Пролетни сърмички с лапад

Пролетни сърмички с лапад

4137 | 4 апр. 2019 | 13:08


Необходими продукти:

30 листа лапад
4 моркова
3 чушки
2 глави лук
100 гр. елда
100 гр. пълнозърнест ориз
150 гр. просо
300 гр. гъби

 

Начин на приготвяне:
Пълнозърнестият ориз се попарва заедно с просото и елдата.

Листата лапад също се попарват около 5 минути във вряла вода с малко сода за хляб.

 

 

В загрято олио се запържват ситно нарязания лук, нарязаните моркови и чушки. Към тях се добавят гъбите и всичко леко се запържва до зачервяване. Подправя се на вкус.

 

В същия тиган се добавят и попарените варива с ориза и се запържват за още няколко минути. 

С тази смес се пълнят листата лапад. Поръсват се с олио и сол и се пекат около 40 минути, докато се зачервят леко на повърхността.

 

Поднасят се с кисело мляко.


От категорията

За осми пореден път

Посланици на три държави откриват Уиски Фест София 2019
(Галерия)

Уиски Фест София 2019-1571072285.jpg

Пътешествие до три дестилерии в Шотландия ще спечели посетител на ...

14 окт. 2019 | 19:56

Карфиол със сирене и яйца на фурна
(Галерия)

-1510576219.jpg

10 окт. 2019 | 13:50

Есенна градинарска супа
(Галерия)

Есенна градинарска супа-1570196959.jpg

4 окт. 2019 | 16:48

Шокиращо проучване! Няма полза за здравето, ако спрем червеното месо
(Галерия)

Яжте червено месо на воля, сочат резултатите от най-новите проучвания-1517324588.jpg

Едва 5% от досегашните изследвания за храненето са с добро качество и не са ...

3 окт. 2019 | 22:30

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.