Проф. Стоян Денчев получи международно признание

Българският учен и общественик ще списва „Высшее образование сегодня“

Проф. Стоян Денчев е избран за член на Международния редакционен съвет на руско списание

1188 | 9 окт. 2019 | 11:42

Списанието се издава от 2001 год. и се разпространява в Росия, СНГ -Общността на независимите държави. Освен проф. Денчев в състава влизат изтъкнати световни учени и университетски преподаватели от няколко европейски страни и САЩ

Проф. Стоян Денчев получи международно признание-1570610677.jpgПроф. Стоян Денчев получи международно признание-1570610878.png

От няколко дни известният български учен и общественик проф. Стоян Денчев е избран за член на Международния редакционен съвет на руското списание „Высшее образование сегодня“ (Висшето образование днес).


Списанието се издава от 2001 год. и се разпространява в Росия, СНГ -Общността на независимите държави (страните от бившия Съветски съюз), Балтийските държави, Европа , Канада и САЩ.


Высшее образование сегодня е ежемесечно научно и професионално списание по проблемите на висшето образование. То е рецензирано издание на Висшата атестационна комисия на Руската федерация. В него се публикуват статии по педагогически, психологически, социални, икономически и други аспекти от развитието на висшето образование в света. Показва се най-добрия опит, свързан с подготовката и повишаване на квалификацията на кадрите на висшите училища. Дават се обзорни мнения на най-добрите световни специалисти по проблемите на образованието.


Главен редактор на списанието е проф. В. М. Филипов, академик на Руската академия на образованието и председател на Висшата атестационна комисия на Руката федерация.


От руска страна членове на редколегията са и проф. В. А. Садовничий, ректор на Московския държавен университет „М. В. Ломоносов“ и президент на Руския съвет на ректорите; проф. Зернов, ректор на Новия руски университет и председател на Асоциацията на недържавните вузове на Русия; проф. Г. А. Бордовский, президент на Руския държавен педагогически университет „А. И. Херцен“ и др.


Освен проф. Денчев в състава на Международния редакционен съвет влизат изтъкнати световни учени и университетски преподаватели от няколко европейски страни и Съединените американски щати.


От категорията

Радев: Не искам България да катастрофира от самодоволство, искам да вървим напред и нагоре! (ВИДЕО)

Снимка Кадър БТВ-1576079049.png

"Ако този нов независим прокурор, който трябва да разследва главния, ...

11 дек. 2019 | 17:37

Борисов за Радев: Защо е тази злоба? Вместо да работим за държавата, той само омраза показва (ВИДЕО)

Кадър: Фейсбук-1576087433.jpg

"За 40 минути не е казал една дума за държавата. Левски не си е позволявал ...

11 дек. 2019 | 20:03

Данаил Кирилов: Магистратите не трябва да говорят политически

Данаил Кирилов-1557932691.jpg

Не можем чрез правна норма да дадем хапче на един или друг съдия или прокурор, ...

11 дек. 2019 | 22:17

Хасан Адемов: Сотир Цацаров е сериозен професионалист, нямаме основания да се притесняваме (ВИДЕО)

Хасан Адемов Снимка: Канал 3-1576095169.jpg

Нашата позиция за субсидиите е за публично финансиране на политическите партии, ...

11 дек. 2019 | 22:12

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.