Пролетна мусака със спанак

Пролетна мусака със спанак и макарони

5889 | 30 апр. 2018 | 14:48


Необходими продукти:

3 шепи лапад или коприва, спанак, лобода
1 връзка пресен лук
2 ч.ч. къси макарони
5 с.л. олио
50 г масло
100 г сирене
2 бр. яйца
2 с.л. брашно
1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
сол
черен пипер


Начин на приготвяне:
Макароните се сваряват във вряща подсолена вода.

Лападът се нарязва на ивици и се задушава в сгорещено олио заедно с лука. Прибавят се част от брашното и натрошеното сирене. Всичко се разбърква и подправя.

 

В намазана с масло тавичка се поставят ред макарони, ред смес с лапад. Най-отгоре трябва да се сложат макарони. Останалото масло се разпределя отгоре и се залива с 1 ч.ч. мляко, разбито с едно яйце.

 

Така приготвената мусака се пече 10 минути, след което се полива с второто яйце, разбито с останалата част от млякото и брашното. Пече се още 5-6 минути.

 

Ястието се поднася с кисело мляко.


От категорията

Какво да сготвим на Атанасовден според традицията – вкусни рецепти

Какво да сготвим на Атанасовден според традицията – вкусни рецепти-1547722471.jpg

17 ян. 2019 | 14:06

Рецепти за Антоновден – раздава се содена пита за умилостивяване на Баба Шарка

Рецепти за Антоновден – раздава се содена пита за омилостивяване на Баба Шарка-1547639792.jpg

16 ян. 2019 | 13:53

Картофен кекс с плънка

Картофен кекс с плънка-1547468113.jpg

14 ян. 2019 | 14:14

Домашен обреден хляб за празника на св. Татяна

Домашен обреден хляб за празника на св. Татяна-1547209088.jpg

11 ян. 2019 | 14:16

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.