Пролетни сърмички с лапад

Пролетни сърмички с лапад

3884 | 4 апр. 2019 | 13:08


Необходими продукти:

30 листа лапад
4 моркова
3 чушки
2 глави лук
100 гр. елда
100 гр. пълнозърнест ориз
150 гр. просо
300 гр. гъби

 

Начин на приготвяне:
Пълнозърнестият ориз се попарва заедно с просото и елдата.

Листата лапад също се попарват около 5 минути във вряла вода с малко сода за хляб.

 

 

В загрято олио се запържват ситно нарязания лук, нарязаните моркови и чушки. Към тях се добавят гъбите и всичко леко се запържва до зачервяване. Подправя се на вкус.

 

В същия тиган се добавят и попарените варива с ориза и се запържват за още няколко минути. 

С тази смес се пълнят листата лапад. Поръсват се с олио и сол и се пекат около 40 минути, докато се зачервят леко на повърхността.

 

Поднасят се с кисело мляко.


От категорията

Солен кекс от тиквички

Солен кекс от тиквички-1560861751.jpg

18 юни 2019 | 15:41

Новоназначеният китайски посланик Дун Сяодзюн опита коктейли, приготвени от български миксолози
(Галерия)

На традиционния Азиатски фестивал „Магията на изтока”-1560775858.jpg

Ива Дойчинова, Ива Екимова и Албена Вулева дегустираха китайската напитка ...

17 юни 2019 | 15:46

Лятна лазаня с тиквички и пилешко филе
(Галерия)

Лятна лазаня с тиквички и пилешко филе-1559906477.png

7 юни 2019 | 14:20

Мариан Вълев готви на Деян Донков в комплекса на звездите
(Галерия)

Гости на Куката в „Черешката на тортата“ бяха Деян Донков, Дария Симеонова, Славея Сиракова, както и момичетата от националния отбор по художествена гимнастика - Кристин Тасева и Невяна Владинова-1559630897.jpg

Гости на Куката в „Черешката на тортата“ бяха още Дария Симеонова, Славея ...

4 юни 2019 | 09:47

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.