Само изчакайте да литнем, да не ме уцелите, каза премиерът преди отпътуването си от Шабла (ВИДЕО)

Президентът поздравил Борисов за ЧРД! Визитата до Унгария им попречила да празнуват с „фойерверки“

11592 | 13 юни 2019 | 12:45

Президентът можеше две години да говори срещу Слави Трифонов, но не съм го чул да се обади, коментира Борисов днешното изказване на президента Румен Радев, че намаляването на партийните субсидии ще задуши опозиционните партии


Местният вот е чак октомври. Президентът можеше две години да говори срещу Слави Трифонов, но не съм го чул да се обади.

 

Това каза премиерът Бойко Борисов на полигона в Шабла по повод днешното изказване на президента Румен Радев, че намаляването на партийните субсидии ще задуши опозиционните партии.

 

Министър-председателят коментира и самото военно учение. "Тези учения са много важни за дипломацията и външната ни политика. До вчера са се сваляли самолети на Балканите, а сега тренираме заедно. Трябва да живеем в мир. Колкото повече се опознаваме и тренираме заедно, толкова повече доказваме, че възпиращата сила е най-важна. Резултатите са отлични. Ние предоставихме нашата техника в продължение на 20 дена. По този начин се създават бойни другарства. Това са изводите ми от тези стрелби", обяви Борисов.

 

На въпрос какво си пожела за рожденият ден премиерът отговори - „Това са лични неща. Най-важното е да сме живи здрави, както и всички останали“.

 

„Даже президентът се обади сутринта да ме поздрави, и каза, че има ангажименти в Унгария, иначе и той щеше да е тук, и щяхме да го минем за фойерверки за рождения ден и се посмяхме двамата", разказа Борисов за разговора си с президента.

 

"Най-важното е, че на Балканите мирът може да съществува само, когато сме единни. Всичко освен мир ще е тотална щета за Балканите. Мисля, че всички държавни глави сме осъзнали, колкото повече мир има, да вдигаме доходите, това искат хората. Военните на тези учения да се надпреварват и демонстрират колко добре работят ракетите и самолетите, но само това", завърши Борисов и помоли стрелбите да спрат за малко докато излети, за да не бъде уцелен.

 

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и сръбският му колега също изказаха своето задоволство и радост от съвместното военно учение.

 

„Само изчакайте да литнем, да не ме уцелите“, пошегува се преди отпътуването си от Шабла Борисов.

 Президентът можеше две години да говори срещу Слави Трифонов, но не съм го чул да се обади, коментира Борисов днешното изказване на президента Румен Радев, че намаляването на партийните субсидии ще задуши опозиционните партии

От категорията

Бойко Борисов: Подготвя се да бъде запален Партийният дом. Моля ви, не проливайте кръв! (ВИДЕО)

Бойко Борисов: Подготвя се да бъде запален Партийният дом-1594497380.png

И какво? Искат сега да строшат Министерски съвет. Да го трошат, да трошат и ...

11 юли 2020 | 22:40

Борисов нареди на МВР и на ДАНС да свалят още днес охраната на Доган и Пеевски

-1593499740.jpg

Министър-председателят разпореди главният секретар на МВР и председателят на ...

11 юли 2020 | 13:50

Орбан поздрави Борисов за ERM II: Европа оценява усилията ти да поставиш страната си в нова посока

-1572949630.jpg

Министър-председателят е категоричен, че повече от всякога Европейският съюз ...

12 юли 2020 | 00:08

Каракачанов към протестиращите: Не провокирайте полицаите! Не си играйте с огъня!

-1591275039.png

Президентът излезе от ролята, която му е отредена. Той трябва да е глава на ...

11 юли 2020 | 23:46