Снимка: БСП

25 милиона източноевропейцки са се преселили в Западна Европа, посочи той

Проф. Михайлов във Виена: В контекста на сигурността в ЕС, трябва да се обсъдят социалните политики

1256 | 11 окт. 2018 | 16:44

Депутатът от БСП участва на срещата на социалистическите и демократическите партии, проведена в рамките на Европредседателството във Виена


"Изключително важно е, след провеждане на парламентарните избори през 2019 г, Европейският парламент да определи насочеността на своята проевропейска политика", това заяви народният представител от ПГ на "БСП за България"  Георги Михайлов по време на срещата на социалистическите и демократическите партии, проведена в рамките на Европредседателството във Виена.

 

По думите му извън проблемите на външната имиграцията, които за момента не са толкова остри, съществуват много сериозни проблеми  в областта на образованието, здравеопазването, социалната сфера.

 

"Сегашната ситуация се характеризира с висока вътрешна миграция - в последните 30 години, 25 милиона източноевропейцки са се преселили в Западна Европа", заяви проф. Михайлов.

 

По думите му това довежда до състояние на сериозен дисбаланс в различните региони на ЕС - в западната част намалява средната класа и доходите не се повишават съществено, а в източната част на Европа се обезлюдяват огромни територии и държавността практически се дезинтегрира, a страните са изправени пред сериозни демографски проблеми.

 

"Всичко това налага, в контекста на  сигурността в ЕС, сериозно да бъдат обсъдени всички сфери на социалните политики, каквито са - образование, здравеопазване, пенсионна политика", заключи проф. Георги Михайлов.


От категорията

Премиерът: Една нация има сила, когато духът и огненият меч се кръстосат (Видео+Снимки)

-1558691270.jpg

Министър-председателят присъства на изложбата „Мечът на хан Кубрат“ заедно с ...

24 май 2019 | 09:30

Йотова: Просветата и културата ни направиха народ и превърнаха българската държава в духовна империя

Вицепрезидентът присъства на честването на 160-годишнината на Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в село Обручище. Снимка Прессекретариат на президента-1558684248.jpg

Вицепрезидентът присъства на честването на 160-годишнината на Основно училище ...

24 май 2019 | 10:48

С празнично шествие община Момчилград отбеляза 24 май

Сунай Хасан награди абитуриенти-отличници от всички момчилградски училища-1558720023.jpg

В шествието се включиха кметът на общината Сунай Хасан, депутатът от Момчилград ...

24 май 2019 | 20:45

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Мюнхен: Европа винаги е била дясна и разумът ще надделее (Видео)

-1558719607.jpg

Европейските лидери от семейството на ЕНП застанаха заедно на сцената с ...

24 май 2019 | 20:14

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.