Пролетен венец с кайма

Пролетен венец с кайма

14934 | 9 март 2018 | 14:11


Продукти:
500 г кайма
1 ч.ч. грах
1 ч.ч. кисели краставички
2 бр. сварени яйца
2 бр. сварени моркови
2 бр. кренвирши
2-3 бр. сварени картофи
3-4 с.л. нарязани домати
галета

черен пипер

чубрица

риган
олио
зелена салата

 

Приготвяне:
Каймата се омесва с подправките, грах, ситно нарязаните кисели краставички и яйца. Прибавят се нарязаните на колелца моркови и кренвирши. Доматите и картофите се нарязват на кубчета. Разбърква се добре.

 

Сместа се изсипва в намазнена форма за кекс с дупка, като отгоре се поръсва с галета. Пече се в умерена фурна.

След като е готов венеца се обръща в чиния. В дупката се слага нарязаната на тънки ивици зелена салата.


От категорията

Зимна салата

Зимна салата-1544452545.jpg

10 дек. 2018 | 16:35

Мераклийско свинско

-1495457356.jpg

7 дек. 2018 | 13:18

Какво да приготвим за празничната трапеза на Никулден - традиционни рецепти

-1512557981.jpg

5 дек. 2018 | 14:24

На Савинден се правят мекици за здраве и берекет през годината

мекици-1543850122.jpg

4 дек. 2018 | 13:06

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.