Пролетни сърмички с лапад

Пролетни сърмички с лапад

9586 | 4 апр. 2019 | 13:08


Необходими продукти:

30 листа лапад
4 моркова
3 чушки
2 глави лук
100 гр. елда
100 гр. пълнозърнест ориз
150 гр. просо
300 гр. гъби

 

Начин на приготвяне:
Пълнозърнестият ориз се попарва заедно с просото и елдата.

Листата лапад също се попарват около 5 минути във вряла вода с малко сода за хляб.

 

 

В загрято олио се запържват ситно нарязания лук, нарязаните моркови и чушки. Към тях се добавят гъбите и всичко леко се запържва до зачервяване. Подправя се на вкус.

 

В същия тиган се добавят и попарените варива с ориза и се запържват за още няколко минути. 

С тази смес се пълнят листата лапад. Поръсват се с олио и сол и се пекат около 40 минути, докато се зачервят леко на повърхността.

 

Поднасят се с кисело мляко.


От категорията

Есенна торта с ябълки и круши

Есенна торта с ябълки и круши-1632839332.jpg

28 септ. 2021 | 17:28

Лазаня с кайма и сос Бешамел

Лазаня с кайма и сос Бешамел-1632143231.jpg

20 септ. 2021 | 16:06

Какво да сготвим на Кръстовден според обичая

-1505314994.jpg

14 септ. 2021 | 11:10

Какво да сготвим на Малка Богородица - вкусни рецепти

-1504793746.jpg

8 септ. 2021 | 10:22