Прокуратурата публикува нови разговори между П.Б. и „Prezident-Pl. Uzunov“

Бобоков уреждал чрез Пламен Узунов помилването на българин, осъден за данъчни престъпления в Румъния

5152 | 30 юни 2020 | 14:17

На различни дати през м. април и м. май 2020 г. П.Б. обменя текстови съобщения с лице, записано като „Pepi- Ro“, както и с „Prezident-Pl. Uzunov“, касаещи правомощията на Комисията по помилване към президента на Република България


Пламен Бобоков се е опитвал да уреди чрез президентския секретар Пламен Узунов помилването на българин, осъден за данъчни престъпления в Румъния. Това става ясно от продължаващия анализ на заключенията от компютърно-техническа експертиза на мобилен телефон, ползван от П.Б., при който са установени следните нови обстоятелства:

 

На различни дати през м. април и м. май 2020 г. П.Б. обменя текстови съобщения с лице, записано като „Pepi- Ro“, както и с „Prezident-Pl. Uzunov“, касаещи правомощията на Комисията по помилване към президента на Република България.

 

След анализ на хронологията и съдържанието на кореспонденцията се стига до извода, че вероятно инициалите „Pepi- Ro“ се отнасят до лицето П.З.Н., български гражданин, осъден за данъчни престъпления от румънски съд на 6 г. лишаване от свобода, понастоящем изтърпяващ присъдата в Затвора в гр. София.

 

На 07 април т.г. „Pepi- Ro“ изпраща на П.Б. снимка на писмо, адресирано до президент на Република България от Демократичен съюз на българите в Румъния, в което се иска помилване на българския гражданин П.З.Н. На 16 април т.г. „Pepi- Ro“ изпраща на П.Б. информация, отнасяща се до неговото пребиваване и осъждане в Румъния, вкл. направени от него дарения. Няколко часа по-късно П.Б. препраща съобщенията на „Prezident-Pl. Uzunov“, който от своя страна отговаря следното: „Ок. Поздрави!“

 

На 28 април т.г. в 15.04 ч. „Pepi- Ro“ отправя до П.Б. следното запитване: „Има ли някакъв резултат по моя въпрос?“. В 16.34 ч. е регистриран разговор между П.Б. и „Prezident-Pl. Uzunov“, след което в 16.36 ч. П.Б. изпраща на „Pepi- Ro“ съобщение със следното съдържание: „Утре ще се виждам по твоя въпрос! Ще има, но няма да е светкавично!“.

 

На 11 май 2020 г. “Pepi- Ro” изпраща на П.Б. снимка със съдържание на чужд език, касаещо решение на румънските съдебни власти. На 12 май 2020 г. в 12.10 ч. П.Б. препраща снимката на „Prezident-Pl. Uzunov“. В 12.13 ч. П.Б. пише на „Pepi- Ro” съобщение със следното съдържание: „Трябва официално извлечение от румънския съд и превода му на български!“

 

На 20 май 2020 г. „Pepi- Ro“ в съобщение до П.Б. отново отправя запитване: „Има ли някакъв резултат от комисията?“, на което П.Б. отговаря: „Не още! Действай с превода!“.

 

С оглед на гореизложеното Специализирана прокуратура изиска официална справка от началника на Затвора, гр. София. Установява се, че П.З.Н. е задържан в България през м. ноември 2018 г. във връзка с издадена Европейска заповед за арест от съд в Румъния през 2014 г. в следствие на постановена присъда от шест години лишаване от свобода за данъчни престъпления.

 

Анализът на информацията от експертизата и приложенията към нея продължават.

По неофициална информация, осъденият, който търси помощ за помилване, се казва  Петър Ненов.От категорията

Бобоков излъга! Прокуратурата публикува чатове между Plamen Bobokov и Prezident - Rumen Radev

-1593002907.png

Президент Джордж Уеа много би се радвал да се види и запознае с теб! Ето защо е ...

2 юли 2020 | 10:38

Гешев от Гоце Делчев: Божков е канонизиран от медии, свързани с подсъдимите Донев и Прокопиев

Кадър: Фейсбук-1593677567.png

Докато хора като Божков, Бобоков и други се канонизират, ще живеем така, както ...

2 юли 2020 | 11:12

Служба „Военна информация“ се преименува на Служба „Военно разузнаване“

Служба „Военна информация“ се преименува на Служба „Военно разузнаване“ -1593696527.jpg

Военното разузнаване е част от системата за защита на националната сигурност и ...

2 юли 2020 | 16:27

ВАП сезира Ангелкова и КЗП за проблеми по черноморските плажове

-1561976031.jpg

Проверката е образувана по информация в медиите, с която се провокират съмнения ...

2 юли 2020 | 14:48