Пролетни сърмички с лапад

Пролетни сърмички с лапад

4371 | 4 апр. 2019 | 13:08


Необходими продукти:

30 листа лапад
4 моркова
3 чушки
2 глави лук
100 гр. елда
100 гр. пълнозърнест ориз
150 гр. просо
300 гр. гъби

 

Начин на приготвяне:
Пълнозърнестият ориз се попарва заедно с просото и елдата.

Листата лапад също се попарват около 5 минути във вряла вода с малко сода за хляб.

 

 

В загрято олио се запържват ситно нарязания лук, нарязаните моркови и чушки. Към тях се добавят гъбите и всичко леко се запържва до зачервяване. Подправя се на вкус.

 

В същия тиган се добавят и попарените варива с ориза и се запържват за още няколко минути. 

С тази смес се пълнят листата лапад. Поръсват се с олио и сол и се пекат около 40 минути, докато се зачервят леко на повърхността.

 

Поднасят се с кисело мляко.


От категорията

Какво да сготвим на Месни Заговезни - вкусни рецепти

Какво да сготвим на Месни Заговезни - вкусни рецепти-1582110723.jpg

23 февр. 2020 | 00:02

Десертът на Виенския бал - лешников нуга крем с мус от дренки

Лешников нуга крем с мус от дренки-1581624624.jpg

Шеф Готфрид Ганстерер е подготвил агнешко каре със сос с розмарин, рагу от ...

13 февр. 2020 | 22:06

Рецепти за празничната трапеза на Трифон Зарезан и Св. Валентин

-1580220210.jpg

12 февр. 2020 | 15:19

Здравословна елда с гъби

Елда с гъби-1581428775.jpg

11 февр. 2020 | 15:43

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.