Пролетен венец с кайма

Пролетен венец с кайма

15249 | 9 март 2018 | 14:11


Продукти:
500 г кайма
1 ч.ч. грах
1 ч.ч. кисели краставички
2 бр. сварени яйца
2 бр. сварени моркови
2 бр. кренвирши
2-3 бр. сварени картофи
3-4 с.л. нарязани домати
галета

черен пипер

чубрица

риган
олио
зелена салата

 

Приготвяне:
Каймата се омесва с подправките, грах, ситно нарязаните кисели краставички и яйца. Прибавят се нарязаните на колелца моркови и кренвирши. Доматите и картофите се нарязват на кубчета. Разбърква се добре.

 

Сместа се изсипва в намазнена форма за кекс с дупка, като отгоре се поръсва с галета. Пече се в умерена фурна.

След като е готов венеца се обръща в чиния. В дупката се слага нарязаната на тънки ивици зелена салата.


От категорията

Мързелива баница със спанак и сирене

Мързелива баница със спанак и сирене-1553179772.jpg

21 март 2019 | 16:47

Какво да сготвим на Тодоровден - традиционни рецепти

-1543834129.jpg

15 март 2019 | 11:27

Започват пости - ядките и плодовете ще ви спасят от прегрешение

Сн. БГНЕС-1552292003.jpg

Включете в менюто и маслини, зеленчуци, варива. Всичко обаче трябва да е ...

11 март 2019 | 10:12

Престижният фестивал Whisky, Rum & WineMaster test 2019 с пето издание

Престижният фестивал Whisky, Rum & WineMaster test 2019 с пето издание

-1552940960.jpg

Whisky Rum &Wine е единственият пролетен мащабен фестивал, предлагащ богат ...

18 март 2019 | 22:28

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.