Ситуацията в страната е сериозна и динамична. Вземаме решения в движение, заяви той

Ангелов към директорите на РЗИ: Можете да затваряте ресторанти, молове, училища, фитнеси

11955 | 9 март 2021 | 13:41

Няма да се отлага вотът независимо от тревожната ситуация с коронавируса. Имаме няколко места, където се усеща сериозен натиск върху лечебните заведения, каза министърт на здравеопазването


"Всички директори на РЗИ имате пълна свобода да приложите всички мерки, които считате за необходими, без да се колебаете. Можете да затваряте - ресторанти, молове, училища, фитнеси, спорт - всичко, което е необходимо. Аз съм зад вас. Ще се справим!" - с тези думи здравният министър проф. Костадин Ангелов се е обърнал към директорите на РЗИ в страната.

 

„Ситуацията в страната е сериозна. Имаме няколко места, където се усеща сериозен натиск върху лечебните заведения”, обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов, който беше на посещение в Кюстендил.

Той обясни, че ще се насочи по-голямо количество ваксини към местата с по-голяма заболеваемост.

 

Здравният министър призова българите да бъдат разумни и да не си мислят, че пандемията е отминала.

Относно преминаването към обучение в електронна среда проф. Ангелов поясни, че в страната ситуацията е различна. „Там, където това се налага, то ще бъде приложено, включително за малките класове и за детските градини”, добави той.

Според него ситуацията е много динамична и всеки ден е уникален. „Решенията, които вземаме, са решения в движение”, обясни проф. Ангелов.

 

За недостига на ваксини проф. Ангелов каза, че такъв има в целия свят. „За огромно наше съжаление фирмите производители не изпълняват договореностите, които са разписали и определения график”, уточни той.

През март се очаква да пристигнат 500 000 дози ваксини. „Ако това се случи до края на месец март, и ако успеем да ги приложим, ще имаме около 700 000 ваксинирани”, поясни здравният министър.

Той беше категоричен, че няма мерки, които не биха въвели.

 

Към момента у нас има засечен британски вариант, за щастие няма някой от другите, които вече са обхванали европейските държави. Особено внимание има към завръщащите се българи от Африка. Както е известно много от нашенците се пренасочиха за почивка към Занзибар, която освен с красивата си природа, стана топ дестинация и заради твърдението си там коронавирус няма.


„Има нигерийски вариант, за който се казва, че той ще бъде резистентен както към терапията, така и към ваксинацията“, коментира министърът.

Ангелов бе категоричен, че преди всичко е лекар и ще изпълни всичките си ангажименти, за да участва в борбата с коронавируса и увери, че изборите ще се проведат по безопасен начин. Няма да се отлага вотът независимо от тревожната ситуация с коронавируса.

„Ситуацията е много динамична. Всеки ден е уникален. Решенията се вземат в движения“, коментира още Ангелов.Проф. Ангелов: Ситуацията в страната е сериозна

Няма да се отлага вотът независимо от тревожната ситуация с коронавируса. Имаме няколко места, където се усеща сериозен натиск върху лечебните заведения, каза министърт на здравеопазването

От категорията

Премиерът: Твърденията, че след мораториума цените ще скочат, са "чиста пропаганда и глупости"

-1641972526.jpg

„Темата се използва, за да се предизвика чувство, че правителството не си върши ...

16 ян. 2022 | 12:19

Бучковски: Първият негативен сигнал беше отказът на БПЦ да бъде призната за църква-майка на МПЦ

Владо Бучковски Кадър: БНТ-1642355066.jpg

За да се решат проблемите на българите в РСМ, трябва да се смени съзнанието, не ...

16 ян. 2022 | 19:42

От 1 февруари: Зелените сертификати над 9 месеца без трета доза са невалидни за пътуване в Европа

-1641405740.jpg

Засега серификатите, издадени след поставяне на трета доза, няма да имат срок ...

16 ян. 2022 | 20:40

Титаничен сблъсък! Д-р Симидчиев и доц. Мангъров в остър спор за зелените сертификати
(Видео)

Д-р Симидчиев и доц. Мангъров влязоха в остър спор за зелените сертификати Кадър: Нова тв-1642357016.jpg

"Зелените сертификати са опасни и ненужни. Този, който има сертификат и е ...

16 ян. 2022 | 20:16