Проф. Иво Христов: БСП съчетава в себе си две неща - социалната и националната идея

Управляващите превърнаха България в срама на Европа във всяко едно отношение

Проф. Иво Христов: БСП съчетава в себе си две неща - социалната и националната идея

7677 | 25 юни 2021 | 10:22

Дават се икономически и политически аргументи колко сме деградирали в едно или друго отношение, но за мен най-потискащо е моралното разложение в страната.


_2_izbori_2021_v11n3

 

"Живеем в страна, от която трябва да се срамуваме заради политическите режими в последните 12 години. Когато те не са на върха на хранителната верига, за тях това е хаос. Управляващите превърнаха България в срама на Европа във всяко едно отношение. Дават се икономически и политически аргументи колко сме деградирали в едно или друго отношение, но за мен най-потискащо е моралното разложение в страната.

 

БСП съчетава в себе си две неща - социалната и националната идея. Изтъркано е на всеки 10 години да идва по един "спасител", но нацията иска такъв захлас. Така беше с царя и Борисов. Разчитам на здравия разум на българина. В национален мащаб, ако някой разчита на някакъв Крали Марко, който със замах на сабята ще отмени земното притегляне, нещо се е объркал.", заяви проф. Иво Христов, водач на листата на "БСП за България" в Пловдив-град за зрителите на "Думата е ваша" по БСТВ.

 

Проф. Христов фокусира вниманието върху част от основните проблеми на Пловдив и страната: "Голяма част от проблемите, които хората ни представиха на срещите с тях са от местен характер. Проблеми свързани с ВиК-системи, застрояване и други. Не може да се реши конкретен проблем, без да се реши цялостния.

 

Пловдив е образец за това как се финансират скъпи проекти, а неща, които са толкова необходими като проблеми с комуникациите, водната инфраструктура, не се решават с години. Голям проблем за Пловдив, както и за София и Черноморските ни общини, е огромното застрояване, което е узаконена, каменна корупция.

 

Трябва да се възстанови държавността, трябва да се поставят сериозно въпросите, свързани със спазването на правовия ред. Премахването поне на най-драстичните форми на корупция е от изключителен приоритет.

 

Вече на четвърта, пета генерация от нашите деца им се изтрива тази част от колективната памет, която прави от хората народ. Хората без памет стават стадо. Това не е случайно, а абсолютно целенасочен процес и не се случва от вчера. Всички проблеми с учебниците, начина по който се води образованието и финансирането му също.

 

Проблемите на здравеопазването в България не са проблеми на пари. Това е най-финансираната система в страната в момента. Към днешна дата непреките, косвени плащания от хора са 10 милиарда, в сравнение с 800 млн. през 2010 г. Деленето на частни, държавни и общински болници е в полза на едните, за сметка на другите и в разрез с Конституцията“.

 

Кандидатът за депутат изрази мнението си за листата на БСП в Пловдив-град: "Нашата листа е представителна извадка на институционалната памет на Пловдив и на онази България, която загубихме.

 

Тук има хора, които са управлявали огромни икономически агломерации, хора, които са имали възможност да се конкурират с големи западни и източни компании. Тяхната институционална и икономическа памет трябва да бъде възпроизвеждана и да бъдат ползвани, защото са специалисти с уникален и реален опит. Трябва да се върне българската национална гордост."


От категорията

Черен рекорд за България! 5861 са новите ковид-заразени, 243 са починали за 24 часа!

Черен рекорд за България! 5861 са новите случаи на ковид-зараззени, 243 са починали за 24 часа!-1635189526.jpg

Битката с вируса са загубили 243 души за последните 24 часа, което е кошмарен ...

26 окт. 2021 | 00:26

Димитровден е! Зимата чука на вратата

Димитровден е! Зимата чука на вратата-1635194806.jpg

Според легендата Св. Димитър е покровител на зимата и студа и е по-голям брат ...

25 окт. 2021 | 00:01

Проф. Герджиков във Видин: Служебното правителство изпада в паника. Странно е Радев да кани ЦИК

Кадър: Фейсбук-1635240496.jpg

"Всички ние като кандидат-президенти сме в неплатен отпуск, а действащият ...

26 окт. 2021 | 12:23

Борисов за ковид кризата: В момента сме във война!
(Видео)

-1635238989.png

Говори се за локдаун, като в Москва, а сме в ЕС и НАТО, подчертава бившият ...

26 окт. 2021 | 12:02