Защо Плевнелиев, Ненчев и Митов клеймяха „дългата ръка на Кремъл” за незнайни вини, но мълчаха пред директната намеса във вътрешната ни политика?

Проф. Светлана Шаренкова: Защо!? Защо българският съд регистрира партия ДОСТ на ренегата Местан?

80008 | 8 март 2017 | 18:16

Имаше ясни сигнали, че този проект се създава в турското посолство, че неговата цел е разделението сред българските мюсюлмани и взривяването на етническата Заедност, градена с толкова усилия 27 години


Когато каруцата се обърне – пътища много, казва мъдрият български народ.

 

Затова днес питаме:
Защо българският съд регистрира антиконституционната етническа партия ДОСТ на ласкателя и ренегата Лютви Местан? Та нали още тогава имаше ясни сигнали, че този проект се създава в турското посолство, че неговата цел е разделението сред българските мюсюлмани и взривяването на етническата Заедност, градена с толкова усилия и компромиси цели 27 години.

 

Защо президентът Плевнелиев и  министрите на Борисов - Ненчев и Митов, клеймяха „дългата ръка на Кремъл” за незнайни вини, но срамно мълчаха пред директната външна  намеса във вътрешната ни политика и в предстоящите избори? В явен ущърб на българската държавност!


Защо чак сега МВР-Кърджали и Външно министерство частично реагираха на политическия заговор срещу националната ни сигурност, наречен ДОСТ. И защо тази реакция е толкова плаха и половинчата? Защо другите силови институции – ДАНС и прокуратурата бездействат?

 

Защо търпим ДОСТ да купува гласове с пари от Турция? Защо търпим Лютви Местан да прави предизборна агитация на турски език, а в клипа му да се кипри посланик Гьокче?

 

Защо турският министър Мехмед Мюезиноглу си позволи да агитира за ДОСТ?

Защо търпим Местан да говори за „турски премиер на България”?

 

Защо не реагират овластените институции на основателните сигнали, че предстои масиран автобусен вот и опашки от изселници в секциите в Турция?

 

Защо в светска България ДОСТ започва агитацията си с „Аллах акбар” и цитати от Корана, а на първите редове на събранията седят мюфтии?


И това е само върхът на айсберга. Безродното, взривоопасно бунище, сътворено от Местан и Орхан, трябва да бъде разровено днес, а не след 26 март – тогава ще е късно.
Затова призоваваме българските власти да защитят гражданското общество и избирателите от манипулациите, натиска и чуждото влияние, които се крият зад ДОСТ.


Призоваваме политиците от съседна Турция, които подкрепят партията-фалшификат, да не жертват дългогодишното ни добросъседство заради загубената кауза на Местан – човека, лишен от социална база и морални устои, човека, предател и слуга, който утре ще предаде и новите си господари.
От категорията

Историкът Емил Соколов: Петков не разбра, че в Скопие разговаря не с бизнесмени, а с идеолози

Историкът Емил Соколов: Петков не разбра, че в Скопие разговаря не с бизнесмени, а с идеолози-1642547756.jpg

Като някой, който идва от бизнеса, той е научен, че когато направиш отстъпка, ...

19 ян. 2022 | 01:14

Георги Киряков: Радев се опитва да спира амбициите на Петков за промяна на отношението ни към РСМ

Георги Киряков: Радев се опитва да спира амбициите на Петков за промяна на отношението ни към РСМ-1583697474.png

"На Петков ще му бъде много трудно, проблемът е в коалицията. БСП е против ...

19 ян. 2022 | 09:09

Кеворк Кеворкян: Страдания около думата РУК

-1546154613.jpg

Наскоро създадената от Кирчо дума – кур-олация - трябва да бъде видяна извън ...

17 ян. 2022 | 15:36

Валерия Велева: Марш към Скопие с вето на шия

Валерия Велева: Марш към Скопие с вето на шия-1448546816.jpg

Петков ще бъде посрещнат с фанфари пред Владата в Скопие и първото нещо, което ...

17 ян. 2022 | 16:35