Постна мусака от тиквички и ориз

Постна мусака от тиквички и ориз

5148 | 26 март 2019 | 12:41


Необходими продукти:
тиквички - 3 бр. 
ориз - 1 ч.ч.
лук - 1 глава
олио - 100 мл
домати - 150 мл 
червен пипер - 1 с.л.
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
копър - на вкус


ЗА ЗАЛИВКАТА
кисело мляко - 500 г
яйца - 3 бр.
брашно - 1 с.л. препечено


Начин на приготвяне
В тенджера задушете ситно нарязания лук с малко вода до омекване, добавете нарязаните на малки кубчета тиквички, оставете ястието да се задушава за около 5 минути като периодично разбърквате.

Прибавете доматите, ориза и разбъркайте. Оставете така, докато ориза поеме течността и добавете червения пипер, разбъркайте за кратко. Прехвърлете ястие то в подходяща тава и залейте с 3 ч.ч. гореща вода, прибавете подправките и посолете.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна да се пече.

Приготвите си заливката като смесите разбитите яйца с киселото мляко и (препоръчвам) препечено брашно, разбъркайте до еднородна смес.

Когато оризът е полуготов, разпределете равномерно заливката и печете само на горен реотан до желания от вас загар на заливката.


От категорията

Панирани тиквички с джоджен

Панирани тиквички с джоджен-1589881152.jpg

19 май 2020 | 12:38

Какво да сготвим на Гергьовден – традиционни рецепти

-1493822812.jpg

На трапезата присъстват зелени пролетни продукти - зелен лук, пресен чесън, ...

5 май 2020 | 13:49

7 причини да пием безалкохолно вино

7 причини да пием безалкохолно вино-1589743551.jpg

Деалкохолизираните напитки са 4 пъти по-малко калорични – това ги прави идеални ...

17 май 2020 | 22:25

Шницели от спанак

Шницели от спанак-1588066740.png

28 апр. 2020 | 12:37

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.