Не би трябвало да се превръща в драма фактът, че Нинова споделя социално-патриотичния възглед

Проф. Светлана Шаренкова: За другарството и промяната в БСП

17719 | 22 авг. 2019 | 21:06

Пирински вместо да участва във вътрешнопартийни баталии, би могъл да отдаде енергията си в реална битка – тази за историческата истина за близкото минало - за антифашистката борба, за градежа на социална държава у нас


Проф. Светлана Шаренкова

 

В броя на в. ДУМА от 22 август т.г. Георги Пирински, който е дългогодишен член на ръководството на БСП, публикува текст със заглавие: „Ставащото в БСП – не промяна, а подмяна!”.

 

В него той поставя редица въпроси – от предизвикващия фиксация у опонентите на ръководството т. нар. ляв консерватизъм, през поколенческите отношенията в партията до драстичното намаляване на партийните субсидии и съкращения в апарата на НС на БСП и конкретни финансово-имуществени проблеми.

 

Поантата е открит призив към членовете на БСП да се съпротивляват на ръководството на партията!?

 

Редица жълти медии веднага използваха опорните точки на Пирински, за да тиражират бомбастични заглавия за „разцепление”, „скандал” и „бунт” в БСП. Ако това е била целта – определено е постигната! При това в навечерието на решаващи и за БСП, и за държавата местни избори.

Това се случва във време, в което партийните структури са заети с подбора и номинирането на кандидати за кметове и общински съветници, които да поведат битката срещу феодалния модел на ГЕРБ по места.

 

Как изглежда БСП в очите на гражданите след подобни медийни изяви – като партия, която дава надежда за промяна, или като разбита команда, която не може да е алтернатива на „стабилността” на ГЕРБ!?

 

Безспорно, Г. Пирински поставя редица важни въпроси, по които следва да има дебат, но той е член на ръководството на партията без прекъсване от 1986 г., в тясното партийно ръководство с кратки прекъсвания участва почти 30 години. Кой е пречил или пречи да постави тези проблеми на партийните пленуми или конгреси на БСП?

 

От „идейни” позиции за сетен път се повдига въпросът за т. нар. ляв консерватизъм. В БСП има привърженици на различни линии – вкл. на социаллибералната линия, и в това няма драма.

 

Не би трябвало да се превръща в драма и фактът, че Корнелия Нинова споделя социално-патриотичния възглед. Все пак председателят на партията има право да предлага, защитава и отстоява политическа линия. Съдник е избирателят, който отхвърли социаллибералния курс на С. Станишев, като му присъди 10 изборни поражения.

 

Подмяна в БСП се случва не сега, а когато председател бе С. Станишев, който наложи чуждия на партията социаллиберален модел, в противоречие с програмата и традициите на БСП, който се опита да наложи Истанбулската конвенция, Пакта за миграция и глобализма, маскиран като интернационализъм.

 

Поколенчески проблем в БСП съществува, но той не идва от „младите”. Редица дейци, участвали десетилетия в партийното ръководство, парламента и правителства на БСП, явно не могат да приемат факта, че в партията навлиза ново поколение. Чувстват го като лична обида и заплаха.

 

Живеем в нова информационна епоха, на протест срещу традиционните елити и статуквото, на модерни форми на политика и на пряка демокрация. Никой не отрича опита, знанията и идеите на поколения, но абонирани за властта не трябва да има.

 

Пирински е опитен политик, човек с богат идеологически и организационен опит, от името на БСП е водил много битки и знае колко чувствителни са редовите социалисти, когато в партията се провокират конфликти, когато личният интерес взима връх над общия.

 

Вместо да участва във вътрешнопартийни баталии, той би могъл да отдаде енергията си в реална битка – тази за историческата истина за близкото минало - за антифашистката борба, за градежа на социална държава у нас. Днес тя грубо се фалшифицира, променят се учебниците, подменя се историята.

 

Да поставим БСП над личните си интереси и емоции, защото предстоят тежки изпитания. В такива моменти няма място за постоянно недоволство и призиви за разделение.

 

А когато БСП постигне успех на предстоящите избори, когато даде реална алтернатива за България – ще коригираме кривиците, утвърждавайки съгласието.

 

 


От категорията

EДИНЕНИЕ: Държавата се разпада, властта е неадекватна! Почваме действия за спасяване на България

-1543333247.jpg

Сегашната българска демокрация не предлага решения – изборите, все ...

21 ян. 2020 | 14:15

The Times: Доналд Тръмп надхитри световния елит в Давос

Снимка: Фейсбук-1579717279.jpg

Американският лидер смрази стотиците бизнес и политически лидери с думите, че ...

22 ян. 2020 | 20:20

„Лидерът на народа“ срещу „човек от народа“. Кой ще надделее след трите години на "Дондуков" 2?

-1552319015.jpg

Президентът Радев се изгради като алтернативен образ без оперативна власт. ...

22 ян. 2020 | 16:32

Германска тв: Милиони от ЕС потъват в строителство на ненужни стадиони в България

Факсимиле: "Тагесшау"-1579697890.jpg

"Съоръженията са малко посещавани, но за сметка на това се нуждаят от ...

22 ян. 2020 | 14:52

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


BiGman1


26 авг. 2019 | 00:00А когато БСП постигне успех на предстоящите избори, когато даде реална алтернатива за България ще коригираме кривиците, утвърждавайки съгласието......................СТОЙ НА СЯНКА МА ПАТКО...ТОЛКОВА ТЕ Е НАПЕКЛО, ЧЕ ПИШЕШ ФАНТАСМАГОРИИ...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


26 авг. 2019 | 01:42Ти какво бе, гербераст, въобразяваш си,че ГЕРБ е вечен ли? И да знаеш, че само селяндурщината говори на "Ма". Е да, забравих, че ГЕРБ е селската десница. Градската са останките от СДС.


Димитър Степанов


24 авг. 2019 | 23:24Съжалявам за грешките от набора, но текстовете са набирани от много малък екран и е трудно.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


24 авг. 2019 | 23:16Що се отнася до Кремъл , в което ме обвиняваш аз съм написал в коментсрите много ясно и критично, че не съм фен нито на Путин, нито нс Сталин и мнението ми е че сталинизмът е дълбокста причина за разгрома по късно на социализма. А клеветите ти спрямо Нинова са клишета от други критици от десницата. Те не са нещо ноео , особено пък вярно. Нинова никога не е била в СДС, а приватизацията е наложена от СДС и Нинова, както целия народ е принудена да учсствува тт държавата.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


26 авг. 2019 | 01:36Димитър Благоев е казвал, че България винаги се е влияела от вън. Виждам у теб разочарование от народа. Не се отчайвай, а си спомни Вазов какво пише за Априлското въстание как за дни народът пораства на няколко века. Марксизмът има закон, според който количествените натрупвания водят до качествени изменения, така че не се знае кога натрупаната енергия ще избухне!


Димитър Степанов


26 авг. 2019 | 01:27неравенствата. Това е възлов въпрос. Но само факта, че Китай извади от бедността 850 милиона и ги позиционира в средната класа е невероятно постижение. Макрон призна краха на капитализма. Според Маркс социализмът ще победи не в отделна страна, а в общност от най развити държави. Надявам се, че ще бъде потвърден. От Русия съм много разочарован. Руснаците се писаха фенове на капитализма и там няма реформирана лява партия да ги поведе. Путин е един посредник и се пише либерал. За мен е ренегат. Кога бе комунист от КГБ, кога стана либерал. От Русия съм адски разочарован и на тях като народ предателството на социализма ще бъде като клеймо във вековете. Те се оказаха некадърни да водят социализма.


Димитър Степанов


26 авг. 2019 | 01:13успяват. Имаме примера на миналия социализъм с неговите успехи и грешки. Има още много хора, които са живяли в Соца и разказват на своите деца и внуци. Имаме и опита на Китай в момента, който стана първа икономика в света, прилагайки НЕП на Ленин. Да има риск с този път, това и Ленина го посочва, понеже грнерира неравенства. Но ако се чака да станем развита държава по Маркс има много да чакаме. Затова следя Китай как ще овладее нера


Димитър Степанов


26 авг. 2019 | 01:02Напротив, сега е по лесно от миналия век, когато болшевиките с Ленин у


FuckEU


26 авг. 2019 | 00:01Значи, първо "народа" не иска да си отвори очите. За мен това е повече от ясно след като правя опити вече над 15 г."Народа" обича да бъде лъган, а с тази задача медиите се справят прекрасно. Второ, нали разбираш че цялата идея за социализъм, равноправие, интернационализъм, многоформието на либерализъм, права на жени, деца, педали, цигани ............ е просто един инструмент в ръцете на командващите света чифути. Ясна ми е тезата, която подкрепяш от години, но очевидно си по голям мечтател от мен, щом смяташ че можеш да се пребориш с риълелита на света. Както казах мнозинството винаги ще предпочете да бъде роб, пред това да се бори. Каквито и напъни да опитваме са безсмислени, защото винаги намират начин да подменят една неистина с друга и хората да повярват в нея. Истината иска жертви, а за сега кандидати липсват.


Димитър Степанов


25 авг. 2019 | 23:14Преди време излезе отделна книжка на Икономист с образа на Ленин на корицата озаглавена "Възходът на държавният капитализъм в развиващите се пазари", като се визира основно Китай. Няма да обяснявам защо на корицата бе изобразен Ленин с пурата. Защо ти написах тези неща? Защото развиване на държ. капитализъм у нас е начин за бърз растеж и отказ от неолиберализъм. А следващата стъпка ще бъде от държ. капитализъм към демократичен социализъм. За това трябва дс се работим. Ти казваш нарида???? Да прав си Народа???!. Ние трябвс да му отваряме очите и му вдъхваме кураж и мечти!


Димитър Степанов


25 авг. 2019 | 22:57Събира учени и създават плана ГОЕЛРО за пълна електрификация. Идеята е чрез елементи на държавен капитализъм в крупните инд. отрасли и кооперациите Русия да стане развита инд. държава. От 1922 до 1941 всичко построено е по НЕП. Ленин твърди, че мезду държ. капитализъм и социализма няма междинно стъпало и от едното директно се минава на другото. Днес това прави Китай и Виетнам Дън Сяо Пин винаги е питал Арманд Хамър за Леним и НЕП.


Димитър Степанов


25 авг. 2019 | 22:40Ленин признава, че не е очаквал революцията в Русия и се оплаква на Крупская, че няма да в дочака. Но когато избухва февруарската рев. теърдо решава да замине за Русия. Избира точния момент за соц. револ. и успява. Той е наречен кремълския мечтател и сбъдва мечтите си. Създава от феодална Русия велика соц. държава. В началото въвеждат военен комунизъм, както го наричат. Но гениалният философ и политикономист разбира, че в изостанала държава няма да налижи социализъм по Маркс, защото този път изисква развита държава. Тогава създава Новата Икономическа Политика, основана на елементи на държавен капитализъм, за пример му служи Германската индустрия.


Димитър Степанов


25 авг. 2019 | 22:25Фъки, искам да ти напиша някои неща, за да ме разбираш точно. Когато Горбачов и Елцин предадоха социализма бях млад и за да се ориентирам къде се сгреши реших да прочета избрани от мен произведения на Ленин. Защо точно него? Защото той осъществи успешно социалистическата революция и соц. държава и доразви сериозно марксизма. ОказА се , че е много интересен и логичен.


Димитър Степанов


25 авг. 2019 | 21:26Фъки, ние трябва на направим така, че да има много мечтатели като нас. Това е нашата мисия заради бъдещите поколения. Имах голям приятел лекар, който помогна на детето ми в страшен момент и го спаси. Той ми казваше: Какво му е нужно на един човек, една кушетка и парче хляб. Мир на праха му. Затова социализмът е вечен като идея, защото животът е един миг и като се огледаш той почти е минал. Жалки са снобите за богатства, имоти и пари. Утре нещо те цапне и те няма. Ако направим така бъдещите поколения да живеят при демократичния социализъм на века , значи сме живели пулноценно!


FuckEU


25 авг. 2019 | 20:47Докато БЪЛГАРСКИЯТ "народ" не прекрати окупацията и не реши, че иска друга система на управление , нищо няма да се промени, въпреки мечтателите като теб и мен.


FuckEU


25 авг. 2019 | 20:44От либерална гледна точка имиграцията не е истински проблем. В Европа не се заселват маймуни или кроманьонци, а индивиди и потребители. Тъй като вече не признаваме различията в културата и религията. Работодателите използват имиграцията от самото начало, за да намалят заплатите. Точно ??Моралната левица ??, която е ??хуманитарната ?? подбди имиграцията, допринесе за използването на тази ??резервна армия на капитала ??. Така тя действа като ляв гарант на политическата капиталистическа система. Очевидно това няма нищо общо с онова, което беше социализмът.


FuckEU


25 авг. 2019 | 20:40Единствената форма на суверенитет, призната от либерализма, е суверенитетът на индивида. Според либералите комунисти, нациите и културите са просто съвкупности от индивиди, чиито основни взаимоотношения се свеждат до правни договори и пазарен обмен. В тази перспектива хората се определят като потребители, а не като граждани. Мерси съм от подобен лебералсоциализъм.


Димитър Степанов


25 авг. 2019 | 08:26Процесите, за които пишеш в този коментар кога се зародиха? След предстелството от кликите на Горбачов и Елцин и идването на капитализма . Тези процеси ги нямаше през социализма, когато бяхме 9 молиона , имаше работа за всички, бяхме на 27 място по ИЧР в ООН, нямаше класово общество и теьи огромни неравенства. Значи причината е капитализма, който както призна Макрон е деградирал и полудял. И накратко верното решение е приближаване да дена Х, когато капитализма ще го заменим с демократичния социализъм на новия век. За твое сведение в програмата на БСП, като постоянна задача е записано " Историческо преодоляване на капитализма". За това трябва да се борят народите в света!


Димитър Степанов


25 авг. 2019 | 08:11Фъки, първо изместваш темите, които са няколко по които се коментира. Те са много важни, защото ако не оцениш правилно миналото , няма как да не повториш грешките в настоящето и бъдещето. А и без четене не става. А сега по твоите въпроси. Не слагай в един кюп всички , защото тезата "Всички са маскари" не решава проблемите, размива ги и е бягство от отговорност в обществото. Така разсъждават негласувалите и де факто помагат за процесите, за които пишеш.


FuckEU


24 авг. 2019 | 23:54Димитър Степанов, очевидно яко си се зарибил по чифутските пропаганди:)) Нито Сталин, нито Путин, дори не и Хитлер са виновни, че в момента се провежда геноцид на българският народ. Държавата умишлено се тика в ръцете на турскоамерикански джендър мюсюлмани, докато левица, десница, "патриоти" и останалите отрепки от "елита" слугуват на чужди господари. Иначе продължавай да четеш, току виж стигнеш до истината преди да са затрили родината и народа ми, ако въобще е останал такъв.


Димитър Степанов


24 авг. 2019 | 23:04Преди време излезе книжка на Икономист с изображение на Ленин с подробни публикации за неговата гениалност, въпреки че не са питали теб. Постиженията на Ленин са известни успешна социалистическа революция и велика социалистическа държава СССР. А подтжението НЕП е Китай като първа икономика в света и озвадени от бедност 850 милиона , което никой друг досега в света не е постигал. Трябвало е теб да попитат дали да сключат пакта Молотов Рибентроп. Значи мюнхенския сговор е принципен, а Пакта безпринципен. Само , че има рдна подробност.Без пакта СССР можеше да загине пще тогава. Принципно е това, което съхранява държавата и социслизмс бр, драги критико!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


24 авг. 2019 | 22:50Лулчев, не може човек като теб да дава оценки на един от тримата велики класици на марксизма. Би било много самонадеяно и смешно. Ти не си запознат с трудовете на Ленин , което личи от напомпаните ти коментари. Ленин понеже е велик философ, за разлика от теб разбира, че Русия не може да стигне до социализъм по пътя на Маркс и открива втория път към социализъм в слаборазвити държави с цел догонващо развитие, чрез елементи на държсвен капитслизъм и чак след време да се премине по пътя на Маркс. А дали е велик показва точно делота и трудовете му, които не познсваш.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Лулчев


24 авг. 2019 | 13:14"Дори Китай с управление на ККП допуска богати хора в редиците си и така те работят за социализма. В Китай партията и държавата контролира олигарсите, а не обратно. При това ККП не се е отказвала никога от марксизма, но проявява новаторство и гъвкавост и изведе Китай като първа икономика в света...."( цит. Степанов)...Степанов, ти и Шаренкова сте на кремъското корито.Спри да пишеш клишета, кой знае от какви източници взети.Както писа глупости за престъпния пкт Молотов Рибентроп, така и продължаваш, сега за Китай и контрола над олигарсите. Не ставай смешен, защото при истински социализъм, принципен, олигарси няма! Защо няма олигарси в Швеция?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


FuckEU


25 авг. 2019 | 00:01Димитър Степанов, както и преди съм ти писал, до някъде съм фен на китайския модел за държавен капитализъм. Не виждам нищо лошо да бъде приложен и в България, но не съм докрай убеден, че е приложим по нашите географски ширини. Народа става все по тъп, а робовладелците все по нагли, така че в никакъв случай положението в България не би станало по тежко от сегашното.


Лулчев


24 авг. 2019 | 21:34"Величието" на класика Ленин с какво се измерва? Величието се определя от постиженията и резултатите на работата. За пакта Робентроп Молотов това , което си написал,че СССР е нямал друг изход тогава и това Е ВЕЛИЕА ГЛУПОСТ, защото когато се игнорират принципи, това се нарича безпринципност и нищо повече.Не може да станеш съдружник с бандит без ти самия да станеш бандит.


Лулчев


24 авг. 2019 | 21:23Степанов, Швеция както и България е капиталистическа страна, но премиерът на Швеция Стефан Льовен е председател на Социал демократическата работническа партия в Швеция и първия председател профсъюзното обединения "IF Metall" и не е бил нито сикаджийска мутра като Бойко Борисов, нито седесар_приватизатор като Корнелия Нинова.А това, че от ККП твърдят, че строят социализъм с китайска специфика няма нищо лошо.Нека си твърдят каквото искат.Важното, че бедността в Китай е сведена до 8% от 1.43 млрд.души по официални данни.Ако Ленин беше истински класик, нямаше да се стигне до НЕП и до краха на съветското земеделие.За мен Ленин е по_скоро един велик авантюрист, може би ??1 в света, който разруши законоустановета монархия и направи революция по поръчка от Запада, а след това създаде една огромна държава чудовище.


Димитър Степанов


24 авг. 2019 | 17:30Самите китайски ръководители от ККП твърдят, че строят социализъм с китайска специфика. Накъде ще се развивт нещата бъдещето ще покаже. Засега в Китай в стратегическите отрасли не се допуска частна намеса. Китай използува елементи на държсвен капитализъм и това е по схващания на НЕП на Ленин, който твърди , че между държ. капитализъм и социализма няма междинно стъпало . Това е пътя на Ленин за социализъм за слаборазвити държави. Пиша го за да разбереш от къде черпя информация по тези въпроси. Е сега разбра и това не са клишета, защото Ленин не пише клишета. Той е класик и затова го чета.


Димитър Степанов


24 авг. 2019 | 17:14Лулчев, Швеция е капиталистическа държава, а не социалистическа. Отдавна се говори за шведски модел на социализъм, но това не променя истината,че Швеция е капиталистическа държава засега. А кой е истинския социализъм още не се е родил който да каже. Китай върви по един свой модел на основата на НЕП и засега показва удивителни постижения. Какво ще стане в бъдеще ще се види. Аз клишета не употребявам, а винаги пиша нещата както ги осмислям. Нещо ме бъркаш с други. За пакта Робентроп Молотов основното , което написах е че СССР е нямал друг изход тогава и това не е глупост. Аз не казвам , че при социализма трябва да има олигарси, а само констатирам факта, че в Китай има такива и те се контролират от държавата. Накъде ще се развие тази ситуация в Китай ще видим. Що се отнася до това в социалистически партии да не се приемст ногати хора, то това е левичарско сектантдтво според моите разбирания. Създателите на марксизма са били заможни хора доколко


PASTORA


23 авг. 2019 | 16:46ПОЗОР ЗА ПИРИНСКИ. КАТО БИВШ КАДЪР НА ДИПЛ.КАРИЕРА СМЯТАХ ГО ПРОЗОРЛИВ,ДАЛНОВИДЕН. А ТОЙ, СТАРАТА НАСЛЕДСТВЕНА НОМЕКЛАТУРКА ВЛИЗА В ЗАВЕРАТА НА ЧЕРВЕНИТЕ ПЕЛИКАНИ.ТЕЗИ МИНДИЛИ БОЖИНОВЦИ,НАЙДЕНОВЦИ,ГЕРГОВЦИ,ДЪБОВЦИ,СТАНИШЕВЦИ И Т.Н. СА ГОТОВИ НА ВСЯКАКВИ УНИШЕНИЯ ПРЕД МУТРАКИ ЗА ДА СИ "ЗАСЛУЖАТ" РЪФАНЕ НА ОГЛОЗГАН КОКЪЛ.С ТАКИВА "КРЕАТУРИ" ВЛАСТ НЕ СЕ ПЕЧЕЛИ,А КАКВО ЛИ ДА СЕ ИЗПЪЛНЯВА!!! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ АНТИХРИСТА И НЕГОВИТЕ СЛУГИ!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


FuckEU


23 авг. 2019 | 02:02Шаренкова, в БСП е време да спрете само да говорите пишете за вашите мутанти. Точно Пирински, Станешевски, Мутрьвски, Цецовски ..... и останалите ваши турски лебералджендъри продадоха България. Само с приказки няма да стане, защото кучето не се плаши от салам. Време е да наточите гилотината и всичките тези заразени циреи да бъдат изритане като мръсни псета. В противен случай, ще продължават да пускат предизборни компроматчета и гордо да обявявате, че сте втори сила в закриващата се държава.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


FuckEU


24 авг. 2019 | 00:24Не знам да има друга лява или по влиятелна партия от БСП. Нито търся нито ме вълнува това. Аз не съм нито ляв нито десен. Аз си обичам родината и казах само че се отвращавам от разни ЛЕВИ идейки за интернационализъм, които поставят БЪЛГАРИЯ но второ място. Гледал съм го този филм при социализма със СССР, сега го гледам и с европа, разбирай турция. Колкото до ПЕС_а на Стонишко, бих ги изгорил на клада всичката паплач там, само защото се опитват да затрият цивилизована еврапа и да я превърнат в джендърхалифат. Приятна вечер.


FuckEU


24 авг. 2019 | 00:19Виж сега, въобще не ме бе за БВП нито на станишеФ, нито на мутрьо пръстовете или който и да е друг еничар. За мен това са национални предатели потурчващи българският народ и трябва да бъдат най малко набити на кол и оставени да мрат месеци пред народното събрание. Има нещо много по важно от цитираните цифрички и това е националното съзнание. Това човешко качество е присъщо на развития разум и осъзнаването ти като личност. На собствените ти възможности, намерения, желания, цели и последствия от "творчеството" ти. На твоите цифри ще отговора така. Къде са над 3 млн. БЪЛГАРИ? Къде са техните родени в чужбина над 600 000 деца? Можеш ли да ги съпоставиш с БВП?


Димитър Степанов


24 авг. 2019 | 00:07Прочети добре какво написах за Пирински в репликата ми до Галилейчо, та да не се повтарям и ще рсзбереш. че не го жаля!


Димитър Степанов


24 авг. 2019 | 00:00Показателите са:ръст на БВП всяка от 4 те години по 6.5%. Двойно увеличение на пенсиите за мандата. Дълг 5млрд евра, сега в 2017 е 12.5 млрд евра без последните 2 години с които става още по голям и т.н. да не изреждам. Що се отнася до БСП , ако има друга по влиятелна лява партия в България моля посочи я.


Димитър Степанов


23 авг. 2019 | 23:51Не променям темата, а отговарям точно по темите, които са не една, а няколко. Прочети наново репликите и ще се убедиш.БСП нощо не е предала, а винаги е отстоявала интересите на трудовите хора. Станишев , въпреки някои грешки и залитания, които се дължат на позицията му на председстел на ПЕС, където мненията са други с българските, ако извадиш спрсвките за неговия мсндст ще разбереш, че прави най доброто по показстели управление на Бългсрия през последните 30 години.


Димитър Степанов


23 авг. 2019 | 23:35Чети внимателно какво пиша, а не се плъзгай по повърхностното. Не се дължи на Сталин икономическата политика до 1941 ва. Това е НЕП на Ленин от 1922 до 1941. Сталин рсботи по този модел на Ленин, защото няма друг изход. Ленин в писма до конгреса пише да не се избират Сталин или Троцки. За Сталин пише за тежките черти в харсктера му, което може да провали социализма и така става , но по късно и се дължи точно на извращенията на сталинизма, който със своята практика на репресии дискредитира социализма. Затова по късно руският народ по време на Горбачов не защити социализма. Ти няма как да си репресиран, защото Живков прекрати сталинистката прсктика след 1956 та.Разбира се , че ГЕРБ са десни, защото проееждст неолибералнс политика. Това се гледа, а не кой какъв бил в миналото.


FuckEU


23 авг. 2019 | 20:48Учудващо е как променяш темата на спора, очевидно притежаваш политикобрюкселски талант. :) Викаш ГЕРБ са десни ...... какво дясно има в това да затриваш държавата си? Да искаш да я населиш с маймуни, да бъдеш в някакви си съюзи като подмандатна територия, да затриваш армията си ......... примери стотици мога да ти дам за типично лявошибешка политика. Главната причина да мразя комунистите са точно тези техни интернационални мечти.


FuckEU


23 авг. 2019 | 20:18Причината за краха на така нареченият комунизъм в никакъв случай не я търси в Сталин. В момента България се управлява баш по сталинистки, само че от шайка тъпи мутри, затриващи и подаряващи държавата на мюсюлманоджендърите. Към тези "хора" бих се отнесъл дори доста по сурово от Сталин. Националните предатели не заслужават да живеят, още повече като царе.


FuckEU


23 авг. 2019 | 20:14Явно така дълбоко четеш между редовете, че виждаш и несъществуващите ми мисли. Не съм споменавал за Сталин и сталинизъм, но щом си рекъл да ти отговоря. Сталин е бил пич, достатъчно е да видиш в какво състояние поема Русия.....СССР и в какво я оставя. Че от една тотална селяния, догонва развитите ..... Колкото до мен, просто няма как да не бъда критичен към "хората", които затриват РОДИНАТА ми. Не ми дреме кой е на власт, бях критичен и през социализма, и както виждаш не са ме изяли "лошите" комунисти. Не са ме пращали в лагери и не се кича със званието тежко репресиран .....


Димитър Степанов


23 авг. 2019 | 10:09По отношение на ГЕРБ. Да те са дясна партия с твърда линия на неолиберализъм в икономиката. Каквито и техни стъпки да вземем от Космоса се вижда, че са дясна неолиберална партия и неолибералните постулати при тях са закон. Това че много от тях са бивши БКП кариеристи не променя по никакъв начин нещата. Важно е каква политка следваш, а не какъв си бил.


Димитър Степанов


23 авг. 2019 | 10:04Фъки, знаеш ли какво е сталинизъм? Едно малко примерче. Ако ти, кскто виждам си критичен човек и си казваш мнението, то при сталинизмати, аз и такива йсто нас, които не си мълчим, щяхме да получим по едно доносче и щяхме или да бъдем разстреляни или в най добрия случай в Гулаг.


Димитър Степанов


23 авг. 2019 | 10:00Фъки , ти чуваш ли се? Ти предлагаш връщане към епохата на сталинизма, който е дълбоката причина за краха на миналия социализъм. Защо е дълбоката причина? Защото практиката на сталинизма оскверни великият социалистически комунистически идеал. Тази практика дискредитира социализма, репресира милиони невинни хора и опорочи идеала. Я погледнете къде антикомунистите атакуват непрестанно. Те не спират да говорят за репресиите и лагерите и сравняват комунизма, както го наричат с фашизма. И кой им даде идеален повод за това? Поводът е практиката на сталинизма. Ако малко повече сте чели и сте прочели писма до конгреса от Ленин, които Крупская прочита на конгреса, ще видите, че Ленин е предчувствувал, че Сталин и сталинистите могат да привалят великото му дело. И те го провалиха.


ДАНЪКОПЛАТЕЦ


23 авг. 2019 | 08:20Точно !


Галилео Галилей


22 авг. 2019 | 22:43ШАРАНКОВА РАЗБИРА САМО ОТ ПАРТИЙНИ ШАРАНИ. ДОСТА ЖАЛКА И НЕКАДЪРНА АПАРАТНА НОМЕНКЛАТУРА, КОЯТО СВАЛЯ ИМИДЖА НА БСП С ВСЯКА СВОЯ МЕДИЙНА ИЗЯВА


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


23 авг. 2019 | 00:17Галилейчо, Шаренкова никога не била номенклатура, още повече апаратна, никога. Тя е само член на НС на БСП, който е избираема позиция, която се избира от Конгреса. Бинтрябвало да имаш уважение на една умна жена професор. Шаренкова пише по повод статия на Пирински в Дума и точно Пирински е партийна и стопанска номенклатура в БСП и не му прави чест поведението му, след като 30 години е бил депутат и министър от БСП. Спомнете си, че точно Пирински избяга в края на управлението на Виденов, когато бе най тежко и мандатът довърши Бокова, която подаде молбата и количката с документите за ЕС.


METO


22 авг. 2019 | 23:52А днешния НАШ Галилео Галилей смята, че земята не се върти.


Господин Никой


22 авг. 2019 | 21:21В момента БСП е ляво либерална социалдемократитеска партия от буржоазен тип . Доближаваща се до идеите на Лео Троцки в ранният му период .Та БСП е партия на либералните олигарси ограбили България и скъсала всякаква връзка със народа ,затова десет пъти разбойникът Борисов я побеждава . И ако БСП се върне към първоначалните си корени и стане работническа и социал консервативна партия може да се върне и доверието на хората към нея.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


FuckEU


23 авг. 2019 | 20:05По принцип съм за държавен капитализъм, но не знам до колко е приложим китайския модел в Европа и частност България.


Димитър Степанов


23 авг. 2019 | 09:50БСП трябва да налага в момента държавен капитализъм в стратегически отрасли, като непосредствено стъпало към следващото такова, наречено социализъм на новия век. Иначе няма да има удпех със стари догми и заблуди. И накрая едно много важно нещо. Китай с НЕП на Ленин с китайска специфика освен,че направи Китай първа икономика в света, изведе от бедността 850 милиона и ги позиционира в средната класа. Това е невиждано в света другаде и показва, че пътят на Китай е правилен.


Димитър Степанов


23 авг. 2019 | 09:44Помня как след1989 та масата работници избягаха при десницата,, като си помислиха, че всички ще станат богати. а класните специалисти, семейният , среден и дребен бизнес да ги оставим на десницата ли? Давате ли си сметка, че 90% от бизнеса вече е частен? Напротив БСП трябва да е масовата лява социалистическа партия на народа и да се бори не за бедността, а да няма бедност. Така е в развитите държави. Дори Китай с управление на ККП допуска богати хора в редиците си и така те работят за социализма. В Китай партията и държавата контролира олигарсите, а не обратно. При това ККП не се е отказвала никога от марксизма, но проявява новаторство и гъвкавост и изведе Китай като първа икономика в света.


Димитър Степанов


23 авг. 2019 | 09:37Данъкоплатец, ти искаш БСП да сране пролетарска партия. Това е било в първата половина на миналия век. Ти специалистите, инженерите, хората с висше образование за буржоа ли ги считаш, та искаш да ги изхвърлиш? Това се нарича левичарство или лявосектанство, което е причинило много беди на левицата в миналото. Ленин написа произведение по темата с название: "Левичарството детска болест на комунизма". Това спечелелият социалистическата революция и създател на социалистическата държава го написа, а не сульо и пульо.


ДАНЪКОПЛАТЕЦ


23 авг. 2019 | 08:19FuckEU е прав. СерГЕЯ е Мутрата в други дрехи. В БСП е пълно със стари, крадливи муцуни, които партията трябва да очисти. Имаше едно прочистване, при което продажници като Първанов и Румен Петков бяха изметени. Сега е ред на Гергов, Миков, Пирински, Мерджанов и останалите, ненаяли се номенклатурчици. БСП наистина трябва да стане партия на СОЦИАЛНО СЛАБИТЕ. Та нали е СОЦИАЛИСТИЧЕСКА. Какви социалисти са милионерите в БСП? Докато те са в тази партия, тя никога няма да бъде социалистическа.


FuckEU


23 авг. 2019 | 02:13Димитър Степанов, разговарям с хора, които ме убеждават че ГЕРБ е дясна партия. Така че защо се чудиш на твърденията за БСП? Ти иначе виждаш ли разлика между серГей и мутрьо? Това е целта на кенефните медии, да объркват народа, до колкото съществува.


Димитър Степанов


23 авг. 2019 | 00:07И как ГЕРБ побеждава, наясно ли сте. А корпоративния и административен вот, купения вот, медиите чии са, в какво общество живеем, капиталистическо с огромната финансова власт на капиталистическата олигархия, те за кого лобират? Я погледнете колко леви партии в ЕС печелят избори и ще разберете, че БСП е лидер в това отношение. И хайде сега да обявите кои са олигарсите от БСП, ограбили България, очаквам имената. Ако не ги съобщите сте клеветник! Над 70%от приватизацията е извършена от СДС, както и ликвидационните съвети. Когато Станишев пое управлението бяха останали неприватизирани под 10%от активите на България. Как при това положение някакви митични олигарси от БСП ограбили България? Да видим отговора Ви!


Димитър Степанов


22 авг. 2019 | 23:54БСП не може да бъде само работническа партия или както навремето пролетарска. Времената не са в миналия век. БСП е масовата социалистическа партия на България. БСП не е либерална , защото в нейната програма и практика тя е твърдо против неолиберализма с конкретни предложения отразени във "Визия за България и Европа. Явно не сте ги чели и не следите парламентарното поведение на БСП. Какъв буржоазен тип с такъв устав, програма и практика? Вие говорите наизуст и повтаряте клишета на левичарски малобройни кресливи групички. ЯяяБСП била скъсала всякакви връзки с народа?.. Вие чувате ли се какви лъжливи клишета рецитирате? А кой народ избира депутатитея и президентите на БСП? Един милион избиратели гласуват за БСП. Те буржоата на България ли са? Хайде не пишете смехории.


Лулчев


22 авг. 2019 | 21:19В БСП отдавна няма другарство, а само къчове за власт и пари.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Лулчев


23 авг. 2019 | 19:49Степанов, добър вечер! Направил съм такова обобщение не просто така, приказка да става, а като продукт на дългогодишно наблюдение.Това, че има свестни хора в БСП не го отричам, но те са в периферията и тяхната роля в голямата игра е никаква, просто някакво количество хора, нечастващи във вземането на важни решения и значението им за обществото е нищожно, толкова нищожно, колкото и неотдавнашната новина на астрофизиците, че нашата галактика ще бъде погълната от някаква новооткрита черна дупка след...четири милиарда години.А това, че има хора, които се възмущават основателно от политиката на ГЕРБ, съвсем не означава, че поради тази причина те трябва да вярват безпрекословно на БСП, в която се подвизават доста съмнителни индивиди и спорни личности.


FuckEU


23 авг. 2019 | 02:08Лулчев е много прав! Не са малцинство и точно поради това не могат да се изчистят вече 30 г. Никой не твърди, че няма достойни хора, както има и в цяла България, но точно те са малцинството, което няма думата. БКП ГЕРБ се избира от абсолютните олигофрени на които е трудно да обясниш, че са вредни и тези виждащи килипира в тяхната власт. Като добавиш циганските вотчета и "точното" броене, няма как да загубят. Нежно е тотална чистка в БСП, за да може народа да излезе масово да гласува, в противен случай ставаме халифат.


Димитър Степанов


23 авг. 2019 | 00:24Лулчев, не обобщавай. Има и такива, но са малцинство. Има и много достойни хора. Както в света и в България, така и в БСП. Каквото обществото, такива и партиите и организациите, такова и народонаселението. Нали то избира ГЕРБ вече 10 години и всички тук, извън герберастките тролчета се възмущавате на това поведение на народонаселението!