуват - това е тенденция навсякъде с изключение на Швеция, ...

26 май 2019 | 18:25

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Васил Здравков


7 дек. 2018 | 14:51Петро е измислен президент на държава, измислена от Ленин и Сталин. Територията се казва Малорусия и е включена в титлата на руските царе. Най добре ще е да бъде поделена между русия и Полша и Полша да се оправя с нацистките банди около Лвов.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.