Проф. д-р Анелия Клисарова: Варна е един много красив и добре гримиран, но болен отвътре човек

Общината трябва да обърне повече внимание на младите хора, да използва научния и академичен потенциал

Проф. д-р Анелия Клисарова: Във Варна поръчките се печелят само от няколко фирми, 70 са фалирали!

2174 | 10 окт. 2019 | 16:14

Има квартали без канализация, квартали, в които се строи безразборно - без обща визия и предварителен план за застрояването. Варна не е само центъра на града.


_mestni_izbori_2019_02

 

"Видно е, че във Варна започна да се прави нещо. Казвам, че се прави "нещо" защото, когато мина по улиците изглежда красиво... но само на повърхността.
Всъщност, Варна в момента е като един красив и добре гримиран, но болен отвътре човек", това заяви кандидатът за кмет на Варна от БСП проф. д-р Анелия Клисарова.

Според нея, има мащабни инфраструктурни проекти, но те се случват и ще продължат да се случват предимно с помощта на държавата и европейско финансиране.

Не е тайна, че поръчките в града се печелят само от няколко фирми, а през последните 2 години във Варна са фалирали около 70 средни фирми. „За да има работеща икономика и промишленост, Общината трябва да се ангажира с пряко участие в проекти за иновации и подкрепа на бизнеса“, категорична е проф. Клисарова.

Според кандидата за кмет от БСП, представителите на местната и държавната власт са длъжници на варненци.
"Никой не говори за подземната инфраструктура. Има квартали без канализация, квартали, в които се строи безразборно - без обща визия и предварителен план за застрояването. Варна не е само центъра на града.

Презастрояването на кварталите е факт и именно заради него има крещящ недостиг на места за паркиране.
Около блокове се паркира на всевъзможни места - по тротоари, които почти навсякъде вече са разбити, по тревни площи, в градинки.
Затова смятам, че градът трябва да има Зелена карта.

Трябва да се ремонтират и тротоарите, и малките разбити улици, извън големите пътни артерии. Да се ​​оправят междублоковите пространства.
Да се ​​обърне повече внимание на сметосъбирането и чистотата на града", категорична е проф. Клисарова.

По думите ѝ, първото, което трябва да се направи за чистотата, е сметопочистващата фирма да е общинска. Така местната администрация ще може пряко да контролира дейността и да реагира бързо и адекватно при евентуални проблеми или нарушения.

Според Визията за Варна на кандидата за кмет от Коалиция БСП, е необходимо създаването на общински предприятия не само за поддръжка на вече изградените детски площадки в кварталите, но и за озеленяване на междублоковите пространства, създаване на градинки за разходка на кучета и други малки проекти, които подобряват качеството на живот на варненци.
Общината трябва да обърне повече внимание на младите хора, да използва научния и академичен потенциал, да подкрепя иновативни практики и бизнес проекти, и да създаде общински фонд за подкрепа на стартъп-ите, категорична е проф. Клисарова.


От категорията

Борислав Михайлов все пак подаде оставка, спецчасти на ГДБОП нахлуха в базата на БФС в Бояна (ВИДЕО)

-1461319240.jpg

Службите са засекли мащабна схема за договоряне на мачове и на съдии. ...

15 окт. 2019 | 15:52

Нинова към бизнеса в Ямбол: Трябва виждане за държавна политика в защита на родната икономика

Снимки Пресцентър на БСП-1571144091.png

Председателят на БСП и червеният кандидат за кмет Катя Георгиева се срещнаха с ...

15 окт. 2019 | 15:53

Радев: Само свободни медии могат да се противопоставят на опасностите пред демокрацията

Сн. Пресцентър-1571149837.png

Двамата обсъдиха методите за гарантиране на финансова и политическа ...

15 окт. 2019 | 17:28

Пенчо Милков: Незрящите хора могат да бъдат равностойни в обществения живот!

Снимки Пресцентър на БСП-1571147838.png

В международния ден на белия бастун кандидатът за кмет на Русе от БСП се срещна ...

15 окт. 2019 | 16:51

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.