Проф. Любомир Стойков

"100 срещи с мен" излиза в годината на юбилея на председателя на Академията за мода

Проф. Любомир Стойков представя нова книга, плод на 25-годишен труд

746 | 7 юни 2019 | 16:07

Това е една много любопитна книга. Четейки тезо интервюта наново, аз се изненадвам от своята откровеност и от горещите теми, в които съм навлизал, споделя Стойков, споделяйки, че най-трудна е била срещата му с Пиер Карден

Проф. Любомир Стойков-1559912486.pngПроф. Любомир Стойков-1559912492.png

Проф. Любомир Стойков разказва за работата в сферата на модата, шоубизнеса, културата и науката в нова книга, пресъздаваща 100 от най-любопитните му срещи с известни личности от цял свят в продължение на четвърт век (1993 - 2018 г.)

 

Премиерата на "100 срещи с мен" е насрочена за 11 юни, а издаването на четивото е по случай 65-ия рожден ден на популярния журналист и любим професор на няколко поколения студенти по журналистика, връзки с обществеността и моден дизайн. В последвалия ревю-спектакъл Summer Fashion Party 2019 пък ще участват носители на „Златна игла” на Академията за мода, известни и утвърдени модни брандове, както и студенти по мода на проф. Стойков.

 

"100 срещи с мен" е една много любопитна книга. Не съм правил досега такава. Тя съдържа интервюта, които са взимани от мен в продължение на 25 години и са публикувани в печатните медии. Четейки ги наново, аз се изненадвам от своята откровеност и от горещите теми, в които съм навлизал“, сподели наскоро проф. Стойков пред България Он Еър.

Връщайки се назад във времето, той си спомня, че най-трудна е била първата му среща с Пиер Карден. За интервюто той се подготвял доста време и то много сериозно. 

 

Припомняме, че преди броени дни, по повод 65-годишния си юбилей проф. Любомир Стойков бе отличен с Почетния знак на държавния глава за значим принос към българската култура, наука и образование. А в словото по случай награждаването президентът Румен Радев изтъкна колко е важно това, което прави проф. Стойков и в сферата на стила и възпитанието на младото поколение. 


От своя страна председателят на Академията за мода заяви, че е получавал много отличия, но именно признанието на нашия държавен глава го е развълнувало истински. "Това е признание не само за мен, а за всички хора, с които съм работил", допълни журналистът.

 

Интервютата в книгата "100 срещи с мен" са структурирани в няколко раздела, отразяващи академичната дейност на проф. Стойков, политическата му комуникация, срещите в лайфстайл сектора и личния му живот. 

 

Автори на трите предговора са Максим Бехар, Юлияна Дончева и Ники Кънчев. Ето и кратка извадка от тях:

 

Познавам Любомир Стойков от десетилетия и мога да гарантирам за три сигурни неща - за неговия професионализъм, за неговата почтеност и за неговия винаги ясен изказ с много, ама много тънко чувство за хумор.
Максим Бехар


Книгата „100 срещи с мен" на проф. Любомир Стойков е едно необикновено пътуване във времето. Тя поставя цветните щрихи върху черно-белия портрет на противоречивия български преход, за да покаже ясната позиция и последователната житейска философия на автора.
Юлияна Дончева


"100 срещи с мен" не е просто книга, а е своеобразно автоогледало към образа на Любо Стойков. Чрез тази перспектива и ние виждаме промяната и непромяната в мисленето и на Любо, и на хората около него. Любо Стойков е авторитет, без да е диктатор в модата... Слага жалоните, но и самият той е жалон за стил и вкус.

Ники Кънчев

 

 

 


От категорията

Столична библиотека на „Алеко“ с библиобус, изложба, поети и книги

Столична библиотека на „Алеко“ с библиобус, изложба, поети и книги-1566471646.png

Ще се представи „Витоша в стихове и снимки“ - стихотворенията на български ...

22 авг. 2019 | 13:56

В събота ще има „Зелени библиотеки“ в Борисовата градина и в „Младост 3“

В събота ще има „Зелени библиотеки“ в Борисовата градина и в „Младост 3“ -1566465860.jpg

За пета поредна година в Борисовата градина любителите на поезията ще могат да ...

22 авг. 2019 | 12:23

Поезия, Библиобус и образователни игри организира Столична библиотека

Поезия, Библиобус и образователни игри-1565780487.jpg

В „Дружба 1“ свои стихове ще чете Лъчезар Лозанов, а за малките читатели ...

14 авг. 2019 | 13:58

Лили Иванова с три концерта през декември в зала 1 на НДК

Лили Иванова с три концерта през декември в зала 1 на НДК -1565623102.jpg

Преди това, на 17 септември, Лили Иванова и музикантите ѝ Ангел Дюлгеров, Огнян ...

12 авг. 2019 | 18:15

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.