Постен борш с кисело зеле

Постен борш с кисело зеле

4230 | 2 февр. 2018 | 14:30


Необходими продукти:

1/4 малка кисела зелка
1 бр. морков
целина
1 бр. картоф
100 г грах
100 г зелен фасул
500 мл зелева чорба
магданоз, целина
червен пипер, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:
Киселото зеле се задушава с малко вода и олио (докато омекне). Прибавят се нарязаните на дребно морков и целина. Поръсва се с червен пипер, разбърква се и се долива 1 - 1.5 л. вода.

 

След като заври се прибавят нарязания на кубчета картоф, граха и зеления боб. 10 минути преди сваряването на всички продукти се поръсва с черен пипер и се долива зелевата чорба.

 

Кагато спре да ври се слагат нарязаните стръкове магданоз и целина. Супата се сервира с кисело мляко. Може да се консумира и студена.


От категорията

Какво да сготвим на Еньовден - традиционни рецепти с полезни билки

-1435143946.jpg

22 юни 2018 | 16:38

Огретен със сезонни зеленчуци

Огретен със сезонни зеленчуци-1529334373.jpg

18 юни 2018 | 18:01

Салата "Лютика" по традиционна българска рецепта

Салата "Лютика" по традиционна българска рецепта-1528984935.jpg

14 юни 2018 | 16:59

Черешов фъч

Черешов фъч-1528713887.jpg

11 юни 2018 | 13:43

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.