Преди Златната зала във Виена, Камджалов представя музика на Дънов у нас на рождения си ден

5135 | 3 окт. 2018 | 13:46

На 16 октомври от 21,30 в Зала България е генералната репетиция за Музикферайн на 20 октомври от 11 часа


Йордан Камджалов поема пореден творчески риск с музика по Учителя, която ще представи в късна доба с участието на GENESIS ORCHESTRA и Музикална лаборатория за Човека – хор и ансамбъл.

 

На рожденият си ден (16 октомври 2018 г.,) , маестро Камджалов кани феновете на изкустовото си в нетрадиционния 21:30 ч. в зала „България“. Оказало се, че няма друго "подходящо" време за първата концертна изява на Оркестъра на най-популярния, модерен български диригент. Самият той определя в пост на ФБ стената си, този творчески експеримент като плод на дългогодишен размисъл и тълкуване на словото и музиката на Учителя.

 

Публиката ще има възможност да присъства на звуково-пространствения спектакъл „Етюди на бъдещето" по музика на Петър Дънов, с участието на международен български GENESIS ORCHESTRA, хор и ансамбъл на Музикална лаборатория за Човека. Петър Дънов е български духовен учител и философ, създател на езотерична школа, изнесъл повече от 7000 беседи, автор на 150 музикални произведения и на хореографията на танца „Паневритмия“. Неговата музика звучи на български език в цял свят – Франция, Италия, Испания, Германия, Гърция, Белгия, Холандия, САЩ, Канада, Бразилия, Аржентина и др.

 

Йордан Камджалов учи диригентско майсторство в София и в Музикална академия „Ханс Айслер”, Берлин. Специализира в майсторски класове на диригенти от световна величина и има впечатляващи изяви на три континента. Лауреат е на редица международни конкурси за диригентско майсторство.

 

Билети на касата на Кантус Фирмус в зала България и онлайн.

 

За първи път в Златната зала на Музикферайн, Виена ще бъде представена изцяло българска програма. На 20 октомври 2018 година, в залата с една от най-добрите акустики в света, ще се състои световната премиера на звуково-пространствения спектакъл "Етюди на бъдещето" по мотиви и музика на Петър Дънов. С участието на Генезис оркестър, Хор и Ансамбъл на Музикална лаборатория за Човека, контекстуализирани и водени от Йордан Камджалов. Повече за събитието на https://www.facebook.com/events/312159422943547/ 

 

Звуково-пространствена режисура – Йордан Камджалов

 

Музикален ръководител на хора на Музикална лаборатория за Човека – Мая Василева

 

Музикален ръководител на ансамбъла на Музикална лаборатория за Човека – Александър Карагьозов

 

Оркестърът и хорът на Йордан Камджалов имат планувани концерти и през ноември. На 7-и в Стара Загора, на 8-и София, а 11-ив Мюнхен.  В програмата:   Васил Казанджиев (1934*) - „Празнична музика“ („Псалми и ритуали“) - Премиера за Германия,  Лист – Malediction, Дмитрий Шостакович (1906 – 1975) – Камерна симфония оп.110а.

 

Солист - Ивайла Кирова, пиано, определяна от световната критика като брилянтен изпълнител с изключително динамичен стил и техническо майсторство. Изпълнителката е едно от ярките имена на съвременната музикална сцена. Родена в България. Завършва с отличие Музикалната академия в София. Специализира при Герхард Опитц във Висшето училище за музика и театър в Мюнхен, където от 1999 е доцент по пиано.

Пианист-виртуоз от най-висока класа, Ивайла концертира и преподава на студенти от целия свят. Талантът й е оценен от много бележити музиканти, особено от знаменития Алексис Вайсенберг. Има издадени 4 компактдиска в Европа и Америка.

 

Нейнията последен диск с българска музика е избран за „ Recording of the Year 2016“ от Musicweb International. Инициатор за създаването на Дружеството за популяризиране на българската музика в Германия и артистичен директор на концертния цикъл „Български музикални вечери в Мюнхен“, до сега тя е осъществила близо 20 премиери в Германия на творби от български композитори.

 

Почитателите на Йордан Камджалов могат да го видят в необичайна светлина тази неделя в „Търси се“ по Би Ти Ви.

 


От категорията

Изложба живопис на Лилия Мавлова в Столична библиотека

Изложба живопис на Лилия Мавлова в Столична библиотека-1558952303.jpg

Посетителите ще имат възможността да се потопят в магията, очарованието и ...

27 май 2019 | 13:18

Андре Рийо поздрави България с "Върви, народе възродени"

Кадър: YouTube-1558608597.png

Холандският цигулар и диригент ще изнесе два концерта у нас. Билетите за ...

23 май 2019 | 13:30

Откриха глава на древна римска богиня до Колизеума

-1556690573.jpg

Според изявлението, бялата мраморна глава е малко по-голяма от естествения ...

25 май 2019 | 16:22

"The Voyager: Мелодии за глас и пиано" - в зала България

На 26 май (неделя) в камерна зала "България" от 19 ч. Вероник Носбаум – сопран и Роман Носбаум - пиано (Люксембург) ще представят най-новия компактдиск на  Албена Петрович Врачанска-1558881344.jpg

На 26 май (неделя) от 19 ч. Вероник Носбаум – сопран и Роман Носбаум - пиано ...

26 май 2019 | 14:35

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.