Докладът на Държавния департамент беше предупредителен изстрел, в него няма фалшиви новини

Проф. Николай Радулов: Имотите са само начало. Банковите сметки са следващото, което ще изскочи

90095 | 9 апр. 2019 | 18:27

Става дума за гигантски сметки от 100, 200, 300 милиона и нагоре – в Швейцария, Арабските емирства и др. Офшорните сметки не са незаконни, въпросът е дали се спестяват данъци или се укрива необяснимо и гигантско богатство


Проф. д-р Николай Радулов е преподавател в Нов български университет, Департамент „Национална и международна сигурност“. Бил е главен секретар на МВР.

- Проф. Радулов, Консултативният съвет по национална сигурност при президента не излезе с обща декларация, което, да подчертаем, се случва за първи път. Огромни спорове предизвика формулировката, че държавата бездейства. Според вас работи ли държавата по отношение на корупцията по висшите етажи на властта?

- Работи корупцията... Премиерът отбеляза колко голяма свобода имали медиите и как свободно можело да се говори за това, как той веднага взима мерки.
Всъщност свобода на медиите няма. Информацията, която даде начало на така наречения „Апартаментгейт“ отново дойде отвън – от организация и медия, финансирани от американското правителство, което само две седмици по-рано извади доклад, където ясно подчерта, че по отношение на корупцията се работи, но няма резултати.
Формулировката „работи се“ е израз само на любезност и авторите едва ли го мислят. Защото какво означава цялата държавна машина да работи, а да няма резултати?!

 

Когато се вгледаме, се вижда, че целият държавен апарат, който трябва да се бори с корупцията се е овъртолил в някакви невероятни имуществени и други сделки и по никакъв начин не може да бъде критерий за некорумпираност, което да му позволи да се бори с каквато и да било корупция.

Докладът беше предупредителният изстрел във въздуха. Ние обаче имаме имунитет към доклади. Като пишат, че има голяма корупция и никой нищо не прави, ние казваме „то само едно и също се пише в тези доклади“. Обикновено Борисов обвинява медиите, между които и западни, че пускат фалшиви новини.
Но фалшиви новини няма кой да публикува в Доклада на Държавния департамент, нито пък в Доклада на Европейската комисия. Управляващите би трябвало да приемат тези сигнали като обеца на ухото, защото следва нещо много по-тежко. Нещо, което очаквам да се случи може би не преди европейските избори, но непосредствено след това.

- Какво е то?

- Според мен ще започне да излиза информация за сметки на наши видни съграждани в различни банки.
Още преди година в разговори с хора от специалните служби на САЩ съм чувал, че те много добре знаят кой какви сметки има и в кои банки. Това е следващото, което ще изскочи, защото корупцията в България вече по никакъв начин не се връзва нито с плановете на Европейския съюз, нито с тези на Съединените щати. С поведението си властта определено настройва хората анти-НАТО, анти-ЕС. Това не остава незабелязано.

- Апартаментгейт е само върхът на айсберга. Президентът също говори за офшорни сметки, за имоти в чужбина. Това българско явление ли е и как по света се справят с проблема?

- През последните десет години тук излизаха информации за огромни бази данни за офшорни сметки къде ли не и на кого ли не. Случва се това и на Запад. Много е важна обаче причината, поради която хората си влагат средствата в офшорни сметки.

Офшорните компании не са забранени. Много американски икономисти са казвали, че няма нищо престъпно и дори – нищо неморално в това да се стремиш да избегнеш по законов път плащането на повече данъци.

- Както, впрочем, и в изповядването на сделки по данъчни оценки нямало нищо незаконно.

- Да, това било национален спорт, каза някой наскоро. Но не е там работата. Работата е там, че нашите собственици на офшорни сметки не са ги направили, за да укриват данъци. Те са ги направили, за да укриват необяснимо и гигантско богатство.

Няма да споменавам имена, но от разговори с чужди колеги, мога да кажа, че става дума за гигантски сметки от 100, 200, 300 милиона и нагоре – в Швейцария, в Арабските емирства и др.
Следващата стъпка ще покаже, че дори когато имаме офшорни фирми ние, българите, не ги използваме за това, за което огромна част от останалия свят ги използва.
И в западния свят има офшорни фирми, като прословутата фирма на Георгиус Георгио, която впоследствие пет пъти си смени собственика и накрая се оказа принадлежаща на един световно известен спортист. Като че ли никой не чу тези метаморфози и даже казаха колко хубаво било, че този световен скиор ще отиде в този наш известен курорт.

Дори да се вгледаме в явни сметки в България, ще разберем, че техните притежатели и целите им семейства са живели с по 100-200 лева на месец през последните години. Не е обяснимо как един сегашен министър преди да стане министър е спестил 300-400 000 лева при положение, че съвсем малко е работил в чуждестранна компания и никой не казва каква е била заплатата му. По един милион на година?

Тези въпроси ще излязат отново наяве. Все пак си мисля, че е добре да не излязат преди европейските избори. Има риск това да се превърне в една политическа вакханалия. Абсолютно съм уверен, че това, което може да излезе за едните – за тези отдясно или които се правят, че са отдясно, може да излезе и за тези, които са отляво. Това ще хвърли страната в страхотен хаос.

 

Според мен това трябва да стане постепенно, но неумолимо. Защото парите в тези офшорни сметки са на всички нас. А ние се чудим къде са отишли 16 милиарда, простени от НАП.

- Интересът на гражданите към темата е огромен, говорителите – много, а повечето изразяват гледна точка съобразно интересите си. Нека подчертаем ясно – проблемът е в доходите и съмненията за укриването им, а не в самата продажба на данъчни оценки или притежанието на офшорни сметки.

- Ние, които коментираме проблема в медиите, говорим за цени, по-ниски от пазарните в момента на покупката. Но сред хората цари убеждението, че и тази цена не е платена. Че тези апартаменти и имоти са придобити, за да се решат въпроси на тези, които уж им ги продават. Не твърдя, че това е така. Казвам, че всеобщото убеждение е именно такова.

 

Някой ще каже – хората си приказват какво ли не.
Хората обаче виждат, рано или късно, кой какъв апартамент има. Виждат дали е скъп или не. В регистрите също се вижда, че някой има 6-7 апартамента. Когато си имал наглостта да заявиш, че абсолютно законно си ги придобил, кое да накара хората да не мислят, че имаш наглостта да си ги придобил без да си платил каквото и да било. Хората са прави да имат такива подозрения.

- Винаги ли трябва чуждите специални служби да вадят факти и да ни казват какво да правим. Нашите къде са, проф. Радулов?

- В България има един генерален проблем. Въпреки всички приказки и въпреки изискванията на законите, служителите там не са политически неутрални. Знае се всеки от ръководството с коя политическа сила е свързан.
Казвал съм многократно, но ще подчертая още веднъж: след 1991-1992 г. нямаме западно посолство, което да е намалило резидентурата си в България. За някои от посолствата дори важи обратното – те са увеличили хората, които добиват информация по таен и негласен начин. Стряскащо е, че работейки на наша територия и извършвайки престъпление формално (защото това се нарича шпионаж), те събират информация, която е в полза на европейските граждани, включително българските. Но това е факт.
Всичко, което се появява в информацията на Държавния департамент на САЩ и в докладите на Европейската комисия, е резултат на много точни и подробни проучвания, включително с разузнавателни средства. Ние, българските граждани, които сме данъкоплатци и които сме ограбени, също имаме полза от тези доклади и от шпионажа на чуждите служби. Тя, оказва се, е в наш интерес и в интерес на европейските граждани.

- Апартаментгейт намери широко отражение в западните медии – New York Times, австрийският Der Standart, немският Stuttgarter Zeitung и т.н. Западната публика как възприема този скандал? Според вас има ли разлика в прочита на българската аудитория, която сякаш е свикнала, и западната?

- Мисля, че западната публика не е изненадана. Ние сме страната в ЕС, известна с „най“ - най-ниска раждаемост, най-висока смъртност от глава на населението - все ужасяващи неща, докато по корупция сме в челото, а по свобода на медиите – в дъното.
Нещата са сериозни. Затова мисля, че развитие ще има и то сравнително скоро.

- Като гледате реакциите замитат ли се проблемите под килима? Печели ли се време? Или се действа? Днес (б. а. - 9 април) за няколко часа бяха подадени нови оставки.

- Прави се опит. Но снежната топка е станала твърде голяма, увеличила е скоростта си и светкавично се носи надолу. Всякакви опити – един подал оставка, друг излязъл в отпуск, трети се отказал от мястото си в парламента, е все едно да гасиш огън с бензин. Това допълва впечатлението, че тези хора са виновни за нещо повече от покупката на евтини апартаменти.

- Очертаха се две диаметрално противоположни визии за справяне с проблема. От едната страна се иска нов антикорупционен закон и нов антикорупционен орган, от другата се каза – нека да оценим въздействието на сегашната уредба. Трябва ли нов закон и нов орган за борба срещу корупцията?

- Когато преди време бяха предложени проектите на ГЕРБ и на президента, споделих, че и двата са неприемливи.
Според мен единствената почтена възможност да работи антикорупционната структура би била тя да се ръководи от човек, посочен и избран от опозицията. Но никой даже дума не даде да се изговори по този въпрос.

Що се отнася до нов закон и нов орган, спомняте си как се случваше това през годините – БОРКОР не работи, дайте да направим агенция. После и тя не работи и така стигаме до трета, четвърта... Тъй като и службите не работят и не можем да ги накараме да работят, измисляме КПКОНПИ – комисия, която е съставена от служби, натоварени с отрицателна енергия и възприемани негативно от обществото. Получава се нещо, което наричам „отрицателна синергия“. Тоест, всяка сама по себе си е лоша и не върши работа, а заедно са още по-лоши и още по-лошо работят.

- Говори се за операция „Чисти ръце“ и в България, което означава, че процесите са дълбоки. Но възможна ли е подобна операция, кой ще е извърши, какви ще са последиците?

- Първо, операция „Чисти ръце“ трябва да се повери на хора, на които са им чисти ръцете. Не мога да разбера защо при назначаването на хората в това КПКОНПИ не е изяснено каква им е собствеността, правили ли са някакви макар и дребни далавери, и ако е така, да ги отстранят от мястото, където трябва да си морален стожер.
Това не е направено и очевидно е имало други съображения и мотиви тези хора да оглавят антикорупционната структура. Пък и не само тази структура. Виждате и невероятното издигане на министъра на вътрешните работи, който от главното професионално лице светкавично се превърна в главното политическо лице. Как се извърши тази метаморфоза за едно денонощие? Няма нормален човек, който да я обясни.

- Управляващите и редица техни публични говорители непрекъснато внушават, че няма алтернатива, че това, което евентуално ще дойде след тях, може да е по-лошо. Има ли алтернатива? Как да я разпознаем или създадем?

- Има алтернатива и това е българският народ. Когато на хората им омръзне по този глупашки начин да ги крадат, алтернативата ще излезе.
Това не означава, че ще дойде някой от Виена, Мадрид или Париж. Пред последните години съм преподавател и виждам кадърни млади хора, които минават през системата на българското образование, отиват в реалния живот и се справят добре. Те не са глупави. Рано или късно ще разберат, че трябва да се намесят в управлението в полза на държавата. При това са и патриоти, част от тях вече са живели или работили в чужбина, но искат да живеят и да работят тук. Те няма да позволят безумието, на което сме свидетели, да продължи.От категорията

Петрова нива преди 116 години - непобедимият възроден български дух

Героите на Илинденско-Преображенското въстание-1566023773.jpg

Въстаниците наричат своята освободена земя „Странджанска комуна“. В крайна ...

17 авг. 2019 | 09:30

Кеворк Кеворкян: Всички чуми

-1520884212.jpg

След новите изборни правила, как ще преглътнем тази пък чума? ББ ще си остане ...

15 авг. 2019 | 15:31

Проф. Искра Баева: Пактът “Рибентроп-Молотов”: Наистина всичко ли е ясно 80 години по-късно?

-1554796885.jpg

На 23 август 1939 г. в Москва под одобрителния поглед на Сталин е подписан ...

18 авг. 2019 | 13:16

"Шпигел": Никога оста Берлин - Вашингтон не е била толкова крехка!

Снимка БГНЕС-1566121863.jpg

Посланикът на САЩ Ричард Гренел е опитал да предотврати избора на бившия външен ...

18 авг. 2019 | 12:49

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Лулчев


10 апр. 2019 | 22:57Мили Господи, прости ме и те моля от все сърце, накажи алчната пасмина от гербаджии,бивши и сегашни комунисти, долни депесари политически търгаши, турчеещи се башибузуци и изнудвачи, които пият кръвта на българите! Горещо те моля, Господи,накажи сикаджийската мутра и мутанта комунист Бойко Методиев Борисов и групировката му, избави, Господи, красивата България от гербаджийската чума, и обслужващите ги олигофрени, абевейци,земеделци_помияри,седесари_свиркаджии,депесари_башибозуци, ибрикчите от коалицията Обединени говнари_лъжепатриоти, лумпени, продажни съдии и журналисти_лъжци! Набий им шутовете, мили Господи и на Бойко Тиквата, и на мършата Цвъки Олигофрено, и подопечните им мастии!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


tibia


10 апр. 2019 | 17:01Значи било вярно, че раздавали "професор" на килограм, под път и над път! Ако тоя е професор, аз съм Лили Иванова! А това за докладите на Държавния департамент е мощна пръдня, понеже тия глупости се пишат от наши НПО та, всичките свързани с НБУ, където тоя самозванец "преподава"! Нали си спомняте какви грами изпращаха американските посланици в България до Държавния дапартамент и 90% от тях вече не са дипломати. Ако написаното в тоя доклад беше вярно, щеше да има решение по закона Магнитски, но още миналата година са го отсвирили Белградския мега крадец, който финансира такива самоназначили се и самопровъзгласили се за "обществено значими фигури"!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


сара


10 апр. 2019 | 10:56Хахаха! Значи някои крещят до небето, че им се месели в изборите, така ли? А какво правят финансираните от тях сайтчета в БГ? Ами рочно това! Пред очите на всички! Каква е тази целенасочена атака ТОЧНО СЕГА, освен намеса в изборите? Защо ги публикуват сега? ащо са ги държали в чекмеджетата? Бойко нещо неусобен ли им стана? Само че ще постигнат обратен резултат! Даже хора, дето не траят ГЕРБ, ЩЕ ОТИДАТ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ТЯХ! Не толкова грубо, лейдис енд джентълмен!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Незабравка


11 апр. 2019 | 20:45Мечтай си да гласуват за гербавите крадци...!


КП


10 апр. 2019 | 10:13Какво означава "Според мен това трябва да стане постепенно, но неумолимо." Да се осветява този, който за момента е неудобен някому? Всичко трябва да се изкара на яве наведнъж!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Борко Димитров


10 апр. 2019 | 08:35За пръв път чувам чужд шпионаж да работи за мен. От всички иначе разумни приказки, как можа да кажеш точно тази и да изкъртиш мивките? Чждото разузнаване работи за чужди държави, не ми говори, че ЕС му пука за нас! Още по малко на ФАЩ.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Величков Любомир


10 апр. 2019 | 07:15Не съм съгласен ,че не е добре нова информация за огромни сметки в чужди банки , за главозамайваща корупция по върховете е добре да не излиза до изборите. Тези ракови образувания трябва да се режат до дъно , без никаква жал. Щяло да настане вакханалия. Та сега какво е ?. Ако има факти, да става . Трябват крути мерки и да се всее страх в тези престъпници , които унищожават нацията ни. Ние все търсим момента и за това я докарахме до тук . Ако ще се чистим дори и в навечерието на изборите да излязат факти ще е от полза за страната да се огласят Кой каквото е дробил да го сърба. Никакво време за потулване ! А що се отнася до Бойковия стандарт да се очистват от мошениците и да излизат чисти като момински сълзи бих го попитал защо нямат стандарт това да не се случва ? Получава се така : лапайте момчета и момичета , но да знаете ,че който го хванат си заминава .Може дори ,частично да си замине . А КОЙТО НЕ ГО ХВАНАТ? Да е жив и здрав


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Величков Любомир


10 апр. 2019 | 07:15Не съм съгласен ,че не е добре нова информация за огромни сметки в чужди банки , за главозамайваща корупция по върховете е добре да не излиза до изборите. Тези ракови образувания трябва да се режат до дъно , без никаква жал. Щяло да настане вакханалия. Та сега какво е ?. Ако има факти, да става . Трябват крути мерки и да се всее страх в тези престъпници , които унищожават нацията ни. Ние все търсим момента и за това я докарахме до тук . Ако ще се чистим дори и в навечерието на изборите да излязат факти ще е от полза за страната да се огласят Кой каквото е дробил да го сърба. Никакво време за потулване ! А що се отнася до Бойковия стандарт да се очистват от мошениците и да излизат чисти като момински сълзи бих го попитал защо нямат стандарт това да не се случва ? Получава се така : лапайте момчета и момичета , но да знаете ,че който го хванат си заминава .Може дори ,частично да си замине . А КОЙТО НЕ ГО ХВАНАТ? Да е жив и здрав


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Сурвакар Балкански


10 апр. 2019 | 05:41Няма време за отлагане на промяната ,трябват действия от президента ,интелектуалците и народа !Стига само прикзки във пространството!Очевидно е че никакви правосъдни органи не работят ,нито ДАНС ,нито Прокуратура само Президента призовава ,но изпълнителната власт се отбранява !ТЯ ,не е в състояние сама да се промени,не е ли ясно това на всички !Трябват ни извъредно положение и нови предсрочни избори,колкото по бързо толкова по добре!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


МразяТурция


10 апр. 2019 | 04:04Според мен единствената почтена възможност да работи антикорупционната структура би била тя да се ръководи от човек, посочен и избран от опозицията. Каква опозиция бе смешник. Всичките са от едно котило! От ДПС и Воля ли да дойде кандидата или от БСП? Ма тия всичките са едни и същи продажници, какво се правиш че не знаеш.. БСП защо се снишава като пръднала гугутка като почнаха да гърмят тия от ГЕРБ с апартаментите? Нали и БСП са същите оядени шопари...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Bigman1


10 апр. 2019 | 00:07Нямало свобода на мнението и медиите не били свободни а тоя тупан плюе на воля...а знае ли какво щеше да му се случи по комунистическо ако приказваше така за бае си Тодор за който си спомня с умиление...кретен не, ами дебил...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Борко Димитров


10 апр. 2019 | 08:33Ти си глупак и лигльо и явно не си живял в онова време, поради което нямаш право и да говориш за него. Всеки ден си разказвахме най новите вицове за бай Тошо, а и той се оказа, че обичал да ги слуша, и никой не зная да е пострадал от това. Но кретен като теб няма как да го знае.


FuckEU


10 апр. 2019 | 01:14Единствените кретени в България са хората, които са се надупили на ГЕРБ и вече 10 г. не се сещат дори вазелин да си сложат. Мен сигурно акаш вече като самосвал от колективното мюсюлмано мутренско онождане?


сара


9 апр. 2019 | 21:30Da се бяхте спрели, а? Става ли? Що за маневри за отвличане на вниманието правите с тези кокошкарски истории? Кой иска да разполага атомно оръжие в БГ? Е, за това говорете! Ще говорите, ама друг път!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Лулчев


9 апр. 2019 | 20:49Corruption Perceptions Index 2018 The index, which ranks 180 countries and territories by their perceived levels of public sector corruption according to experts and businesspeople, uses a scale of 0 to 100, where 0 is highly corrupt and 100 is very clean. More than two thirds of countries score below 50 on this year s CPI, with an average score of just 43. It reveals that the continued failure of most countries to significantly control corruption is contributing to a crisis in democracy around the world. While there are exceptions, the data shows that despite some progress, most countries are failing to make serious inroads against corruption. https: www.transparency.org cpi2018


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Лулчев


9 апр. 2019 | 20:47Мили Господи, прости ме и те моля от все сърце, накажи алчната пасмина от гербаджии,бивши и сегашни комунисти, долни депесари политически търгаши, турчеещи се башибузуци и изнудвачи, които пият кръвта на българите! Горещо те моля, Господи,накажи сикаджийската мутра и мутанта комунист Бойко Методиев Борисов и групировката му, избави, Господи, красивата България от гербаджийската чума, и обслужващите ги олигофрени, абевейци,земеделци_помияри,седесари_свиркаджии,депесари_башибозуци, ибрикчите от коалицията Обединени говнари_лъжепатриоти, лумпени, продажни съдии и журналисти_лъжци! Набий им шутовете, мили Господи и на Бойко Тиквата, и на Цвъки Олигофрено, и подопечните им мастии! https: www.transparency.org cpi2018


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ДАНЪКОПЛАТЕЦ


9 апр. 2019 | 20:43... А НЕ празно арараламбене ...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Мутрьо ПРЪСТОВЕТЕ


9 апр. 2019 | 20:41Бойко Атанасов спаси 9 те апартамента на лоботоморания ТЪЩНИК. Необясними богатства да обясни Бойко Атанасов https: 19min.bg news 8 110697.html?&qstr %D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE%20%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2 Има ли финансов надзор за Бойко Атанасов


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.