Проф. Иво Христов: Ние си изпуснахме държавата! България е в огромна опасност

България е на последно място в ЕС и вече изпада на последните места на Балканите.

Проф. Иво Христов: Ние си изпуснахме държавата! България е в огромна опасност

99973 | 6 март 2017 | 08:06

Народът се отврати от политическия елит. България не само че обезлюдява, тя се лишава от най-важното – своя национален труд. Подменя се българският психоментален код. Ние сме в огромна опасност, такава, каквато не е имало в българската история досега!


izbori_znak_02

Проф. Иво Христов пред симпатизанти в Пловдив

Защо има смисъл да участваме в тези избори?

Конституционният съд отмени текстовете, отнасящи се до задължителността на гласуването и по-точно - санкцията, която се налага за задължителното гласуване. Или казано простичко – на 26-ти март никой не е задължен да гласува.

 

Защо беше въведена тази разпоредба? Защото не могат да се накарат хората да гласуват по други причини. Така едно съвършено право се превърна в задължение. Когато не можеш да накараш големи групи от хора да участват в този процес, тогава се опитваш да го подмениш по друг начин.

Това означава, че демокрацията е приключила. Приключила е по простата причина, че политическите партии са престанали да са това, което са поне по определение - организации за представителство на интереси. Те трябва да представляват определени групи хора и да отстояват интересите им в парламентарната борба. Индикация за каква болест е това?

 

За сериозно заболяване, за което трябва да съберем лекарски консилиум върху трупа на българската политическа система на 21 век и да поспорим върху това - пациентът по-скоро жив ли е, или е умрял? Ако четете моите книги, ще видите, че пациентът е умрял, но 40 дена след смъртта може да се съживи. Това обаче е индикация за по-сериозен проблем.

 

Проблемът е, че българската политическа система, българските партии и самонареклият се политически елит, всички вкупом ги няма. Поради тази причина народът се отврати. Преди време ми беше зададен въпрос защо младежта е аполитична, не участва и не се интересува от политика.

 

Отговорът е ясен – когато едно нещо не ви върши работа, вие преставате да се интересувате от него! Как се получи така, че за 25 години острието, енергията на нацията – младите хора, категорично отказва да участва в политиката? Младежите осъзнаха, че политиката не е място, където техните интереси могат да бъдат защитени.

 

Огромна част от българите също осъзна, че политиката (тук са използвани много епитети) е „мръсна работа”, и не е далеч от истината. Всичко това означава, че 25 години след т.нар. преход ние сме в по-лошо положение, отколкото в началото.

 

Положението на държавата преди 30 години и сега показва две съвършено различни Българии. По данни на ООН България преди 30 години е била сред трийсетте най-развити страни в света. В момента се намира след 60-то място. По редица показатели като конкурентоспособност, като спазване на закона, по свобода на пресата и словото, по зачитане на човешки права и други държавата ни е на 100 - тно място. България стана Африка в Европа. Нещо повече – г-н Юнкер съобщи, че Европа на две скорости вече е факт. Проблемът е, че България ще бъде задната.


Преди години заявих, че България е периферна територия със затихващи функции. По всички основни показатели – икономически, социални, здравеопазване, продължителност на живота и др. България е на последно място в Европейския съюз и вече изпада на последните места на Балканите. Ние си изпуснахме държавата! Всяка година от България изтичат 1 милиард долара под формата на неплатени данъци и такси, мита и контрабанда.

 

България всяка година субсидира богатите държави в Европейски съюз с най-важното, с най-милото си – своите деца. Сивото вещество на България! От 9 млн души, колкото сме били на 10 ноември 1989 г., в момента България наброява около 5 млн. българи. Такъв погром никога не е бил в българската история!

 

България не само че обезлюдява, тя се лишава от най-важното – своя национален труд. Подменя се българският психоментален код. Ние сме в огромна опасност. Такава, каквато никога не е имало в българската история. Но това не се разбира, защото ако отворите, както ги нарича моят преподавател проф. Андрей Фурсов, „Средства за масова дезинформация”, те ще ви съобщят, че ние сме много добре, че имаме 3% ръст по системата пари-въздух-пари’.


Защо е важно сега на 26-ти март, да се опитаме да спрем този процес?
Нямам илюзии, че ще бъде лесно. Срещу нас са изправени мощни сили. Вкараха ни в една игра преди 25-30 години, от която трудно се излиза. Най-лесно е да скръстиш ръце и да кажеш: „Нищо не зависи от мен”. Когато си жертва или се държиш като жертва, теб ще те изядат. Какво може да се направи в тази ситуация?

 

Страната се управлява за първи път в рамките на т. нар. преход, който е пълен с мерзавци от организираната престъпност,превърнала се в политическа сила. Може да не сме богати, но нека бъдем поне почтени. На нас ни съобщават, че не сме горди българи, че нашите освободители са били наши окупатори. Очаквам скоро в учебниците на нашите деца да пише, че нашите Англо-саксонски приятели са тези, които са ни освободили от турското присъствие. Една лъжа, казана хиляда пъти, става истина.

 

В рамките на три генерации може да се промени общонационалната памет. Аз вече виждам какво се случва, особено при най-младите генерации. Първото условие за националния провал и загуба е безразличието.

 

Нашите деца са безразлични към страната си. Те гледат на нея като на „тази страна”, в която ще бъдат образовани, а след това ще си хванат шапките и ще заминат в обетования рай. Впоследствие ще разберат, че не е никак обетован, но това – по-късно.


Какво се случва тогава, какво можем да направим?
Единият вариант е да скръстим ръце и да кажем, че нищо не зависи от нас. Това, между другото, е и мотивация. Защо аз въпреки моите огромни резерви към българската политика и към българската социална ситуация най-сетне приех да участвам в тези избори.

 

Струва ми се, че най-сетне в българската политика трябва всички да започнем да мислим – не само аз, моят приятел Тома Томов, Елена Йончева или някой друг, а всички ние – това е наша работа, не тяхна!


От категорията

Макаров: Активират се усилията за подкопаване на многовековните връзки на Русия с балканските страни

Макаров-1526586297.jpg

Очакваме ЕК да приеме окончателно решение за хъба „Балкан“ и за потенциалното ...

18 май 2018 | 09:44

Кеворк Кеврокян: Ентусиазъм - за сметка на прозорците

-1460718675.jpg

Личната биографка на Бойко направи равносметка на първата година на третия му ...

19 май 2018 | 11:34

Междудържавните отношения между Русия и България (Обзор)

-1526993802.jpg

На 4 август 1992 г. между Руската Федерация и Република България е сключен ...

22 май 2018 | 15:54

„Таймс“: Тръмп ще върне предишното величие на НАТО

-1526223934.jpg

Руските заплахи наложиха вето върху по-нататъшното разширяване на Алианса на ...

22 май 2018 | 15:34

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Stoqn Stoqnov


13 март 2017 | 16:25УЧУДВАМ СЕ КАК ЗА ТОЛКО КРАТКО ВРЕМЕ СЕ ФАШИЗИРА ТОЯ НАРОД.ОЧЕВИДНИ НЕЩА СЕ ОБРЪЩАТ НАОПАКО. КОМУНИСТИТЕ ИЗГРАДИХА ДЪРЖАВАТА А ДЕМОКРАТИТЕ Я РАЗРУШИХА ТОТАЛНО.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Krasimir Nikolov


8 март 2017 | 13:27Здравейте.Моите адмирации към проф.Христов! Един точен и безпощаден анализ. Извод днешната България се намира в 1878 г., но не и като материална база, желание на хората да създават, подкрепа от страна на държавата, надежда. Диагнозата е поставена, следва да бъде предписано лечението. А то може да бъде само едно смяна на съдебната система не на правилата, а на изпълнителите. Как стравка операция "Чисти ръце" в Италия?! Може да се почне дори само 10 честни и доблестни съдии и прокурори независими в работата си. Съд за виновниците за Четвъртата катастрофа на държавата. Конфискация на незаконно придобитото имущества........и още,.....и още...... И спрете да се заблуждавате или да заблуждавате отдавна крадците и измамниците нямат партия и цвят!!!! Те добре прилагат стария римски принцип"Разделяй и владей". Дано две поколения стигнат да бъде възстановено разрушеното от т.н. ДЕМОКРАЦИЯ ! Да ни помага Бог и нашите ръце и


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Tomov


7 март 2017 | 00:43Гнусна демагогия и комунистическа пропаганда ! ТРИ НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ претърпяхме благодарение на такива "осъзнати" социалисти,най после докопали се до някоя листа.Пълен позор.Осъзнай историческата истина за тези който наричаш леви "социални". Над 500 000 избити и безследно изчезнали Българи,родолюбци,интелигенция.Тотално унищожение на култура и традиции. АнтиХристи и Богохулници ! Зад твоите "хвалебствия" още се чува ехото от лагерите на смъртта Скравена,Ловеч,Белене.......... ! Срам професоре,че се нареди до тях убийците на България !


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


бачо Кольо


12 март 2017 | 15:25Само по начина по който се плюнчиш се вижда, че само си чел за безследно изчезналите българи, унищожаването на културата и лагерите на смъртта. Смешен си Томов, смешен. Изкарай си главата, от там където си я видял и погледни напред. Никой не е проспорерил, вървейки с гъза си напред за да може да гледа постоянно миналото.


Симеон Самуилов


6 март 2017 | 23:56Написаното е вярно, казвано е и писано и друг път нееднократно. Главните виновници по един или друг начин са свързани с БКП БСП. Нима ИХ очакваточно БСП да обърне курса? Ако очаква и затова е в листите й, значи горчиво ще се разочарова.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


tibia


6 март 2017 | 19:12Г н Христов, нали знаете, че БСП ще стане трупен донор на лявото? Дончева, АБВ и Христо Иванов вече кръжат! Господ да пази България от социалисти и болести!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Pavel Palov


6 март 2017 | 22:40Пак ли ти бе Герберастче.Много си го взел на вътре


sokrat41


6 март 2017 | 17:00Ето го, даже и на фото, синът на комунистическата номенклатура, който е завършеното лице на една ДРАСТИЧНА РЕТРОГРАДНОСТ! Мислител? По съвместителство с Томов и Йончева? Впрочем, тези индивиди ще изиграят прилично цирково представление в съдружие с пуяците Дайнов, Кънев, Иванов и прочие глупци, маскирани като умници...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


OFFche Welle


6 март 2017 | 16:33За трети път препрочитам статията. Без откровено пропагандния последен абзац, всичко останало е точно на мястото си. Тъпанар премиерите, тип Боко Олигофрена, черния мангал от Драгалевци и Мони 800те дни, съсипаха и държавата и самочувствието ни като народ. Вече ми липсва Виденов. Човека поне беше честен.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


OFFche Welle


6 март 2017 | 15:45Дано и Боко Тъпия прочете статията. Знам, че дори да я прочете няма да я асимилира, защото е глупак и се ни продава за едно потупване по рамото, но поне мога да мечтая. За това ГЕРБ все още не са наложили данък.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Slavomir


6 март 2017 | 14:50Уважаеми проф. Христов, приемете моите адмирации. Уважавам БСП и хората, които под една или друга форма, се борите за успеха и защитата на идеите в лявото пространство. Не съм доволен от пасивността на "левите леваците", за които ще гласувам, когато онзи голям манипулатор на общественото мнение лъже, лъже и лъже. Лъже, ама толкоз бива! Вчера, в неделя, прочетох неговите лъжи, че той и герпъ нямали нищо общо със закриването на Южен поток и АЕЦ Белене. Как така? Нали многократно беше изтъквано и от него, от неговите лакеи и особено лакейки, че "Той спрял Южен поток, АЕЦ Белене , Бургас Александропулос" и т.н. Защо БСП мълчи по тези въпроси? Нали всички разбрахме, че протестите на лигавите и подкупени протестъри в София спряха, когато самият "Той" решил и "дръпнал" гереберските наемници от тях. Пропагандата на БСП засега е поне 10 пъти по слаба от тази на онзи селянин от покрайнините на омразната за бъ


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


sofianez-40


6 март 2017 | 22:04Все още в тази хубава страна има достойни хора!Люде спомнете си нашия голям певец Емил Димитров и неговия химн Мойта хубава страна ,.....при теб ме връща винаги любовта!!!


Ралица Танева


6 март 2017 | 16:27Съгласна! Както тиквун ръси неуморно лъжи и манипулира по най елементарен начин, БСП трябва също така неуморно да го разобличава навсякъде и за всичко!


Ралица Танева


6 март 2017 | 14:13Железен в своята аргументация!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Сурвакар Балкански


6 март 2017 | 10:34Това са жестоки истини и те трябва да стигнат и да се осъзнаят от всеки българин ,за да се вземем в ръце и да правим каквото трябва да се борим против новите модерни грабители !


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


гражданин


6 март 2017 | 10:25...и много морал, патриотизъм и родолюбие...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Radka kamenska


6 март 2017 | 09:51Освен мислене, трябва и действие


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Христо Ботьов


6 март 2017 | 09:10Браво


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018