Пролетна мусака със спанак

Пролетна мусака със спанак и макарони

5478 | 30 апр. 2018 | 14:48


Необходими продукти:

3 шепи лапад или коприва, спанак, лобода
1 връзка пресен лук
2 ч.ч. къси макарони
5 с.л. олио
50 г масло
100 г сирене
2 бр. яйца
2 с.л. брашно
1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
сол
черен пипер


Начин на приготвяне:
Макароните се сваряват във вряща подсолена вода.

Лападът се нарязва на ивици и се задушава в сгорещено олио заедно с лука. Прибавят се част от брашното и натрошеното сирене. Всичко се разбърква и подправя.

 

В намазана с масло тавичка се поставят ред макарони, ред смес с лапад. Най-отгоре трябва да се сложат макарони. Останалото масло се разпределя отгоре и се залива с 1 ч.ч. мляко, разбито с едно яйце.

 

Така приготвената мусака се пече 10 минути, след което се полива с второто яйце, разбито с останалата част от млякото и брашното. Пече се още 5-6 минути.

 

Ястието се поднася с кисело мляко.


От категорията

Пълнени домати с ориз и грах

Пълнени домати с ориз и грах-1534333330.jpg

15 авг. 2018 | 14:41

Китайска екзотика завладя Международния Джаз фестивал в Банско

Васил Петров с половинката си Маргарита Тошева опитва Маутай
Снимки Виктор Викторов-1534010226.jpg

В рамките на XXI-о издание на музикалния форум публиката се наслади на ...

11 авг. 2018 | 20:55

Суфле от тиквички

Суфле от тиквички-1533298833.jpg

3 авг. 2018 | 15:19

Султан кебап с патладжани

Султан кебап-1533049279.jpg

31 юли 2018 | 17:59

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.