Пролетна мусака със спанак

Пролетна мусака със спанак и макарони

5699 | 30 апр. 2018 | 14:48


Необходими продукти:

3 шепи лапад или коприва, спанак, лобода
1 връзка пресен лук
2 ч.ч. къси макарони
5 с.л. олио
50 г масло
100 г сирене
2 бр. яйца
2 с.л. брашно
1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
сол
черен пипер


Начин на приготвяне:
Макароните се сваряват във вряща подсолена вода.

Лападът се нарязва на ивици и се задушава в сгорещено олио заедно с лука. Прибавят се част от брашното и натрошеното сирене. Всичко се разбърква и подправя.

 

В намазана с масло тавичка се поставят ред макарони, ред смес с лапад. Най-отгоре трябва да се сложат макарони. Останалото масло се разпределя отгоре и се залива с 1 ч.ч. мляко, разбито с едно яйце.

 

Така приготвената мусака се пече 10 минути, след което се полива с второто яйце, разбито с останалата част от млякото и брашното. Пече се още 5-6 минути.

 

Ястието се поднася с кисело мляко.


От категорията

Гювеч с есенни зеленчуци

Гювеч с есенни зеленчуци-1539942163.jpg

19 окт. 2018 | 12:42

Клиентите на Sofia Restaurant week оцениха високо обслужването в клуб „Пушкин”

Клуб „Пушкин”-1539773581.jpg

Клуб "Пушкин" се включи в есенното издание на Sofia Restaurant Week в ...

17 окт. 2018 | 16:20

Пълнена цигулка със свинско и гъби

Пълнена цигулка със свинско и гъби-1539697513.jpg

16 окт. 2018 | 16:44

Печени сладки картофи с пармезанова коричка

Печени картофи с пармезанова коричка


-1539164863.jpg

10 окт. 2018 | 12:47

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.