Пролетен ориз

Пролетен ориз

7459 | 8 май 2019 | 13:05


Необходими продукти:
150-200 г ориз
3 стръка зелен лук
1 стрък праз 
1 бр. морков
листата от 1 връзка репички
1 ч.л. доматено пюре
сол

черен пипер

1 ч.л. червен пипер
джоджен

девесил

магданоз

копър
10-15 бр. маслини
олио
10 листа лапад

10 листа спанак


Начин на приготвяне:
Двата вида лук и моркова се почистват и нарязват на кубчета. Задушават се с малко вода и 3-4 с.л. олио. След 7-8 минути се прибавят останалите продукти: без зелените, подправките и маслините. Долива се вода и се вари на тих огън до готовност.

Прибавят се останалите зелени подправки и маслини.


От категорията

Панирани тиквички с джоджен

Панирани тиквички с джоджен-1589881152.jpg

19 май 2020 | 12:38

Какво да сготвим на Гергьовден – традиционни рецепти

-1493822812.jpg

На трапезата присъстват зелени пролетни продукти - зелен лук, пресен чесън, ...

5 май 2020 | 13:49

7 причини да пием безалкохолно вино

7 причини да пием безалкохолно вино-1589743551.jpg

Деалкохолизираните напитки са 4 пъти по-малко калорични – това ги прави идеални ...

17 май 2020 | 22:25

Шницели от спанак

Шницели от спанак-1588066740.png

28 апр. 2020 | 12:37

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.