проф. Николай Михайлов

Започна XII-та Конференция за пътна безопасност в Несебър, която ще продължи три дни

Проф.Михайлов: Проблемът с безопасността идва от забавяне на новите технологии в направата на пътища

2360 | 10 окт. 2019 | 17:36

Категорично обмяната на опит е изключително важен, за да можем да постигнем бързо големи резултати, заяви от своя страна председателят на Държавната агенция безопасно движение по пътищата Малина Крумова


Проблемът с безопасността идва от забавяне на новите технологии в направата на пътища, заяви проф. Николай Михайлов, ръководител на катедра”Пътища и транспортни съоръжения” в УАСГ, по време на XII-та Национална конференция по транспортна инфраструктура.

 

Форумът започна днес в Несебър, а един от акцентите, по който дебатираха експертите, е изграждането на безопасни пътища.

 

“Имаме един автомобил, който трябва да се движи безопасно по съвременна и адекватна пътна мрежа, обясни проф. Михайлов, пояснявайки, че проблеми в момента на пътната мрежа има не само в България, а в цяла Европа и в целия свят: "Те се крият в разликата в бързото развитие на автомобилите, където се внедравят много нови технологии и в направата на пътища, където има изоставане”.

 

Целта на днешната конференция е обмяната на опит между експертите от различните държави за изграждане на безопасни пътища, поясни още той.

 

В дискусията се включи и председателят на Държавната агенция безопасно движение по пътищата Малина Крумова, която заяви:

”Категорично обмяната на опит е изключително важен, за да можем да постигнем бързо големи резултати, защото България на Европейско ниво е една от държавите, които не се справя много с подобряване на безопасността на пътищата. Не е необходимо да започваме от нулата и да измисляме топлата вода има много опит, които може да бъде използван както на Европейско така и на световно ниво.”

 

Най-мащабният и престижен научно-професионален форум в областта на транспортната инфраструктура в България и Балканския полуосров се провежда ежегодно от 2007 г. насам. Организаторите ѝ са Катедра „Пътища и транспортни съоръжения“ към УАСГ, Институт по транспортно строителство и инфраструктура и Националният комитет на България към Световната пътна асоциация (PIARC) - Сдружение „Български форум по транспортна инфраструктура“.

 

Събитието се провежда под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС), Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

 

Аудиторията на форума е съставена от международни експерти, специалисти и мениджъри на утвърдени компании в строителния бранш, представители на правителствени и неправителствени организации, както и на научните среди.

 

Конференцията продължава още два дни. Другите теми, които ще бъдат обсъдени, са пряко свързани с подобряването на пътната инфраструктура у нас.


От категорията

Зърнопроизводители: Дори в най-големите си кошмари не сме очаквали такъв провал на реколтата

-1441893927.jpg

Причините са - сушата в началото на пролетта и проливните дъждове преди ...

3 юли 2020 | 09:05

Арх. Весела Мирянова, изп. директор на „АРТЕКС“: Решени сме да служим на истината и красотата!

рх. Весела Мирянова, изп. директор на „АРТЕКС“: Решени сме на служим на истината и красотата!-1593674812.jpg

Ние инвестираме не само в честния бизнес и икономиката на България, но и в ...

2 юли 2020 | 10:27

Специални предложения от магазини ЗОРА

Специални предложения от магазини ЗОРА-1593786310.jpg

3 юли 2020 | 17:24

Изграждат шумоизолиращи стени на автомагистрала „Струма“ при кв. „Църква“ в Перник

-1573830758.png

Прогнозната стойност за проектиране на съоръженията по автомагистрала „Струма“ ...

3 юли 2020 | 16:48