Проф. Любомир Стойков

"100 срещи с мен" излиза в годината на юбилея на председателя на Академията за мода

Проф. Любомир Стойков представя нова книга, плод на 25-годишен труд

577 | 7 юни 2019 | 16:07

Това е една много любопитна книга. Четейки тезо интервюта наново, аз се изненадвам от своята откровеност и от горещите теми, в които съм навлизал, споделя Стойков, споделяйки, че най-трудна е била срещата му с Пиер Карден

Проф. Любомир Стойков-1559912486.pngПроф. Любомир Стойков-1559912492.png

Проф. Любомир Стойков разказва за работата в сферата на модата, шоубизнеса, културата и науката в нова книга, пресъздаваща 100 от най-любопитните му срещи с известни личности от цял свят в продължение на четвърт век (1993 - 2018 г.)

 

Премиерата на "100 срещи с мен" е насрочена за 11 юни, а издаването на четивото е по случай 65-ия рожден ден на популярния журналист и любим професор на няколко поколения студенти по журналистика, връзки с обществеността и моден дизайн. В последвалия ревю-спектакъл Summer Fashion Party 2019 пък ще участват носители на „Златна игла” на Академията за мода, известни и утвърдени модни брандове, както и студенти по мода на проф. Стойков.

 

"100 срещи с мен" е една много любопитна книга. Не съм правил досега такава. Тя съдържа интервюта, които са взимани от мен в продължение на 25 години и са публикувани в печатните медии. Четейки ги наново, аз се изненадвам от своята откровеност и от горещите теми, в които съм навлизал“, сподели наскоро проф. Стойков пред България Он Еър.

Връщайки се назад във времето, той си спомня, че най-трудна е била първата му среща с Пиер Карден. За интервюто той се подготвял доста време и то много сериозно. 

 

Припомняме, че преди броени дни, по повод 65-годишния си юбилей проф. Любомир Стойков бе отличен с Почетния знак на държавния глава за значим принос към българската култура, наука и образование. А в словото по случай награждаването президентът Румен Радев изтъкна колко е важно това, което прави проф. Стойков и в сферата на стила и възпитанието на младото поколение. 


От своя страна председателят на Академията за мода заяви, че е получавал много отличия, но именно признанието на нашия държавен глава го е развълнувало истински. "Това е признание не само за мен, а за всички хора, с които съм работил", допълни журналистът.

 

Интервютата в книгата "100 срещи с мен" са структурирани в няколко раздела, отразяващи академичната дейност на проф. Стойков, политическата му комуникация, срещите в лайфстайл сектора и личния му живот. 

 

Автори на трите предговора са Максим Бехар, Юлияна Дончева и Ники Кънчев. Ето и кратка извадка от тях:

 

Познавам Любомир Стойков от десетилетия и мога да гарантирам за три сигурни неща - за неговия професионализъм, за неговата почтеност и за неговия винаги ясен изказ с много, ама много тънко чувство за хумор.
Максим Бехар


Книгата „100 срещи с мен" на проф. Любомир Стойков е едно необикновено пътуване във времето. Тя поставя цветните щрихи върху черно-белия портрет на противоречивия български преход, за да покаже ясната позиция и последователната житейска философия на автора.
Юлияна Дончева


"100 срещи с мен" не е просто книга, а е своеобразно автоогледало към образа на Любо Стойков. Чрез тази перспектива и ние виждаме промяната и непромяната в мисленето и на Любо, и на хората около него. Любо Стойков е авторитет, без да е диктатор в модата... Слага жалоните, но и самият той е жалон за стил и вкус.

Ники Кънчев

 

 

 


От категорията

Почина легендарният режисьор Франко Дзефирели

Франко Дзефирели Снимка: БГНЕС-1560603442.jpg

Световна известност му носи лентата “Ромео и Жулиета” през 1968 г. с ...

15 юни 2019 | 15:56

Авторката на изложбата „Да обиколиш света за 270 дни“ гледа откриването по скайпа от Буенос Айрес
(Видео)

Вицепрезидентът Илияна Йотова, директорът на фонд 13 века България Слава Иванова, Димитър Владимиров от Агенцията за българите в чужбина и Ружка Николова от Аржентина.-1560597456.jpg

В зала „Проф. Васил Геров“ на фонд „13 века България“ вицепрезидентът Илияна ...

15 юни 2019 | 14:11

България върна на Турция ценни археологически артефакти
(Видео)

България върна на Турция ценни археологически артефакти-1560627753.jpg

Предметите са общо 63 броя, от които 56 златни, сребърни и бронзови антични, ...

15 юни 2019 | 22:41

Памет за Светлин Русев: Когато започнахме да се събуждаме, вече беше станало късно…
(Видео)

Памет за Светлин  Русев: Когато започнахме да се събуждаме, вече беше станало късно… -1560505686.jpg

Изложбата търси емоционалната и духовна памет за Светлин, за неговата мащабна, ...

14 юни 2019 | 12:43

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.