След фаталния изстрел той звънял 15 пъти на жена си, която била в ресторанта

Прокуратурата поиска арест за Лазар Влайков

2920 | 12 септ. 2017 | 16:12

Обвинението смята, че бившият шеф на Общинския съвет в Септември е дал пистолета на детето


Прокуратурата поиска отново арест за бившия председател на Общинския съвет на Септември Лазар Влайков и представи доказателства в подкрепа на искането си. На 31 август срещу 1 септември във Виноградец с пистолета на Влайков бе прострелян и почина ресторантьорът Наско Тончев. Според една от версиите пистолетът държал 6-годишния Юри.

 

Окръжния съд в Пазарджик заседава по делото за промяна на мярката на неотклонение на Лазар Влайков, който в края на миналата седмица бе пуснат от ареста под домашен арест. Според обвинението той може да се укрие или да повлияе на други свидетели.

 

Окръжният прокурор Васил Малинов представи пред съдебния състав начело със съдия Ивета Парпулова нови доказателства към убийството в с. Виноградец, съобщи „Фокус“. Той представи в съдебна зала резултатите от три експертизи – две химични и една съдебно-медицинска. Според химичната експертиза и натривките по ръцете на 6-годишното дете, Лазар Влайков и Наско Тонкев става ясно, че по ръката на детето и левия ръкав на Влайков има едни и същи по състав микрочастици. Прокуратурата обърна внимание и на резултата от съдебно-медицинската експертиза, според която раневият канал е отдолу нагоре. Това е възможно в случай, че подредбата, в която са седели на празненството е следната: Лазар – Тонкев – Юри. За такава подредба говорят повечето свидетели.

 

Прокурор Малинов представи и разпечатка от мобилния телефон на Влайков, откъдето се вижда, че в нощта на убийството Влайков е звънял над 15 пъти на съпругата си, а в показанията си свидетели са посочили, че тя е била там. Обвинението смята с оглед на събраните доказателства, че Лазар Влайков е дал пистолета на детето и поиска налагане на най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“.

Защитата на Лазар Влайков обаче оспори част от предоставените от прокуратурата доказателства от трите експертизи. Според адвокат Елвира Панкова и Лазар Влайков, и детето, са стреляли с газов пистолет и затова е нормално и двамата да имат идентични барутни частици. Майката на момчето Цветелина Цветанова казва в показанията си, че Юри е стрелял няколко пъти с газов пистолет. Адвокат Панкова подчерта също, че Влайков е внесъл от колата си в заведението личния си пистолет, след като е стрелял с газов. Тя отхвърли и обвинението, че Влайков е бил пиян. Според нея 0.76 промила дори не се санкционира от КАТ при шофиране. Тя оспори и обоснованото предположение, че Влайков може да въздейства на свидетели, тъй като нито един от тях не е казал, че Влайков му е упражнявал натиск. Затова защитата поиска потвърждаване на мярката за неотклонение „домашен арест“.

 


От категорията

Извънредно! Акция на ГДБОП и ДАНС в Медицинския университет в София

-1511963259.jpg

Става въпрос за корупционна схема, свързана с приема на чуждестранни студенти

19 ян. 2018 | 17:38

Разбихме международна пирамида за пране на пари чрез криптовалута

-1516367820.jpg

В момента дейността на свързани с "OneCoin Ltd." дружества се ...

19 ян. 2018 | 15:15

Откриха тяло на мъж край пътя към Нови Искър

-1463058665.jpg

Според първоначалните данни, мъжът е починал при пътнотранспортно произшествие

19 ян. 2018 | 12:42

Прокуратурата е отказала да образува дело по доклада на ДАНС за БАЦИС

Румяна Арнаудова -1507727911.jpg

На 16 януари БСП обяви започване на инициатива за разсекретяване на доклада на ...

18 ян. 2018 | 17:36

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018