Проф. Стоян Денчев получи международно признание

Българският учен и общественик ще списва „Высшее образование сегодня“

Проф. Стоян Денчев е избран за член на Международния редакционен съвет на руско списание

1227 | 9 окт. 2019 | 11:42

Списанието се издава от 2001 год. и се разпространява в Росия, СНГ -Общността на независимите държави. Освен проф. Денчев в състава влизат изтъкнати световни учени и университетски преподаватели от няколко европейски страни и САЩ

Проф. Стоян Денчев получи международно признание-1570610677.jpgПроф. Стоян Денчев получи международно признание-1570610878.png

От няколко дни известният български учен и общественик проф. Стоян Денчев е избран за член на Международния редакционен съвет на руското списание „Высшее образование сегодня“ (Висшето образование днес).


Списанието се издава от 2001 год. и се разпространява в Росия, СНГ -Общността на независимите държави (страните от бившия Съветски съюз), Балтийските държави, Европа , Канада и САЩ.


Высшее образование сегодня е ежемесечно научно и професионално списание по проблемите на висшето образование. То е рецензирано издание на Висшата атестационна комисия на Руската федерация. В него се публикуват статии по педагогически, психологически, социални, икономически и други аспекти от развитието на висшето образование в света. Показва се най-добрия опит, свързан с подготовката и повишаване на квалификацията на кадрите на висшите училища. Дават се обзорни мнения на най-добрите световни специалисти по проблемите на образованието.


Главен редактор на списанието е проф. В. М. Филипов, академик на Руската академия на образованието и председател на Висшата атестационна комисия на Руката федерация.


От руска страна членове на редколегията са и проф. В. А. Садовничий, ректор на Московския държавен университет „М. В. Ломоносов“ и президент на Руския съвет на ректорите; проф. Зернов, ректор на Новия руски университет и председател на Асоциацията на недържавните вузове на Русия; проф. Г. А. Бордовский, президент на Руския държавен педагогически университет „А. И. Херцен“ и др.


Освен проф. Денчев в състава на Международния редакционен съвет влизат изтъкнати световни учени и университетски преподаватели от няколко европейски страни и Съединените американски щати.


От категорията

Радев във водната компания на Ерусалим „Хагихон”: Искаме да обменим опит в управлението на водите

Радев във водната компания на Йерусалим „Хагихон”:Искаме да обменим опит в управлението на водите-1579708583.png

Още следващата седмица в София пристига водещ експерт от водната компания на ...

22 ян. 2020 | 17:46

Борисов ще се срещне с феновете на "Левски"

-1556706610.jpg

В понеделник от Националния клуб на привържениците (НКП) обявиха, че изпращат ...

22 ян. 2020 | 17:38

Вечерното шоу на bTV: Запознайте се с Николаос Цитиридис (ВИДЕО)

Снимки: бТВ-1579720407.jpg

Но освен качествен хумор, вечерното шоу обещава горещи срещи със знаменитости и ...

22 ян. 2020 | 21:12

Министерство на отбраната: Не възнамеряваме да строим на територията на резиденция „Лозенец“

Резиденция "Лозенец" Снимка: МО-1579716056.jpg

Възможно е да става въпрос за разрешение за проектиране на сграда върху частен ...

22 ян. 2020 | 19:59

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.