Постна баница с кокосов крем и сушени череши

4381 | 10 март 2015 | 07:48

Автор:


Необходими продукти

 

1 пакет фини кори
1 ч.ч. сушени череши (сушени плодове по избор)
1 ч.ч. кокосови стърготини
1 консерва кокосово мляко
4 с.л. пудра захар
1 с.л. царевично нишесте
олио

 

Начин на приготвяне

 

1. Залейте нарязаните на половинки сушени череши с вряла вода и ги оставете за около 15 минути.

2. През това време запечете до зачервяване в сух тиган кокосовите стърготини, като разбърквате непрекъснато. 

3. Загрейте кокосовото мляко, като преди това отделите 3-4 с.л. от него.
4. В отделеното мляко разтворете царевичното нишесте и го добавете в топлото мляко, после и захарта. Бъркайте до леко сгъстяване.
5. Прибавете кокосовите стърготини и оставете крема да престои, за да попият и да се получи достатъчна гъстота, за да е идеална за баницата.
6. Самото навиване е лесно. Отделяте една кора, намазвате съвсем леко с олио, после втора кора. Върху нея се намазва обилно с крем и се поръсват вече изцедените от водата череши. Корите се навиват на руло и след това на охлювче.
7. Наредете ги в намазана с олио тава и печете на 180 градуса в предварително загрята фурна около 25-30 минути.


От категорията

Какво да сготвим на Атанасовден според традицията – вкусни рецепти

-1543834129.jpg

17 ян. 2020 | 13:23

Рецепти за Антоновден – раздава се содена пита за умилостивяване на Баба Шарка

-1547639775.jpg

16 ян. 2020 | 11:10

Свинско с праз

Свинско с праз-1578928156.jpg

13 ян. 2020 | 17:08

Какво да сложим на трапезата на Ивановден – традиционни рецепти

-1515146997.jpg

7 ян. 2020 | 09:43

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.