Снимка Радио Фокус

Борисов откри официално новата отсечка от 6.5 км на автомагистрала "Струма"

Борисов на “Струма”: Каква красота – канавки, тревички, дръвчета, двойни мантинели! (СНИМКИ, ВИДЕО)

8863 | 23 май 2019 | 11:22

Магистралата ще я направя до Кресна. После, който иска, да дава няколко милиарда, да я качи по върховете. Не визирам никого. Има много мераклии за власт – нека да намерят добри решения, нека да съберат няколко милиарда и да го направят както искат, каза Б

Снимка Радио Фокус-1558603352.jpg-1558603885.jpg-1558603868.jpg-1558603824.jpg-1558600013.png

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира завършения участък от лот 3.1 между Благоевград и отсечката преди бъдещия тунел „Железница“ на АМ „Струма“.

Целта е улеснение на трафика и повишаване безопасността на движение за пътуващите към и от Гърция при предстоящите три почивни дни около Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май и преди началото на активния летен сезон.

 

Това съобщиха от Правителствената информационна служба.

Премиерът Борисов благодари за разбирането от страна на археолозите за това, че археологическите находки, които бяха разкрити по трасето на магистралата край село Покровник, са преместени от трасето.

 

„Ако не бяхме намерили общ език, това нямаше да стане. А сега за една минута минаваш отсечката“, каза Бойко Борисов.

 

Премиерът беше посрещнат от над 5000 души нашосето, които стандираха "Бойко, Бойко!" Всички искаха да се снимат с него и той не отказа на никого от мераклиите. фенове на ГЕРБ го въветваха "Не давайте Цветанов! Важен е за партията. Какво толкова - купил си апартамент, те откраднаха цели заводи", на което Борисов отговори: "Мен ме изядоха за един кокошарник, за който си плащам данъците. "Не им обръщайте внимание, нека си говорят. Важно е вие какво правите!", отговори му фен. 

 

“Виждате колко много стени сме направили, за да се укрепят свлачищата. Не сме се отказали от магистралата, ние сме си дали проекта“, беше категоричен министър-председателят.

 

,,Магистралата ще я направя до Кресна. После, който иска, да дава няколко милиарда, да я качи по върховете. Не визирам никого. Има много мераклии за власт – нека да намерят добри решения, нека да съберат няколко милиарда и да го направят както искат. Вижте колко стени сме направили, за да спрем свлачищата – милиони тонове бетон са излети. Виждате и мостовете какви са – по 100 метра мостове, огромни съоръжения са това'', обясни Борисов.

,,Не мога да я кача магистралата на върха, защото искам да вдигам и доходите. Това биха били грешни пари. И тук следва въпросът дали да ги дадем тези няколко милиарда за тази отсечка от 14 км или да има магистрала от Видин до София, за да може от Солун, като минеш по "Струма", да стигнеш Видин'', посочи той.

,,До октомври догодина ще направим магистралата до сръбската граница, защото това са основните коридори – 4, 8 и 10. Сега със Световната банка работим по проекта за София-Скопие-Тирана. Три банки финансират този проект'', каза още премиерът Борисов.

 

Бойко Борисов припомни пред журналистите, че правителството продължава да работи за повишаването на доходите на българите, като са отпуснати средства за увеличаване на заплатите на учителите, военните, полицаите, медицинските сестри, за майките на деца с увреждания.

 

„Тук българите трябва да си дадат сметка - дали да дадем няколко милиарда за 14 км. отсечка, или да има магистрала от Видин до Струма. Считам, че е разумно да седнат и еколози, и инженери да се разберат“, подчерта още премиерът Борисов.

В 6,5-километровия участък от АМ „Струма“ са построени два виадукта, два селскостопански подлеза, два моста - над реките Логодашка и Струма, и един надлез. Положени са 127 хиляди тона асфалт, 70 хиляди тона циментова стабилизация, 200 хиляди кв. м. облицовка на откоси и 26 км. мантинела. С пускането на движението се избягва влизането в Благоевград и създаването на тапи в градските кръстовища, което ще спести време на пътуващите и ще разтовари града от сериозен трафик.

Археологическите находки, които бяха разкрити по трасето на магистралата край село Покровник, са преместени. Прогнозната стойност на извършваните дейности по преместване и теренна консервация на археологическите ценности, както и изграждането на подпорна стена за отделянето им от трасето на автомагистралата е над 1,2 млн. лв. На следващ етап, извън компетенциите на АПИ, ще бъде изработването на интегрирана консервация на археологическия парк и проект за цялостното му експониране и социализация.


Заедно с министър-председателя бяха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

 

На откриването на отсечката присъстваха още областният управител, Бисер Михайлов; кметът на Община Благоевград, д-р Атанас Камбитов; кметът на Община Петрич, Димитър Бръчков; кметът на Община Симитли, Апостол Апостолов; кметът на Община Банско, Георги Икономов; кметът на Община Разлог, инж. Красимир Герчев; народните представители Даниела Савеклиева, Александър Мацурев, Георги Динев и Стефан Апостолов.

 

На събитието бяха и стотици граждани и строителни работници.

 

Въпреки забавянето - пускаме 6.5 км от автомагистрала „Струма“ предсрочно, каза премиерът. 

 

Заместник-министърът Нанков уточни, че тези 6.5 км от новия участък на автомагистрала "Струма" са разположени в тежък терен. "С около година предсрочно изпълнение. Знаем темата с археологията“, каза той и уточни, че всички артефакти и културно-исторически ценности от района са преместени с идея да се изгради бъдещ археологически център.

 

Според премиера трябва много да се благодари на археолозите, че са се съгласили да не се преправя проекта на участъка от автомагистралата. По думите му иначе скоро участъкът е нямало да стане. „Въпреки забавянето – предсрочно“, изтъкна още Борисов и добави: „Как да не ги е яд! (БСП)“.

 

Министър-председателят посочи, че този участък е трябвало да стане за олимпиадата в Гърция през 2004 г.

 

Борисов тества новия път лично шофирайки джипа си по аутобана. "Гледай каква красота! Да ти е драго! Канавки, тревички, дръвчета, двойни мантинели", заяви той.

 

Нанков обясни подробно какво е свършено до момента при строителството на АМ "Струма".

 

С викове "Бойко" работниците посрещнаха премиера, който ги поздрави с "Добър ден".

 

Пред журналистите премиерът заяви, че изказва големите си благодарности на археолозите. "След 15 - 20 дни ще започне строежът и на тунелите в планината и ще стигнем до Кресна", каза Борисов. На въпрос за Кресненското дефиле, той отговори, че ще направи магистралата от двете страни на Кресна.

 

"Искат да мине ей така отгоре. Ама да съберат няколко милиарда! Може да я направим и на въже да виси, но това ще струва много скъпо, каза още той. И допълни, че не се отказва от магистралите.

 

Ние даваме разумен проект. Ако не се приема, ще караме по магистрала от двете страни и влизаме в Кресна по стария път. Така че да смятат., каза той.

 

Премиерът подчерта също така, че е много благодарен на археолозите.

 

Вижте кадри как е изглеждал участъкът от АМ „Струма” през 2017 година и как изглежда сега. В 6,5-километровата отсечка са построени два виадукта, два селскостопански подлеза, два моста и един надлез, публикува кадри във Фейсбук премиерът. 

 

Намерените археологическите ценности при строителството ще могат да бъдат разглеждани от пътуващите. На мястото ще се изградят алеи, паркинги, както и защитни навеси над пренесените на новите места находки.

 

 Премиерът изказва големите си благодарности на археолозите. "След 15 - 20 дни ще започне строежът и на тунелите в планината и ще стигнем до Кресна", каза Борисов

Магистралата ще я направя до Кресна. После, който иска, да дава няколко милиарда, да я качи по върховете. Не визирам никого. Има много мераклии за власт – нека да намерят добри решения, нека да съберат няколко милиарда и да го направят както искат, каза Б

От категорията

Политологът Калоян Методиев е новият шеф на кабинета на президента Радев

Снимка Прессекретариат на държавния глава-1566212206.jpg

Методиев заема мястото на Иво Христов, който стана евродепутат. Политологът е ...

19 авг. 2019 | 12:58

Президентът Радев ще удостои български военнослужещи с висше офицерско звание

Президентът Радев ще удостои български военнослужещи с висше офицерско звание-1566190490.jpg

Станимир Христов поема поста на „Директор на дирекция Операции и подготовка“, ...

19 авг. 2019 | 07:53

Волен Сидеров: НФСБ и ВМРО се опитват да откраднат електората на АТАКА

-1566278726.png

Лидерът на националистите смята, че бившият заместник на Борисов ще търси реванш

20 авг. 2019 | 08:22

Екип от Сухопътните войски унищожи ръчна граната, открита е на брега на язовир Огоста

Снимка Министерство на отбраната-1566225083.jpg

Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на ...

19 авг. 2019 | 17:29

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Величков Любомир


24 май 2019 | 10:31Има си хас в днешно време тези канавки , мантинели и т.н. да ги няма . Те не са заслуга на въпросния т.н. премиер , а са изисквания за съвременното строителство и за да се отпуснат пари от ЕС трябва да се спазват И ако има някаква заслуга на управлението на Борисов , това са издънките в качеството на строителството . И за пореден път: ТОЙ не е построил нищо . Строи се с народни и европейски пари и по изискванията за европейските коридори , така ,че неговата роля е много спорна .Дали е ТОЙ или не , тези коридори трябва да се направят . И то при положение ,чи си има институции ,които управляват строителството . Е , ако евентуално неговите хора са отклонили по някой лев , да са живи и здрави . Това няма да продължава вечно. А сега хойка по обектите , както навремето хойкаше по РПУ тата за всеки заловен кокошкар . НО НАРОДЪТ СЕ ИЗЛЪГА .


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


FuckEU


24 май 2019 | 10:05Всеки народ, който търпи да се гаври с него 11 г. някаква си тъпа джендър мутра, да го краде и потурчва, заслужава да бъде беден, гладен и изчезващ вид.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Петър Петров


24 май 2019 | 06:27А ха, сега остава Нинова да е уговорила Путин да пусне някой пороен дъжд по новата магистрала! Тоя клоун вече не е смешен и на децата.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


geri


24 май 2019 | 00:13Скучаеш ? Забавлявай се и ако имаш късмет може да спечелиш добра сума тази вечер https: bit.ly 2vGdh7g


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Незабравка


23 май 2019 | 23:53Радвай се бокомутрев на тревичките! В затвора...само асфалт!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Незабравка


23 май 2019 | 19:26До първия дъжд мутро! До първия дъжд! Не дай Боже буря... ха ха ха. На лъжата краката са къси, нищо, че задника е огромен от надупване насам натам! Най вече тук на ДПС и там на ердоган! Ха ха ха ха ха ха ха ха ха!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Анани Ананиев


23 май 2019 | 19:35Неизабрави, пияна ли сте или надрусана? Или и двете?...


Belizan


23 май 2019 | 19:09Няма да е лошо и едно "паметниче" на Б.Б да се сложи.За размера и вида да се проведе конкурс..По долу виждам хубави идеи.да се имат предвид от журито.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Една Българка


23 май 2019 | 19:03БАРСЕЛОНА !!! БАРСЕЛОНА !!! БАРСЕЛОНА !!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Една Българка


23 май 2019 | 19:02http: glasove.com categories na fokus news borisov lyzhe bezobrazno koe ne vi e yasno


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Лулчев


23 май 2019 | 17:52Каква красота канавки, тревички, дръвчета, двойни мантинели...и един дебел задник, който разваля тази красота!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Галилео Галилей


23 май 2019 | 17:18БОРИСОВ РЕЖЕ ЛЕНТИ И... МЕНТИ


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


PrastoveteMU


23 май 2019 | 17:11Интервюто с вечния ИВАН СЛАВКОВ е на Калина Андролова гл. редактор на списание A specto. 30.06.2012 БНР, Деконструкция https: www.youtube.com watch?v t3gqXaiVelk Батето за БМБ: «Заглавен полицай, който да снася всичко на американците»


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Една Българка


23 май 2019 | 17:10И няма по жалко нещо от мъж, позволил си да обижда жена, особено в политиката!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


PrastoveteMU


23 май 2019 | 16:02В тези часове върви масивна социологическа атака в полза на властта, целяща да убеди избирателите, че ГЕРБ не само печели изборите и изпреварва на финала БСП за България , но и го прави с убедителна преднина от 4 5 процента. Почти всички социологически агенции вече излязоха с прогнозни резултати за евровота на 26 май, като че ли написани на индиго. И всичките ни убеждават, че ГЕРБ е победителят понеже това показвали социологическите сондажи След като в последните три седмици обиколих почти цялата страна и проведох десетки срещи с избиратели, ще изнеса личните си впечатления: В страната цари масов страх от ГЕРБ и дълбоко стаен гняв от безсилието на гражданите пред феодалния модел на управление на общините. На почти всичките ми срещи хората споделяха, че страхът постепенно отстъпва пред гнева и на 26 май този гняв ще се излее в масов протестен вот. Вот, който малцина смеят да декларират открито и пред социолозите, страхувайки се от поли


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


PrastoveteMU


23 май 2019 | 15:43Само във Фрог: Директорът на полицията в Монтана напуска след сигнал за натиск върху МВР началници . Шефът на МВР Младен Маринов Шефът на полицията в Монтана напуска след сигнал за натиск върху МВР началници във връзка с предстоящите евроизбори. Това съобщиха за Фрог нюз източници от вътрешното ведомство. Ивайло Антонов е подал вчера заявление за напускане на системата и веднага е бил освободен. Малко преди това социалистът Кирил Добрев алармира на пресконферениця, че миналата седмица е направена оперативка в областните дирекции на МВР във Видин, Враца и Монтана, а на всички шефове на районните управления е дадена ясна задача как трябва да работят в изборния ден. "МВР не просто не подсигурява честните избори, МВР взима страна на една политическа сила на изборите за Европейски парламент на 26 май", категоричен бе той. Кирил Добрев добави, че всички били предупредени, че ако не спечели ГЕРБ, ще бъдат разформировани на други мес


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.