Пролетен ориз

Пролетен ориз

6887 | 8 май 2019 | 13:05


Необходими продукти:
150-200 г ориз
3 стръка зелен лук
1 стрък праз 
1 бр. морков
листата от 1 връзка репички
1 ч.л. доматено пюре
сол

черен пипер

1 ч.л. червен пипер
джоджен

девесил

магданоз

копър
10-15 бр. маслини
олио
10 листа лапад

10 листа спанак


Начин на приготвяне:
Двата вида лук и моркова се почистват и нарязват на кубчета. Задушават се с малко вода и 3-4 с.л. олио. След 7-8 минути се прибавят останалите продукти: без зелените, подправките и маслините. Долива се вода и се вари на тих огън до готовност.

Прибавят се останалите зелени подправки и маслини.


От категорията

Какво да сготвим на Илинден - вкусни рецепти

Какво да сготвим на Илинден - вкусни рецепти-1563535363.jpg

19 юли 2019 | 14:33

Пълнени чушки с кайма и ориз

Пълнени чушки с кайма и ориз-1563364611.jpg

17 юли 2019 | 14:55

Тиквички с домати и яйца на фурна

Тиквички с домати и яйца на фурна-1562240145.jpg

4 юли 2019 | 14:34

Най-южната част от Азиатска Турция е прочута с най-добрата ориенталска кухня.
(Галерия)

Газиантеп - най-южната част от Азиатска Турция е прочута с най-добрата ориенталска кухня.-1561924427.jpg

В Газиантеп вирее най-вкусният шамфъстък

30 юни 2019 | 22:43

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.