Младите социалисти отказаха достъп на представители на управляващите на своя форум

Преди две години Младежи ГЕРБ се бяха запътили на събитие на БСП

10175 | 6 авг. 2020 | 12:23

За мен е изключително учудващо как представители на партия ГЕРБ за десет години не успяха да си организират собствена дискусия, а сега изведнъж решиха да присъстват на наша, коментира Николай Бериевски от червеното Младежко обединение

-1596707045.png-1560767809.jpg

След скандалните събития, съпътстващи форума на ГЕРБ в сряда, от управляващата партия в хор твърдят, че на конференцията им дошли неканени хора от протестиращите. Докато те, от ГЕРБ, никога не са правили опити да се натрапват на чуждо събитие.

Дали?
Преди две години, когато ГЕРБ се чувстваха в силата си, младежката им организация се накани да отиде на събитие, организирано от младежкото обединение в БСП. Това бе една от сбирките, които обикновено предшестват националния събор на БСП на Бузлуджа.

В навечерието на Бузлуджа'2018 БСП организира в Казанлък младежка среща под мотото „Младите хора на Балканите: Мисия Оставам!”. На нея бяха поканени представители на леви младежки организации от Балканите.

Лидерът на Младежи ГЕРБ Георг Георгиев позвънил на своя колега - председателя на Младежкото обединение на БСП Николай Бериевски с предложение да се включат. Но получил отказ, съобщи тогава Епицентър.бг. И потърси и двете гледни точки.

На коментара на медията ни, че ГЕРБ с желанието си да се явят на чуждо събитие може би са сварили червените неподготвени, Георгиев отговори така:

„Как не са очаквали?! В политиката трябва да умееш да търсиш баланса тогава, когато искаш да постигнеш нещо в полза на гражданите, когато искаш да емитираш някакви политики, решения в подкрепа на младите хора.“

Запитан дали е бил изненадан от позвъняването на Георг Георгиев с предложението Младежи ГЕРБ да присъстват на събитието на БСП в Казанлък, председателят на Младежкото обединение в БСП Николай Бериевски отговори така:
„Да! За мен е изключително учудващо как представители на партия ГЕРБ за десет години не успяха да си организират собствена дискусия, а сега изведнъж решиха да присъстват на наша.“

Преди две години възтържествува разумът и младежите от ГЕРБ не реализираха намеренията си.


От категорията

Валерия Велева: За поредната раздяла на Радев и целите в политиката

-1448546816.jpg

Вдигнатият юмрук беше емоционален символ на порива му той да е водачът на ...

23 септ. 2020 | 16:33

Виктор Орбан: Християндемокрацията срещу брюкселския либерализъм в битка на живот и смърт

-1518972872.jpg

"Бунтът срещу либералния интелектуален гнет не само се разширява, но и се ...

24 септ. 2020 | 12:42

Евентуална партия на Радев може да помете статуквото

-1505743367.jpg

На „следващия ден“ президентската формация ще се сблъска с проблема, който ...

24 септ. 2020 | 16:26

Вежди Рашидов представя Книгата на своя живот: За нещата, които съм мечтал и дори не съм сънувал...

Вежди Рашидов представя Книгата на своя живот -1600951569.jpg

Един човешки живот между радост и тъга, разочарования и успехи, между безсънни ...

24 септ. 2020 | 15:45