Постен зелник с праз лук и ориз

Постен зелник с праз лук и ориз

4163 | 23 дек. 2018 | 09:13


Необходими продукти:

готови кори или тесто от:

2 ч.ч. брашно

1 с.л. олио

1 с.л. оцет

1 ч.л. сол

30 г мая

хладка вода

 

За плънката:

5 стръка праз лук

1 ч.ч. ориз

1/3 ч.ч. счукани орехи

1 ч.ч. олио

сол, черен и червен пипер, тарос

 

Начин на приготвяне:

Замесва се тестото и се оставя 20 минути да почине, покрито с кърпа. След това се разделя на 3 топки и се разточват питки, с размера на тавата, в която ще се пече.

Празът се задушава в малко олио и малко вода, прибавя се оризът и той да поври, посолява се на вкус и се добавят другите подправки.

 

В намазана с олио тава се слага една питка, отгоре половината праз, втора питка, втората половина праз и се покрива с третата кора. Оставя се покрита да втаса за 15-20 минути. Баницата се нарязва на порции и се залива със сгорещеното олио. Пече се в умерена фурна до зачервяване. Гореща се напръсква със студена вода и се покрива с кърпа.


От категорията

Панирани тиквички с джоджен

Панирани тиквички с джоджен-1589881152.jpg

19 май 2020 | 12:38

Какво да сготвим на Гергьовден – традиционни рецепти

-1493822812.jpg

На трапезата присъстват зелени пролетни продукти - зелен лук, пресен чесън, ...

5 май 2020 | 13:49

7 причини да пием безалкохолно вино

7 причини да пием безалкохолно вино-1589743551.jpg

Деалкохолизираните напитки са 4 пъти по-малко калорични – това ги прави идеални ...

17 май 2020 | 22:25

Шницели от спанак

Шницели от спанак-1588066740.png

28 апр. 2020 | 12:37