ГЕРБ и техните сателити не могат да представят пред обществото ясна антикризисна програма, добави той

Проф. Румен Гечев подкрепя Корнелия Нинова за председател на БСП

5824 | 6 авг. 2020 | 12:02

България се намира в задълбочаваща се социално-икономическа, демографска и политическа криза. Изправени сме пред огромни предизвикателства пред следващите месеци и години, смята той


Благодаря най-сърдечно на партийните организации, които са ме предложили за председател на БСП. Приемам това като оценка и подкрепа за усилията, които полагаме с колегите от парламентарната ни група в Народното събрание за защита на нашите алтернативни предложения в областта на финансовата и бюджетна политика. Това заяви проф. Румен Гечев, съобщиха от пресцентъра на БСП.

 

Днес България се намира в задълбочаваща се социално-икономическа, демографска и политическа криза. Изправени сме пред огромни предизвикателства пред следващите месеци и години. Предстоят неизбежни предсрочни избори, тъй като управляващата коалиция е загубила доверие и подкрепа у нас и сред нашите европейски партньори.

 

ГЕРБ и техните сателити не можаха да разработят, нямат и очевидно не могат да представят пред обществото ясна антикризисна програма. Затова считам, че ще бъда най-полезен с участието ми в общите експертни усилия за разработването на конкретни инструменти и механизми на нашата "Визия за България".

 

На предстоящите вътрешнопартийни избори за председател на БСП ще изберем лидер, който не само трябва да отговори на високите критерии на нашата почти 130-годишна партия, но и да мобилизира потенциала на БСП за решаването на общодържавни проблеми в бъдещия парламент.

 

Убеден съм, че Корнелия Нинова притежава необходимия професионализъм, опит и мотивация за доказването на БСП като партия, която ще допринесе за превръщането на България в достоен член на нашето европейско семейство.


От категорията

Радев: Не може хората с пълни шкафчета да канят на диалог тези с празни (ВИДЕО)

Снимка: бТВ-1600937438.jpg

Той беше категоричен, че за да има диалог, трябва да има разкриване на истината ...

24 септ. 2020 | 11:45

Борисов за записите: Хората на Радев ме сготвиха с помощта на една госпожа, ченгеджийски номер!

Кадър: Фейсбук-1600936385.jpg

“Радев какво казва? – да дадат оставка и тогава да говориме. Ама аз като дам ...

24 септ. 2020 | 10:59

Радев и Йотова награждават младежи в рамките на Международната награда на херцога на Единбург

-1580122938.jpg

В Свищов те ще участват в церемония по награждаването. Държавният глава е ...

24 септ. 2020 | 16:31

България е в най-рисковата група за Covid-19 сред страните от ЕС

-1595871231.jpg

Нарастването на оповестените смъртни случаи се наблюдава от 13-ти септември в ...

24 септ. 2020 | 16:28