Необходими са не просто нови лица, а алтернатива на това сбъркано управление, смята той

Проф. Маринов: Управляващите „гасят огън с бензин“

4443 | 6 ноем. 2018 | 09:51

Един от най-важните белези на лошото управление е когато властта не вижда, а след това подценяват проблемите, отнася се надменно към обществото и не иска да води пълноценен диалог, казва политологът


Управляващите „гасят огън с бензин“ – необходими са не просто нови лица, а алтернатива на това сбъркано управление. Така политологът проф. Александър Маринов коментира за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ актуалната политическа обстановка у нас.

 

По думите му грешките и самодоволство на управляващите са основна причина за това. Според него активно въвличане на обществото в политическия процес е единственият правилен път, който обаче не търпи повече изчакване на прогнози и резултати от избори. Тази обстановка във властта обаче сякаш стана нормална за родния политически живот, коментира политологът.

 

„Един от най-важните белези на лошото управление е когато властта не вижда, а след това подценяват проблемите, отнася се надменно към обществото и не иска да води пълноценен диалог. Въпросът е друг – не да се чака, а да се работи за подготовката на различни варианти на алтернатива - не с 1-2 изолирани пропагандни мерки, а със сериозна, премислена и осигуряваща обществено съгласие политика. Ако под алтернатива разбирате някъде в или извън парламента да седи нещо като ГЕРБ през 2009 година – няма да стане. Но алтернативата в политиката понякога се ражда в хода на събитията.

 

Аз споделям съмненията, че активността на опозицията не е съпроводена с необходимата степен на готовност“, коментира проф. Александър Маринов.

 

Според него всеки в опозиция си дава сметка, че ако остане встрани от този процес – ще бъде елиминиран от състезанието. ДПС осъзнаха, че конспиративното съучастие в поддържането на властта вече не им носи ползи, допълни политологът.

 

Той прогнозира, че всички опозиционери ще почнат да се дистанцират от вече изхабените премиера Бойко Борисов и ГЕРБ, тъй като коалицията с тях не е изгодна.


От категорията

Велики четвъртък е денят на Тайната вечеря! Боядисват се яйцата и се замесват козунаците за Пасха

-1491970452.jpg

На вечерята Христос явил на учениците Си, че ще бъде предаден. След това Божият ...

25 апр. 2019 | 00:01

Цвета Караянчева на концерта на Васко Кръпката: Винаги бдете, деца!

-1553879044.jpg

Концертът в зала "Универсиада"бе по повод 30-годишнината от ...

25 апр. 2019 | 07:49

"Маркет Линкс": Месец преди изборите резултатът се обръща - БСП - 31,3%, ГЕРБ - 30,9%

-1556172007.png

Доверието към политическата класа е изключително ниско. Към момента ...

25 апр. 2019 | 08:53

Деница Златева: И един глас над ГЕРБ, е победа за нас

-1548655794.jpg

Няма значение дали си на втора или седма позиция, но със същия хъс ще работим ...

25 апр. 2019 | 08:37

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Васил Здравков


7 ноем. 2018 | 15:18Някои анализатори прекалено много надценяват българското население. Около 1 млн. се препитават чрез незаконна и полузаконна дейност. В никакъв случай не са граждани на РБ, които да вземат разумни политически решения.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.