Убедихме хората, че гласът на науката е по-силен от лъжите на псевдоавторитети, подчерта той

Проф. Ангелов от с. Малево: Хаос около организацията с ваксинацията няма

1306 | 23 февр. 2021 | 11:42

Изключително съм доволен, че върви ваксинацията с темпове, които на нас ни харесват. Има места, където хората нямат достъп до личен лекар, постоянен достъп до болници и ще се опитаме да компенсираме тези нужди навсякъде в страната,заяви здравният министър


Здравният министър проф. Костадин Ангелов провери как върви работата на мобилните екипи, които ваксинират хората по места.

Днес той пристигна на посещение в с. Малево, Хасковско, съобщи БНТ.

Проф. Ангелов е доволен, че ваксинацията върви в темп. Той призна, че има логистични проблеми, но те се решават на момента.

 

Неоснователно е да се говори, че има усещане за хаос. Ако се върнете към предишните ми изказвания, ще видите, че в началото се готвехме да започнем масовата ваксинация през април-май, след това започнахме за да говорим за март. Никога не сме говорили за февруари, заяви  здравният министър .

Той придружава премиера Бойко Борисов и вицеприемиера Томислав Дончев.

Хасково е една от областите с най-високо разпространение на инфекцията - 212 на 100 000 души население. Според Ангелов посещението в града е знак, че "държавата е мобилизирана да свърши всичко необходимо за овладяване на пандемията".

Министърът обясни ранния старт на масовата ваксинация с желанието на личните лекари да се включат, тъй като има има "наплив от желаещи" в пациентските им листи

Проф. Ангелов отрече да има недостиг от ваксините на Пфайзер/Бионтех за втора доза и допълни, че вторите дози са подсигурени.

Тази сутрин са били преразпределени 55 000 дози ваксини, съобщи министърът и поясни, че в края на деня ще бъде ясно къде какво е останало и накъде да се насочат количества.

"Започваме разпределянето от местата, където има повече ваксини към местата, в които има дефицит. Това движение ще върви до четвъртък. В четвъртък пристигат около 12 000 дози от Модерна. Те ще задоволят нуждите на големите ваксинационни центрове. На 28 февруари по график е доставката на АстраЗенека, надяваме се да дойде по-рано", каза още Ангелов.

Всеки ден се намираме в уникална ситуация, която изисква различни решения. Нашата цел е да сведем това заболяване до много минимални стойности, за да го държим на каишка, мисля че успяваме", заключи Костадин Ангелов.

 

Мобилните екипи са планирани много отдавна. В самото начало обявихме, че имаме готовност да направим 47 мобилни екипа. Има места, където хората нямат достъп до личен лекар, постоянен достъп до болници и ще се опитаме да компенсираме тези нужди навсякъде в страната“, заяви министърът.

Изключително съм доволен, че върви ваксинацията с темпове, които на нас ни харесват. Все още имаме организационни проблеми на някои места, пренасочваме ваксини от едно място на друго. В София темповете на прилагането на ваксините е много голямо. Логистиката продължава“, увери той.

Винаги може да се направят нещата по-добре.

Докато започне процесът да протича по най-гладкия начин, със сигурност ще има такъв тип логистични затруднения. Но това се случва навсякъде по света. Опашки има в много развити държави. Успяхме да убедим хората, че гласът на науката е по-силен от гласа на всички онези псевдоавторитети, които разпространяваха лъжи“, заяви министър Ангелов.

Ще бъдат разкрити денонощни кабинети за ваксинация. А кметовете ще получат контакт и с човек, който ще координира работата на мобилните екипи по места, съобщи още здравният министър. Той е категоричен, че хаос около организацията с ваксинацията няма.

Ние управляваме най-успешно пандемията. С либералните мерки и перфектните доктори. Ние се справяме най-добре от всички, заяви премиерът.Проф. Ангелов: Убедихме хората, че гласът на науката е по-силен от лъжите на псевдоавторитети

Изключително съм доволен, че върви ваксинацията с темпове, които на нас ни харесват. Има места, където хората нямат достъп до личен лекар, постоянен достъп до болници и ще се опитаме да компенсираме тези нужди навсякъде в страната,заяви здравният министър

От категорията

Радев привика службите заради битите българи в РС Македония

Радев привика службите заради битите българи  в РС Македония-1614608745.jpg

Поводът е полученото писмо от Културния център „Иван Михайлов“ - Битоля, както ...

1 март 2021 | 16:24

Нинова: Вместо да се моли на Франция и Гърция, Борисов да започва разговори с Китай и Русия

Вместо да се моли на Франция и Гърция, да започва разговори с Китай и Русия, както направиха редица европейски лидери.-1614583739.jpg

Изказването на премиера Борисов, че преговарят с Гърция и Франция за ваксини ...

1 март 2021 | 09:18

Проф. Стоян Денчев: Превръщаме университетите в супермаркети за дипломи чрез онлайн обучението

Проф. Стоян Денчев,Превръщаме, университетите, супермаркети ,дипломи, онлайн, обучението-1614628324.jpg

По думите му според направено проучване около 30 000 от около 90 000 заведения ...

1 март 2021 | 21:50

Велислава Кръстева за втори път повежда листата на ДПС в Плевен: За рестарт на държавата!

Велислава Кръстева за втори път повежда листата на ДПС в Плевен: За рестарт на държавата!-1614626907.jpg

Защото можем и знаем как животът в България да бъде по-добър, държавата ...

1 март 2021 | 21:28