Проф. Любомир Стойков

"100 срещи с мен" излиза в годината на юбилея на председателя на Академията за мода

Проф. Любомир Стойков представя нова книга, плод на 25-годишен труд

2139 | 7 юни 2019 | 16:07

Това е една много любопитна книга. Четейки тезо интервюта наново, аз се изненадвам от своята откровеност и от горещите теми, в които съм навлизал, споделя Стойков, споделяйки, че най-трудна е била срещата му с Пиер Карден

Проф. Любомир Стойков-1559912486.pngПроф. Любомир Стойков-1559912492.png

Проф. Любомир Стойков разказва за работата в сферата на модата, шоубизнеса, културата и науката в нова книга, пресъздаваща 100 от най-любопитните му срещи с известни личности от цял свят в продължение на четвърт век (1993 - 2018 г.)

 

Премиерата на "100 срещи с мен" е насрочена за 11 юни, а издаването на четивото е по случай 65-ия рожден ден на популярния журналист и любим професор на няколко поколения студенти по журналистика, връзки с обществеността и моден дизайн. В последвалия ревю-спектакъл Summer Fashion Party 2019 пък ще участват носители на „Златна игла” на Академията за мода, известни и утвърдени модни брандове, както и студенти по мода на проф. Стойков.

 

"100 срещи с мен" е една много любопитна книга. Не съм правил досега такава. Тя съдържа интервюта, които са взимани от мен в продължение на 25 години и са публикувани в печатните медии. Четейки ги наново, аз се изненадвам от своята откровеност и от горещите теми, в които съм навлизал“, сподели наскоро проф. Стойков пред България Он Еър.

Връщайки се назад във времето, той си спомня, че най-трудна е била първата му среща с Пиер Карден. За интервюто той се подготвял доста време и то много сериозно. 

 

Припомняме, че преди броени дни, по повод 65-годишния си юбилей проф. Любомир Стойков бе отличен с Почетния знак на държавния глава за значим принос към българската култура, наука и образование. А в словото по случай награждаването президентът Румен Радев изтъкна колко е важно това, което прави проф. Стойков и в сферата на стила и възпитанието на младото поколение. 


От своя страна председателят на Академията за мода заяви, че е получавал много отличия, но именно признанието на нашия държавен глава го е развълнувало истински. "Това е признание не само за мен, а за всички хора, с които съм работил", допълни журналистът.

 

Интервютата в книгата "100 срещи с мен" са структурирани в няколко раздела, отразяващи академичната дейност на проф. Стойков, политическата му комуникация, срещите в лайфстайл сектора и личния му живот. 

 

Автори на трите предговора са Максим Бехар, Юлияна Дончева и Ники Кънчев. Ето и кратка извадка от тях:

 

Познавам Любомир Стойков от десетилетия и мога да гарантирам за три сигурни неща - за неговия професионализъм, за неговата почтеност и за неговия винаги ясен изказ с много, ама много тънко чувство за хумор.
Максим Бехар


Книгата „100 срещи с мен" на проф. Любомир Стойков е едно необикновено пътуване във времето. Тя поставя цветните щрихи върху черно-белия портрет на противоречивия български преход, за да покаже ясната позиция и последователната житейска философия на автора.
Юлияна Дончева


"100 срещи с мен" не е просто книга, а е своеобразно автоогледало към образа на Любо Стойков. Чрез тази перспектива и ние виждаме промяната и непромяната в мисленето и на Любо, и на хората около него. Любо Стойков е авторитет, без да е диктатор в модата... Слага жалоните, но и самият той е жалон за стил и вкус.

Ники Кънчев

 

 

 


От категорията

Народният театър връчва награда на името на Иван Вазов по случай 170 години от рождението му

Народният театър връчва награда на името на Иван Вазов по случай 170 години от рождението му-1594129096.jpg

Публиката ще види документалния филм „Театър по време на пандемия“ на режисьора ...

7 юли 2020 | 16:37

Крис Захариев е носител на Наградата за Полет в изкуството „Стоян Камбарев” 2020
(Галерия)

Наградата за Полет в изкуството  „Стоян Камбарев” 2020-1593976497.jpg

Кметът Йорданка Фандъкова връчи на младия режисьор култовата статуетка, а Ваня ...

5 юли 2020 | 22:02

Конкурс за млади пера: Бодлите на таралежите са по-силни от вируса!
(Галерия)

Конкурс "Бодлите на таралежите"-1594380657.png

Творбите могат да бъдат есе или разказ. Крайният срок за приемането им е 15 ...

10 юли 2020 | 14:29

Столичната библиотека отбелязва 170 години от рождението на Иван Вазов
(Галерия)

Снимка: Георги Димитров-1594213769.jpg

Акценти в изложбата са „Стихотворения за малки деца" от 1883 г., написани ...

8 юли 2020 | 16:09