Постни пълнени чушки с ориз и лук

28285 | 17 авг. 2018 | 14:12


Необходими продукти:
1 кг лук
8 бр. червени чушки
3 бр. чушки за плънката
3-4 бр. домата
1 бр. морков
1 ч.ч. ориз
1 с.л. червен пипер
3-4 с.л. олио
2 ч.ч. вода
черен пипер, чубрица, сол
джоджен

кисело мляко за сервиране - по желание

 

Начин на приготвяне:
Лукът, морковът и чушките се нарязват на малки ивички. Когато омекнат се слага и малко сол. Запържват се до златисто. 
 
Добавят се червеният пипер, настърганите домати, и оризът. Продуктите се заливат с 1 ч.ч. вода и се оставят на бавен огън. 

Когато оризът поеме водата, тенджерата се сваля от огъня. Подправя се на вкус със сол, черния пипер, чубрица и джоджен. 

Червените чушки се измиват и се почистват. Пълнят се със приготвената плънка и се нареждат в тава. Накрая когато всички чушки са напълнени останалата плънка се разпределя между тях.
 
Заливат се с 1 ч.ч. вода и се пекат на 180С до готовност.
Ястието се доднася се с кисело мляко.


От категорията

Лятна манджа с тиквички и маслини

Лятна манджа с тиквички и маслини-1594030315.jpg

6 юли 2020 | 13:11

Сладкиш с череши

Сладкиш с череши-1592903078.jpg

23 юни 2020 | 12:04

Руло от тиквички с майонеза и шунка

Руло от тиквички с майонеза и шунка-1591799817.jpg

10 юни 2020 | 17:36

Панирани тиквички с джоджен

Панирани тиквички с джоджен-1589881152.jpg

19 май 2020 | 12:38