Проф. Константинов: Има тотално недоволство срещу българската политическа класа.

Разликата между ГЕРБ и БСП е 250-300 000 гласа, посочи математикът

Проф. Константинов: Има тотално недоволство срещу българската политическа класа

13690 | 8 окт. 2018 | 02:07

"В близко бъдеаще едва ли ще се единят Бойко Борисов и Румен Радев - просто обстановката е доста турбулентна в България, има тежки проблеми, демография, бедни-богати".


В момента има тотално недоволство срещу българската политическа класа. И дори утре да вдигнем качеството на живота, хората пак ще са недоволни. Ако госпожа Нинова си мисли, че много я обичат, да не се заблуждава. Проучванията показват, че разликата остава същата - 4 пункта, които са между 250-300 000 гласа. Това каза математикът проф. Михаил Константинов в предаването на Канал 3.

"Дори когато формално хората уж живеят по-добре, с по-добри параметри на живот, това не значи, че ще бъдат доволни. Френската революция идва след 3-4 успешни години. Много такива събития идват изненадващо за управляващите", припомни проф. Константинов.

"До евроизборите други избори няма да има. Там е възможно да има комбинирани с парламентарни, ако се усложнят нещата, но аз не го препоръчвам", прогнозира Михаил Константинов.

Според него президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов едва ли скоро ще постигнат единение, както призова в обръщение към нацията, държавният глава. "В близко бъдеаще едва ли ще се единят с Румен Радев - просто обстановката е доста турбулентна в България, има тежки проблеми, демография, бедни-богати".

По думите му България навлиза в тежък период и заради външни фактори. "Налице е рязко изчерпване на ресурсите в света и тези климатични промени, затова навлизаме в тежък период, което не се дължи на нас", изтъкна проф. Константинов.

Относно политическото дълголетие на Бойко Борисов той припомни, че на 6 ноември 2016 г. премиерът е понесъл първа сериозна загуба. "Когато човек дълго време не губи и после рязко се сгромолясва. Борисов на 6 ноеври 2016 г. понесе сериозна загуба в първите загубени избори - президентските. Общият му резултат е 11:1, но беше много отрезвяваща загубата. И в разговори между колеги си споделяме, че тя е много полезна. Има умора, тя е повсеместна. В крайна сметка няма вечни неща в политиката, хората идват, отиват си", подчерта професор Константинов.

"Има дълго управлявали политици - Бисмарк, Кол, Тодор Живков, има диктатори като Сталин, но в крайна сметка всички си отиват. Борисов е най-дълго управляващият премиер на България, избиран на избори. Повече от Стамболов вече. Рекордьор сред демократично избраните премиери", обобщи математикът.

Проф. Михаил Константинов посочи, че в момента "електоратът на БСП е между 500 000 и максимум 1 милион души. Нинова не разширява базата на избирателите си, въпреки няколко добри попадения - Истанбулската конвенция, например. Но лявото днес не е особено популярно", констатира професорът.

"Аз не гласувам за БСП, нямам интерес към тази партия, от нея нищо не искам и не очаквам, а хората, които искат да чуят нещо от нея, очевидно не го чуват", предположи той.


От категорията

Радев пред президенството: Да изгоним мафията от изпълнителната власт! Мутрите вън! (Снимки+Видео)

-1594312463.jpg

Днес гневът се излива на площада, заяви президентът пред множеството пред ...

9 юли 2020 | 18:35

Ген.-майор Румен Ралчев: НСО трябва да съществува

-1484808074.jpg

Вързан българският флаг на един кол, това е оръжие. Не е имало мачкане, късане ...

9 юли 2020 | 21:58

Румен Радев - на разходка по бул. ”Витоша” без охрана

Румен Радев - на разходка по бул. ”Витоша” без охрана -1594320594.jpg

Президентът бе забелязан от минувачи в района на бул. "Витоша", а ...

9 юли 2020 | 21:49

Протестиращите блокираха "Орлов мост". Скандират ”Мафия!”

Протестиращите блокираха "Орлов мост" Скандират ”Мафия!” -1594319730.jpg

Цели семейства се присъединиха към демонстрациите с искане за правителствена ...

9 юли 2020 | 21:35